Форум Рідного Міста

Комп'ютерна освіта

Taras Yurchyshyn - 15-9-2009 у 09:57

Хто підкаже, де можна отримати професійну комп'ютерну освіту у Львові? Цікавить спеціальність "Системне адміністрування" або "Дизайн"

Роман Голощук - 15-9-2009 у 10:02

Якщо мова йде про вищу освіту - то у НУ "Львівська політехніка" на комп`ютерних спеціальностях.
Якщо цікавлять професійні комп`ютерні курси за різноманітними напрямками - то Комп`ютерна Академія „ШАГ” - http://www.itstep.lviv.ua/

Taras Yurchyshyn - 15-9-2009 у 10:45

Мгм, хороший сайт. Правда, як я вияснив, в ШАГу не курси, а повноцінне навчання 2,5 роки. Вища не потрібна, в мене вже дві є :saint:. Хтось щось знає про цю академію?

Катерина Слобода - 15-9-2009 у 18:36

Якщо Ви шукаєте курси, то можу порадити курси на Дорошенка 29. З того, що пригадую, що вчать: веб-дизайн, AutoCad, ArchiCad,Photoshop, Corel, цифрова фотографія, програмування,1С: Бухгалтерія, 1С: Торгівля і склад...та ще інші, наразі не пригадую. Працюють вже 13 років, після закінчення видають сертифікат. тел.240-30-93.
Відвідувала курси 3D Max. Також довелося вибирати між "Шагом" та цими курсами, але 2,5 роки, імхо, забагато:), тому вибрала їх. Задоволена дуже. Єдине, що можу сказати (як попередження) майте на увазі, що що б Ви не вибрали, більшу частину матеріалу необхідно опрацьовувати самому. Будь-які курси дають тільки основу, на якій потім необхідно самовдосконалюватися. ;)

marco - 16-9-2009 у 13:12

Дорошенка 29 - це очевидно курси від Комплексу (вхід через подвір'я в лівому дальньому куті).
Давніше задіювали мене до викладання в них.

Напрями навчання:
- обслуговування комп'ютерних систем;
- проектування в системі AutoCAD;
- обробка цифрових зображень;
- web–програмуваня та анімація;
- internet;
- комп'ютерна графіка;
- 1С: Бухгалтерія;
- початковий + 1С: Бухгалтерія;
- моделювання в 3DSTUDIOMAX;
- 1С:Бухгалтерія;
- основи програмування (VisualBasic);
- 1С: Бухгалтерія 8.0.

Сайт http://www.complex.lviv.ua, але чомусь про курси там ані слова...

Моя особиста думка - курси там для початківців.
Якщо цікавить вищий рівень - треба шукати щось серйозніше.

Про ШАГ не буду говорити нічого, бо знаю лише на рівні чуток.

Андрій Пелещишин - 16-9-2009 у 13:51

Цитата:
Моя особиста думка - курси там для початківців.
Якщо цікавить вищий рівень - треба шукати щось серйозніше.

А чи взагалі існують публічні курси вищого рівня? Маю на увазі, що деколи серйозні курси робляться під конкретні замовлення для працівників конкретних підриємств. Наприклад, я колись гарував викладачем на дуже серйозного рівня курсах по СКБД Oracle, але то були не систематичні курси, а під замовлення для працівників великого Укрзалізниці.
Знаю, що колись на сусідній кафедрі проводили серйозні курси по САПРах - також для інженерів одного підприємства.

А що ось так, просто прийшов і записався - навряд. З другого боку і це логічно - адже поглиблена освіта завжди точковаа не широкотематична.

Можна ще пошукати варіанти практики на виробництві або персонального репетиторства.

Катерина Слобода - 16-9-2009 у 18:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від marco
Моя особиста думка - курси там для початківців.

А я і не писала, що курси для професіоналів.Та й, зрештою, професіоналами стають лише з практикою.
Але, імхо, кращий варіант провчитися на будь-яких курсах, потім почитати літератури відповідної, спробувати на практиці, а вже як не вдасться щось, то взяти кілька приватних уроків і уточнити суто те, що незрозуміло...


Taras Yurchyshyn - 22-9-2009 у 10:23

Мгм, про курси поміркую. Вияснив що в шагу теж курси є - індивідуальні заняття. В Комплекс звонив - щось мені не сподобалось по телефону. Треба зайти - може просто дівчинка непрофесійно розповідає. Так, курси - це в принципі варіант.

Tempika - 19-5-2012 у 15:28

Чи хтось відвідував курси компанії Тераконсалт? Які враження?

Тарас Гулка - 19-5-2012 у 19:28

На 100% не впевнений, але думаю, що Тераконсалт = Комплекс.
Думка грунтується на тому, що:
1. пишуть що 16 років на ринку, а реально такої фірми раніше не було чутно, з'явилась недавно. Так довго в нас хіба Комплекс займається курсами.
2. перелік курсів і програм нагадує Комплекс
3. ну і телефон той же що і в Комплекса :)

І, доречі, заради цікавості переглянув програму по "веб-дизайн". Як на 15 занять - програма слабенька (за умови, що програма на сайті актуальна)

Tempika - 20-5-2012 у 09:29

А де можна у нас повчити тридемакс і автокад?

Тарас Гулка - 20-5-2012 у 14:07

Де повчитися не знаю, але маю приклад двох своїх друзів, з якими вже довгий час працюю.
Бувші військові, попали під скорочення. Треба було перекфаліфіковуватись. Вирішили зайнятися 3Дмаксом. Це причому, що комп'ютер знали нарівні Ворда і косинки.
Пішли в Шаг на загальне навчання. І паралельно почали 3дмакс вивчати самостійно. Так от, коли в Шаг почали через рік вивчати Макс, то виявилось, що вони Макс знали краще від викладача. Вони за рік самостійно вивчили Макс краще, чим це викладали в Шаг. І, доречі, вчилися по книжках, бо це був початок 200х, і з інтернетом було сутужно.

Попробували влаштуватися на роботу. Завдання, яке працівники фірми з досвідом виконували тиждень, зробили за 3 дні. Через кілька місяців один з них став керівником відділу.
На сьогоднішній день - це одні з кращих здшників у Львові.

До чого я веду - спробуйте самостійно розібратися: буде бажання - буде результат.

Sashko Nedoviziy - 22-5-2012 у 17:16

Підтримую Тарасову відповідь.
Один-єдиний ризик - контроль результату. Задачі мають бути реальними, вигадані, досить часто, не тренують потрібні навики...

Андрій Пелещишин - 22-5-2012 у 19:32

Цитата: Початково розміщене учасником Тарас Гулка  
І, доречі, вчилися по книжках, бо це був початок 200х, і з інтернетом було сутужно.

Попробували влаштуватися на роботу. Завдання, яке працівники фірми з досвідом виконували тиждень, зробили за 3 дні. Через кілька місяців один з них став керівником відділу.
На сьогоднішній день - це одні з кращих здшників у Львові.

До чого я веду - спробуйте самостійно розібратися: буде бажання - буде результат.


Ключовий момент, що початок 2000х. Здається, тоді книжки були значно кращі. Можливо, гірші ніж у 90-ті, але ще більш-менш.
Зараз хіба по форумах і соц.групах вчитися.

Катерина Слобода - 22-5-2012 у 21:28

Цитата: Початково розміщене учасником Tempika  
А де можна у нас повчити тридемакс і автокад?

щодо автокаду не знаю, але 3D Max насправді не такий страшний як може здаватися, головне системний підхід, і я б також казала вчитися самій по книжках, але по іноземних, як на мене, то в них дуже добре пояснюється з розумінням того, що людина абсолютно не має поняття з якої сторони до чого підходити і очевидні вже з точки зору досвідченого користувача речі дуже добре деталізовані, і по форумах також непогано вчитися, але то як вже будете мати основу...

Sashko Nedoviziy - 23-5-2012 у 09:02

Андрію, але зараз багато відео- та навіть інтерактивних курсів легко знаходяться і, пробачте за пропаганду піратства, геть безкоштовно. Потрібне знання англійської, щоправда. Та й електронні книжки. Тобто змінилась відправна точка - вільне володіння мовою. На початку 2000-х справді були хороші переклади, зараз я таких не бачив (принаймні в межах своєї компетенції).

Андрій Пелещишин - 23-5-2012 у 09:43

Так, звичайно. І на Ютубі багато гарних матеріалів можна знайти. Навчальна інформація стала різноманітнішою і живішою. Правда нею стало трохи складніше користати у порівнянні з гортанням книги. Що в принципі не так погано, бо "учень" більш всесторонньо вивчає предмет. Правда, для того треба мати певний внутрішній "моторчик", а це на жаль, є в наявності не завжди.

Данило Давидюк - 14-3-2013 у 17:39

По дизайну-інтерєру є навчальний цент Тандем , сам тав вчився за 20- 30 занять з вас зроблять справжнього дизайнер , та ше й з можливістю подальшого влаштування на роботі в цьому цетрі, а нарохунок програм скажу так , їх можна попробувати вивчити самому , але це по перше заму багато часу а по други тут коректне слове делетанство , я б сетаки радив йти на певні курси але не на всі бо дуже багато курсів нагадують ше один інститут купа народу і іде начитка , це не правильно , наприклад я вчився в дизайн агенстві арткваріум ""aRTquarium" " його особливість там набір в групу 8-9 чоловік до кожного особливий підхід , підписується договір , якшо ти спеціально сачкуєш то вони просто відмовляться тобі викладати ,бо для них важлива їхня репутація , там проводяться курси по ArchiCAD ,3d max + vray, поглиблений vray(3ds max), осі їхня сторінка в контакті http://vk.com/club17390796, а це сторінка тандему http://vk.com/club44799165, також десь за 1 може два набирається група в на навчання по дизайну інтерєру, ArchiCAD ,3d max + vray, поглиблений vray(3ds max) його особливість це те що ви можете вибрати тільки те що вам потрібну , тобпо можна сказати що дизайну інтерєру це один курс,3d max інший , назабаром будуть проводитись відкриті уроки і показові уроки , а також безплатні уроки , та безплатні майстер класи , а головна його особливість низькі ціни )))найкраще спів відношення між ЦІНОЮ І ЯКІСТЮ !!!!!!

Данило Давидюк - 14-3-2013 у 17:43

і ще одне якшо вас цікавить ці курси по ArchiCAD ,3d max,Vray,дизайн інтерєру то пишіть на цю адресу oleksandr.on-line@ukr.net ,удачі у навчанні))))

Андрій Пелещишин - 14-3-2013 у 19:33

А правопису на цих курсах не вчать? :)

Анна Іванець - 26-10-2013 у 18:10

Цитата: Початково розміщене учасником Taras Yurchyshyn  
Хто підкаже, де можна отримати професійну комп'ютерну освіту у Львові? Цікавить спеціальність "Системне адміністрування" або "Дизайн"


В Навчальному Центрі "Логос"

Пробне заняття безкоштовне!

067-990-37-93, 225-74-06

www.lgs.lviv.ua

Тарас Сокальський - 21-6-2020 у 15:13

Як з першим працевлаштуванням для випускників комп'ютерних спеціальностей?
Балакав сьогодні з колєжанкою, має 2-х студентів-старшокурсників, щось не дуже з перспективами...

Андрій Пелещишин - 21-6-2020 у 17:49

У Львові нема проблем, якщо голова на місці.
Можна зрештою інженером на кафедрі.

Юрій Сєров - 23-6-2020 у 15:09

Починаючи з 3-4 курсу, практично всі, хто хочуть і мають голову на плечах, працюють. Останні місяці трохи складніше з тим стало звісно, але будемо сподіватися, що криза на Заході не буде надто довгою...