Форум Рідного Міста

11 жовтня - У Львові «Мертвий півень» презентує «Радіо Афродита»

Юрій Сєров - 9-10-2009 у 15:45

11 жовтня у «Лівому березі» пройде концерт «Мертвого півня» з новою програмою "Радіо Афродита".
Вхід - 70 грн.

Однією зі складових «Радіо Афродита» стане новий альбом з однойменною назвою. Це буде збірка осучаснених переспівів майже забутих українських хітів ХХ-сторіччя. Запис альбому відбудеться на студії ФДР у Києві. Процес творення буде фіксуватися на відео, тому крім CD-релізу, шанувальники гурту отримають rockument від Мертвого півня.

Попередньо до запису готується близько 20 пісень, однак не всі вони увійдуть до платівки. Проте учасники гурту готові врахувати поради своїх слухачів і збираються залучити їх до остаточного формування альбому.

«Бажання переспівати старий український поп – зовсім не нове і походить не від браку власних ідей. Нещодавно я зайшов до монтажної, де іде робота над півнячим відео на пісню «Гуцулка Ксеня», і монтажерка мені сказала дослівно таке: «Ти знаєш, тут до мене мама заходила. Вона цю пісню знає. Почала підспівувати. А я думала, що це ваша пісня…». Ну і крім того, попередня наша робота, альбом Made in ЮА, дався нам важкою кров’ю, хоча і вдався на всі 100%. Я його дуже люблю і вважаю найкращим, проте зараз хочеться зробити щось легке і безтурботне. Просто заради власного задоволення. Як і належить 20-літнім, коли все ще попереду», – зазначив Михайло Барбара.

За його словами, «Радіо Афродита» – це також своєрідна відповідь на партизанський статус сучасної української музики, відключення її від медійних каналів, дистрибуційних мереж та великих сценічних майданчиків.

«Радіо Афродіта» – це скоріше поп-музика. Однак не дешева підробка, яку нам пробують підсовувати під виглядом «українського шоу-бізнесу» (перепрошуємо за вживання порнографічних термінів). Радіо Афродита – спроба довести, що поп-музика може бути живою, якісною і драйвовою. І така музика в нас є», – наголосив він.

«Підтримати «Радіо Афродіта» можна вже. Для цього потрібно долучитися до спільноти інді-партизанів за допомогою підписки на «Радіо Афродіта». Явки, гасла, шифри, зв’язкові, розташування боївок і криївок та інші комунікативні заморочки проекту можна знайти на сайті http://www.deadrooster.org.ua , – зазначено у повідомленні.

Юрій Сєров - 11-10-2009 у 20:48

Трохи повагався і на концерт таки не пішов, з ряду причин.
Серед яких (не основні, але все ж) - це дуже незручне приміщення для таких концертів, ну і цінова політика закладу мене завжди дивувала: чому кілька днів тому в Києві цей концерт коштував 50, а у Львові - 80? У Києві ж тіпа "все дорожче", навпаки мало б бути...
Тому, хто був або натрапить на звіт - напишіть ! :)

Юрій Сєров - 17-10-2009 у 15:51

Звіт про концерт Божени Городницької.