Форум Рідного Міста

Torrent клієнти. Питання/відповіді

Андрій Моравський - 20-11-2009 у 22:23

Розпочну тему про торент-трекери, торент-клієнти і тому подібне..

Виникло таке невелике питання:
якщо в мене динамічна IP-адреса, то, здається, Торент-сайти рекомендують перше залогінитись на сайті, тоді запускати торент-клієнт. В такому випадку трафік буде враховуватись сайтом. Так, ситуація така, якщо я під своїм тим самим логіном зайду на торент-сайт з іншого IP підчас того як в мене вдома ідуть закачки/викачки, то чи буде торент-сайт враховувати трафік після цього логування (ну щоб подивитись новинки на трекерах і через веб-інтерфейс їх міг додавати в закачку). Йдеться мені поки що про Hurtom.com , Torrents.ru
Сподіваюсь я зрозуміло висловився...
...між іншим, може викладатимем ще підбірку торент-сайтів?

Юрій Сєров - 20-11-2009 у 23:14

Нещодавно почав користуватися торентами, тому навряд чи зможу відповісти на питання. Але стало цікаво - хіба можна додати закачку з віддаленого компа(дома ip динамічна)?

Тарас Капущак - 20-11-2009 у 23:32

Дивна рекомендація і ніколи такої не зустрічав (правда інструкцій від а до я теж не вичитував).
Традиційно активність користувача відслідковується через персональний торент-файл (той що відкривається в клієнтові), він генерується сайтом конкретному залогованому користувачеві. Там прописаний "Id", за котрим все й відслідковується. Відкритий браузер на роботу торент-клієнта ніяк не впливає. Одночасно можна запускати роздачі на різних комп'ютерах і при цій системі буде все враховуватися. IP-адреса при цьому значення не має ніякого, головне щоб вона була "біла" (активна), бо з пасивної (з підмережі) можна з'єднуватися лише з активними користувачами (або мати справу з перенаправленням портів і т.д.).

Сам я зустрічався або з такою системою, або коли реєстрація непотрібна, тобто персональна активність не враховується взагалі.

Андрій Моравський - 21-11-2009 у 00:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
.... Але стало цікаво - хіба можна додати закачку з віддаленого компа(дома ip динамічна)?



можна, якщо користуєшся DynDNS , утиліткою на компі з динамічною адресою.... якщо коротко - система така, що утилітка стартує з компом, логується на свій сайт, і твій динамічний IP асоціює з URL адресою (яку ти вибираєш при реєстрації). ну це вже інша тема...
власне цей сервіс є халявним... наче користаюсь утилітою...

Андрій Полевський - 13-2-2010 у 23:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Моравський
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
.... Але стало цікаво - хіба можна додати закачку з віддаленого компа(дома ip динамічна)?



можна, якщо користуєшся DynDNS , утиліткою на компі з динамічною адресою.... якщо коротко - система така, що утилітка стартує з компом, логується на свій сайт, і твій динамічний IP асоціює з URL адресою (яку ти вибираєш при реєстрації). ну це вже інша тема...
власне цей сервіс є халявним... наче користаюсь утилітою...

Зараз все ще простіще, багато виробників модемів вбудовують DynDNS клієнт в прошивку модема.

Павло Жежнич - 18-2-2010 у 21:55

Російські правоохоронні органи тимчасово припинили обслуговування домену torrents.ru у зв'язку з недотриманням авторських прав на інтелектуальну власність (http://life.pravda.com.ua/problem/4b7d80bbbbd78/).
Я тільки-но перевірив, чи завантажується сайт torrents.ru - він дійсно недоступний.

Андрій Пелещишин - 18-2-2010 у 22:43

Вони переїхали на
http://rutracker.org/

Міхаіл Іванніков - 13-4-2010 у 02:31

Вважаю, torrent небезпечним. Якщо ви даєте доступ до свого комп'ютера, то з ним можна зробити все. А хакеру це й потрібно.

Андрій Пелещишин - 13-4-2010 у 20:38

Мені здається таке твердження мало обгрунтованим. Броузером користатися набагато небезпечніше.

Ярема П. - 13-4-2010 у 23:21

А чим обгрунтована така небезпечність торрент-клієнта? Як на то пішло, то багато що має доступ до компа в подібний спосіб, як і торрент-клієнти, наприклад всякі мессенджери. Крім того, всі (принаймні що я знаю), торрент-клієнти на відкритому коді, що автоматично відмітає таку можливість. Якщо б хтось хотів щось подібне запхати в клієнт, то це б було дуже швидко помічено зграєю розробників і користувачів.

Соломія Федушко - 10-11-2010 у 20:33

На українських торентах блокуватимуть копії, зроблені у кінотеатрах (http://culture.unian.net/ukr/detail/189939)

Юрій Сєров - 10-11-2010 у 20:41

Дивна політика. Тобто ДВД-ріпи можна поширювати... :)
Якщо є механізм блокування, то чому б його на застосовувати на увесь нелегальний контент?

Андрій Моравський - 11-11-2010 у 09:40

Все що створено руками чи головою людини - може ними же бути і зломано. тому піратські копії ніде не дінуться - це тільки справа часу коли появляться на той чи інший продукт.... навіть зламати заради азарту, не кажучи вже про користь для себе та інших.
...а з приводу кодування стикнувся, сорі за офтоп, з парольованим RAR'ом.... в якому бібліотеки які б пригодились в роботі... а перебір БрутФорсом - самі знаєте... може хто шо підкаже. Сумніваюсь що словники допоможуть. хіба якийсь розподілений на компи брутфорс