Форум Рідного Міста

15 листопада — Всесвітній день пам’яті жертв ДТП

Соломія Федушко - 7-11-2009 у 15:17

9 по 15 листопада Всеукраїнська громадська організація «Асоціація безпеки дорожнього руху» проводить Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху і Всесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод.

Загалом в Україні у 2008 році сталося 51256 ДТП з потерпілими, внаслідок яких 7690 людей загинули, 63246 людей травмовані.
http://www.civicua.org/news/view.html?q=1295126

Юрій Сєров - 7-11-2009 у 16:15

Значно більше, ніж від грипу. Але ніхто епідемії і карантину не оголошує...

Рост - 7-11-2009 у 16:21

Цитата:

Під час проведення в Україні відповідних акцій та профілактичних заходів працівники Державтоінспекції будуть дотримуватися рекомендацій, що зазначені в резолюціях ООН. Особливу увагу буде надано наступним п'яти чинникам ризику: незастосування ременів безпеки і дитячих сидінь, перебування за кермом нетверезих водіїв, їзда без мотошоломів, рух зі швидкістю, що не відповідає дорожній обстановці та перевищення швидкості, відсутність дорожньої інфраструктури.

А в увесь інший час, як завжди, зумисно ставити знаки, які утруднюють рух транспорту, і косити на цих полях капусту.
Чергове політичне шоу довгоносиків.
Приклади?
Вул. Коперніка, від управління МВС до головної пошти. При наявних трьох смугах руху, двох вниз, однієї вверх, висить знак - одна смуга вниз, одна, для автобусів-трамваїв вверх. Рухаючись вниз, обганяти не можна. І постійно пасуться ці довгоносики, ловлять тих, хто пробує організувати всупереч безглуздому знакові другу смугу вниз. І там тепер часто черга до світлофору біля головної пошти вибудовується ще від Сахарова.
Ще? Тільки заставили зняти усі безглузді знаки обмеження швидкості, встановлені з метою "доїння водіїв", так на трасі Львів-Золочів, від Львова до Якторова уже з'явились два нових знаки з обмеженням 50 в зв'язку з ремонтом. Уже декілька місяців, ніякого ремонту, а знаки висять. І стан дороги в цих зонах обмеження нічим від стану дороги поза межами в гірший бік не відрізняється.
А от там, де на дорогах реальні вибоїни, в яких водії ризикують загубити колесо, ніяких попереджень. Є там декілька місць, при чому не ремонтуються роками.

Так що ім'я цим усім їхнім заходам - показуха. Тому що тиждень боротьби за виконання Правил мине, ДАІ-шники виконають підсилений план по вилученню коштів громадян, а потім усе вернеться на круги своя.

Рост - 7-11-2009 у 16:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Значно більше, ніж від грипу. Але ніхто епідемії і карантину не оголошує...

Тихо, Юрку, не підказуй їм ідеї. А то ще введуть "карантин" на дорожній рух.