Форум Рідного Міста

Сьогодні суд розгляне позов онука Сталіна

Соломія Федушко - 13-10-2009 у 11:11

Сьогодні Басманний суд Москви вирішить, чи справедливо Нова газета назвала Йосипа Сталіна убивцею.

Ще в липні цього року онук Сталіна Євгеній Джугашвілі подав позов проти Нової газети, в якому вимагає 10 мільйонів рублів компенсації за публікацію матеріалу, в якому його діда звинувачують у загибелі 22 тисяч польських військовополонених.

Крім того, Джугашвілі обурений тим, що Сталіна у статті називають "кривавим людожером".

Автор публікації, колишній слідчий військової прокуратури РФ Анатолій Яблоков переконаний, що позов буде відхилено. При написанні статті він використовував архівні матеріали. У суді ж він має намір продемонструвати списки засуджених до розстрілу, на яких рукою Сталіна написано, що цих людей потрібно "перетворити в табірний пил".

Джугашвілі також вимагає від Нової газети опублікувати спростування цього матеріалу.

Євген Якович Джугашвілі - син Якова Джугашвілі, який загинув у 1943 році в німецькому концтаборі. У 1999 році Євген Джугашвілі входив до складу Сталінського блоку - політичного об'єднання, яке брало участь у виборах до Держдуми, але набрало лише 0,63% голосів. У 2001 році він очолив Нову комуністичну партію Грузії.

Андрій Пелещишин - 13-10-2009 у 11:21

Басманний суд уже в сучасний фольклор входить. Нескладно передбачити його рішення. Таке враження, що в Росії розкручується кампанія з "відмивання" Сталіна і сталінізму. У цьому сенсі зрозуміло, чому їх так дратує теми голодомору.

Суд не задовольнив позов онука Сталіна

Соломія Федушко - 24-2-2010 у 18:28

Російський суд не задовольнив позов внука колишнього радянського лідера Йосифа Сталіна проти ліберальної «Независимой газети».

Онук Євгеній Джугашвілі сказав, що газета очорнила Сталіна, коли надрукувала статтю, в якій твердила, що колишній лідер особисто наказав убити тисячі людей. Видання твердило, що підписи Сталіна були на документах про страти.

Пан Джугашвілі вимагав від газети грошової компенсації та вибачень.

Кореспондент Бі-Бі-Сі каже, що цей судовий процес став черговим дивним епізодом в кампанії, яку підтримує Кремль, реабілітувати імідж Сталіна.

Зокрема вчителям у школах пропонувалось казати школярам, що Сталін був «ефективним керівником», а не диктатором. :mad:
http://telekritika.ua/daidzhest/2009-10-14/48561?theme_page=650&...

Андрій Пелещишин - 24-2-2010 у 18:36

Зрозуміти логіку відбілювачів неможливо. Так само як і "очернителів". Яка різниця, чи він особисто хоч десь один підпис поставив під вироком? Він сформував нелюдську систему знищення людей, він нею керував і її контролював. Усе інше - деталі.

Соломія Федушко - 3-3-2010 у 22:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Зрозуміти логіку відбілювачів неможливо. Так само як і "очернителів". Яка різниця, чи він особисто хоч десь один підпис поставив під вироком? Він сформував нелюдську систему знищення людей, він нею керував і її контролював. Усе інше - деталі.

:mad: це жахливо!!!! Виправдовувати людину, яка безсумнівно винна в геноциді 32-33рр. українського народу і не тільки нашого народу. Яка сформувала режим вбивства кількох мільйонів людей. Це ганьба, забувати такі трагедії в історії! Про яке майбутнє може йти мова, коли історію так паплюжити своєю байдужістю і пофігізмом! :mad:

Андрій Пелещишин - 4-3-2010 у 20:03

І що то змінює? Займатися порівнянням "Сталін-Бандера" мені, чесно кажучи, не цікаво. Але якщо історики покажуть, що діяльність ОУН була настільки ж страшною, як діяльність органів влади СССР в 30-х роках (тим більше - в умовах мирного часу та проти власного народу), Бандера стане для мене злочинцем.

Іван Андрєєв - 14-3-2010 у 23:40

Нажаль, загиблих не повернеш. І мертвого людожера не нам вже карати… Тому вважаю всі ці слухання та суди – марною тратою часу. Було б ліпшим в церкві свічку за померлих поставити.
P.S. А онук Сталіна, хоча і не несе відповідальності за вчинки свого діда, проте, краще б він якось інакше піарився.