Форум Рідного Міста

Гарний настрій покращує зір

Соломія Федушко - 16-11-2009 у 23:35

Думаю, для людей, які багато часу проводять за монітором комп'ютера, корисним буде одночасно й сміятись :)

Як з'ясувалося, вислів "дивитися скрізь рожеві окуляри" не метафора, а біологічна реальність - у доброму гуморі люди здатні бачити більше, ніж у поганому, повідомляють психологи з університету Торонто.

"Гарний і поганий настрій міняють режим роботи зорової кори головного мозку і те, як ми бачимо. Зокрема, дослідження показує, що коли ми у доброму гуморі, зорова кора одержує більше інформації, тоді як поганий настрій призводить до "тунельного зору", - відзначає професор Андерсон.

Дослідники використовували МРТ, щоб визначити, як мозок обробляє візуальну інформацію, коли людина перебуває в поганому, гарному і "нейтральному" настрої.

Учасникам експериментів на короткий час (0,3 секунди) демонстрували колажі, що складаються з невеликої фотографії людини в центрі, оточеної "пейзажем", наприклад, зображенням фасаду будинку. Щоб зосередити увагу людини, задіяної в експерименті, на особі в центрі, їх просили визначити стать людини. Як з'ясувалося, у поганому настрої люди бачили особу в центрі, але не розрізняли “пейзажу”, що її оточував. Навпаки, у гарному настрої вони бачили і людину, і те, що її оточувало.

Томографія засвідчила, що гарний настрій збільшував, а поганий знижував реакцію однієї з областей в мозку, пов'язаній з процесом розпізнавання "пейзажу".

У гарному настрої люди можуть пізнати більше об'єктів у своєму оточенні. Гарний настрій "розширює вікно, крізь яке ми дивимося на світ".

Джерело: http://visualrian.com/images/item/400052

Тож ПОСМІХАЙТЕСЬ, дорогі форумчани!:)