Форум Рідного Міста

еУкраїна

Іван Дівеєв - 20-8-2009 у 22:40

Нещодавно було повстання на Дніпрі. У нас була домовленість з угорським президентом про передачу Дніпра Україні через повстання. Але в Угорщині не все так гладко, як нам би хотілося. Виявилося що міністр оборони Угорщини підняв бунт проти президента і наказав армії воювати проти повстання. Тому повстання було програно. Крім того багато угорців вважають, що не треба віддавати Дніпро до виборів у конгрес, бо є загроза румунського ТО. Ми будемо намагатися зробити все що від нас залежить щоб визволити Дніпро. Голова Секретаріату Президента

Це останні новини з бравзерної онлайн-гри eRepublik (запущена в жовтні минулого року AFAIK), оприлюднені офіційним бюлетенем.

Я там десь протягом тижня і мені досі не набридло :)

політичну карту можна подивитись ось тут http://www.egobba.de/

сама гра осьо http://www.erepublik.com

Наскільки мені відомо, зовсім недавно при допомозі еУгорщини, еУкраїна була визволена від румунських загарбників, при чому не безкорисливо - угорці лишили собі пару наших земель. В еУкраїні президентом зараз є Данило Галицький. Він голова виконавчої влади і веде міжнародні відносини. Також є купа міністерств і виборний Конгрес. За 5 днів будуть вибори і є загроза що румуни можуть здобути більшість в Конгресі. Зараз в конгресі стабільніть - десь 70% має партія ЮЮ (Юнайтед Юкрейн). На противагу - в еРосії раздор і шатанія. Купа партій і бурне політичне життя. Тамошній президент недавно поцупив державну казну і зник. Кажуть, що десь хотів продати за реальні гроші, але не вийшло і він все повернув :).

Гра вигідно виділяється тим, що не треба нікуди бігти. Мінімум дій на день вкладаються в 1 хвилину. Клікнув 'працювати', купив 'хліба', клікнув тренуватись і свабодєн. Разом з тим можна воювати, подорожувати, читати і випускати газети, торгувати, створювати і керувати компаніями, шпіонити і вести підривну роботу і т д.

А, мало не забув - еУкраїні як ніколи потрібен бейбі-бум. ;)

Юрій Марків - 25-8-2009 у 17:19

Там безкоштовно (маю на увазі живі гроші) можна лише працювати і тренуватися, чи я чогось не зрозумів?

Іван Дівеєв - 25-8-2009 у 21:07

Це безкоштовна гра. За живі гроші можна купити деякі покращення і т зв "золото", але це для багатеньких або тих хто сильно втянувся в гру. Вивести звідти гроші можливості нема (офіційної).
З неживих грошей є "золото" і національна валюта (гривні в еУкраїні). Гривнями платить роботодавець за роботу і ведуться всі економічні операції. Золото - міжнародна валюта. Є свій валютний ринок. Зарплата залежить від вміння, якості продукції, здоров*я працівника і бажання роботодавця. Цікаво, що за всім цим - живі люди і жива економіка. Власник компанії - гравець, працівники - також гравці. Зі всіма наслідками. Якщо все прораховано правильно, то компанія має прибуток. Закон попиту і пропозиції діє безвідмовно. Є там навіть свої банки, куди на депозит можна класти е-гроші. Це в загальних рисах про "фінанси".

З досвіду - мені там зараз платять 9 "гривень" за день. При цьому хліб найнижчої якості зараз коштує 1 грн, а їсти хоч раз в день щось треба. + гроші йдуть на зброю для участі в боях.

Ще особливість - все дуже динамічне. За час гри вже відбулось 3 світові війни. Ціни на все міняються щосекунди. Створення партії або флешмоб по захопленню чужої займає пару кліків.
Ще дивна особливість - серйозне ставлення багатьох до подій в грі. Назви ігрових концепцій співпадають з реальними речами і прикольно коли межа стає майже невидимою. Мати в друзях президента чи прем*єр-міністра, які в реальному житті можуть бути ким завгодно, а в грі виступають з цілком зрілими державотворчими закликами, програмами і планами розвитку країни. Та й де ще, як не в цій грі поляки накінець-то можуть відігратися на німцях за все (посадили там свого президента) або греки пригадати все туркам :). Як на диво, з еРосією у нас поки все нормально.

Юрій Марків - 28-8-2009 у 14:13

Бачу, їжу можна купувати наперед. А от що, якщо я не маю протягом дня доступу в інтернет і не можу "працювати"? Як з тим бути?

Іван Дівеєв - 28-8-2009 у 16:19


тоді попрацювати в цей день не получиться. відповідно зарплати за той день не маєш. найгірше що може статись - тебе звільняють, а вакансії завжди є.

з останніх новин - румуни захопили наш конгрес і силами молдовських, як вони називають, конгресменів уклали перемир*я між еРумунією і нами, убезпечивши себе від атак з сторони еУкраїни. голосів на імпічмент Данила їм не хватило. еУкраїну прийняли в PEACE - найпотужніший військовий альянс eRepublik на даний момент.

Юрій Марків - 30-8-2009 у 07:43

То як все-таки можна повернути наш центральний регіон держави? Що робити, якщо падає велнес (в мене вже 37,57) ?

Іван Дівеєв - 30-8-2009 у 12:21

ну то треба вас рятувати :)
послав приватне повідомлення

Іван Дівеєв - 30-8-2009 у 12:27

щоб було зрозуміло чому частина еУкраїни окупована можна почитати коротку історію
http://www.erepublik.in.ua/viewtopic.php?f=45&t=231
Йдеться про події вплоть до першого президентського терміну Данила >2 місяці тому. Як бачите, історія досить складна і добре що поки хоча б це є. Кажуть, скоро знов еМолдова появиться на карті, так що наші землі ще вкоротяться.