Форум Рідного Міста

якісні ковзани

Tempika - 23-11-2009 у 11:50

У мене є питання до шановної публіки. Де найближче до Львова можна придбати якісні ковзани, - цільне лезо на гвинтиках, шкіряний верх?.. Шукаю ковзани вже який рік, але не можу знайти :-(

Чи є в Києві спортивні комісійні магазини, наприклад? Цікавить WIFA, Risport, Jackson, можуть бути дуже поцарапані, - то не головне.

Demyan - 23-11-2009 у 12:05

А що в нас магазини кажуть?
- Інтерспорт
- на коперніка
- Планета спорту
- на Зеленій - не доїжаючи до Водканалу.
- Мегаспорт
- Спортек

думаю під замовлення дістануть те що хочете

Tempika - 23-11-2009 у 12:18

В магазинах китайська дешовка, на якій мені кататися *опасно для жизні*.. Бо закльопки відлетять, а верх, навіть коли шкіряний, - то просто жахливої якості, - твердий, занадто високий.. У мене старі канадські секондівські ковзани, але вони зовсім у щиколотці розбовталися і розпоролися, - кататися на них небезпечно :-((

Всі ці магазини мені знайомі, я була навіть на Городоцькій на гуртовні.

Під замовлення вони беруть тільки те, що беруть звичайно, а дорогі професійні ковзани, - ні. Та й мені платити 400 євро за те, що я не можу поміряти, - теж глупо. Я їх потім не продам.

Demyan - 23-11-2009 у 13:04

Ну не знаю я з тим проблем не мав ніколи якщо треба якісний товар - а такого в наявності іноді дійсно нема - то робиться під замовлення, як правило дістають все, просто треба чекати з тиждень.
А деталі - розмір і т.д. все обговорюється наперід і те що якщо вони не підійдуть то товар повертається і завдаток теж.
В Спортеку точно думаю можа домовитися бо то велика мережа.
Якщо ні то в інтернет магазині.
Точно в Україні багато продається фірми Bauer. Є прдеставники швейцарської фірми Graf. - Це думаю знаєтет що одні з найкращих виробників.
Як на мене це не є проблема, це товар якісний і дорогий і якщо я б собі купляв то б навіть поїхав заради того в Київ.

Tempika - 23-11-2009 у 13:28

Я була на гуртовні Спортеку, - вони не замовляются ковзани професійного рівня, і якби навіть замовляли, нема сенсу купляти без примірки.

Граф - прекрасна фірма, до речі, але моделі за 600 євро для катання на *медику* - це нонсенс, а байер випускає або ковзани для прогулочного катання, або дуже хороші хокейні.

Я б теж поїхала в Київ, але мені потрібна інформація про спортивні секонди і комісійні, - а я щось навіть в інтернеті нічого знайти не можу.

Demyan - 23-11-2009 у 13:40

http://www.graf.net.ua/

Tempika - 23-11-2009 у 13:46

Да я знаю той сайт. Новий Граф - це дуже дорого, як я вже сказала.

Ольга Горячка - 1-12-2009 у 19:44

У Львові можна придбати якісні ковзани "Едеа" http://edea.com.ua/ щонайменше у двічі дешевше ніж "Графи". Телефонуйте 067-804-11-47 або пишіть o_goryachka.lviv@bigmir.net.

Tempika - 1-12-2009 у 20:01

На жаль, це не те, що я шукаю :-( Ті, що дешевші, не витримають навантаження, а дорогі мені не потрібні - все ж це відкрита ковзанка.

Ольга Горячка - 1-12-2009 у 20:50

Мої відкатали на відкритій ковзанці "Медик" вже понад 40 годин і як новеньки :) (кожен крок від льоду в пластикових чехлах на лезах, на льоді - шматяні чехли на черевики). Напишіть (можна на е-мейл) на яку суму ви розраховуєте і можливо з Києва пришлють б/у бажаючи змінити інвентар

Tempika - 1-12-2009 у 21:26

Я розраховую на 100 євро максимум. Джексони або Віфу, можна з низьким задником, добре укріпленим голеностопом, - є такі моделі, що дивляться дуже товстими в щиколотці, - це саме для мене.. Особливо добрі є ті, які ніби з грубим нубуковим покриттям, що швидко стирається, але фарбується потім спреєм. Ну але то вже забаганка, звичайно, - підійде люба шкіра і колір :-)

Ольга Горячка - 1-12-2009 у 22:22

Спробуємо запитати, але враховуючи що товар має бути б/у декілька пар на вибір навряд чи буде :), тому треба обмалювати ногу і поміряти від носка до п"ятки в мілліметрах щоб точно визначити розмір. Ще бажано знати рівень катання: а точніше, що вмієте виконувати і що плануєте засвоїти найближчим часом: які кроки, обертання, стрибки, пістолетики, трійки, скобки, крюки і т.д. Ідеальний варіант б/у ковзанів в даному випадку, на мою думку, це коли людина "виросла" з них за рівнем катання і переходить на вищу модель, а ковзани ще не зношені. Моделі з низьким черевиком, призначені для танців, до речі, як правило, дорожчі від моделей для одиночного катання і їх вкатують до останього подиху.

Ольга Горячка - 1-12-2009 у 23:03

Ще є варіант Ботаз-Топаз-Про http://www.extremstyle.ua/catalog/index.php?SID=1&IBLOCK_ID=33&... і Екстрім Стайлі на пр.Чорновола, коли я там останній раз була то ціна на них була біля 1500 грн. Леза можна переставити із старих черевиків (із цим можу також допомогти), або замовити нові. Я міряла ці черевики - ногу тримають дуже добре, але по комфорту "Едейкам" дуже сильно поступаються. В мене є дисконтна карточка -5% в Екстрім-стайл - можу позичити у разі чого, але "Едея" краще однозначно :).

Tempika - 2-12-2009 у 00:12

Дякую, буду думати :-) Тре туди поїхати подивитися. Але весною там такої моделі точно не було. Злегка поцарапані Джексони з лезами MARK IV до 100 баксів на ebay - думаю, як то все організувати :-)

З старих черевиків леза навряд підійдуть, - дуже старі, зовсім зточені у середній частині.

Ольга Горячка - 2-12-2009 у 19:04

Нові леза з фабричною заточкою можна взяти ULT MIRAGE приблизно за 50 євро - це той самий "Джексон", трохи дорожчі за MARK IV (десь на 10 євро). Весною в "Стайлі" взагалі нічого не було, ані роликів нормальних, ані ковзанів, ані запчастин до роликів. А "Топази" в них точно більше ніж півроку валяються, спочатку вони коштували 2 з чимось тисячі, але звісно ж ніхто не купує, бо леза до них не пропонуються і взагалі окремо лез у Львові немає. Про ebay я не знаю як там все відбувається, якщо там переоплата, то мені було б страшнувати перераховувати гроші не відомо кому і не бачивши товару. За "Едею", якщо не підходить фірма гроші повертає, не повертається тільки комісія банку і послуги транспортування (це разом получаеться менше ніж 50 грн.) - вже був такий випадок недавно зовсім. Ну і напевно будь-яка порядна фірма гроші поверне якщо щось не так.

Tempika - 2-12-2009 у 20:10

Ну розвалиться на мені Edea або Ботас за 1 сезон. :-(( Вони не разраховані на мої параметри, повірте.. Тому така проблема.

Ольга Горячка - 2-12-2009 у 20:38

Я взагалі не знаю жодного випадку розвалу ковзанів, ролики можуть розвалитись навпіл - факт - бачила на власні очі. На ковзанах бачила хіба що заломи - на китайських, зроблених із зовсім м"якого дермантину, вони утворюються навіть на дітях, які зовсім легенькі, на "Ботасах" із шкірзамінника бачила тріщини і відірвані крючки. Я і моя донька 3 сезони відкатали у "Ботасах" Дагмар - не супер-пупер ковзани, але вибирала краще із гіршого, із черевиками не сталось абсолютно нічого, крім подряпин, при тому, що вони експлуатувались явно не для фітнес-катання по колу - я на них і стрибала і оберталась, для чого вони явно не призначені, і накатувала по 10-12 годин на тиждень, поміняла через леза - леза втратили геометрію через часті заточки, і заміні не підлягають - прикльопані намертво, але для фітнес-катання годяться. Приходьте на "Медик" дивитись "Едею" (ну я подивлюсь на Ваші параметри, а то жінки дуже люблять все перебільшувати, особливо свої параметри :) ) - все одно ж там катаєтесь, просто ми видно в різні часи там буваєм, от і не зустрічались досі, тому що мені здавалось, що усіх любителів фігурного катання я там вже знаю, а виявляється помилилась :). Якщо ви не стрибаєте подвійних-потрійних стрибків, то не думаю, що є потреба у якісь топ-моделі із великою жорскістю, після "Ботасів-Дагмар" мені "Едея-Овертюра" і "Ботас"-"Топаз" здались самими жосткими ковзанами, на яких хоч сальто робити можна (залишилось навчитись роботи сальто) :) :) :).

Tempika - 2-12-2009 у 20:52

Я бачила, як рвуться нові черевики, як розпорюються шви, як відвалюється каблук, зриває лезо з болтів і теде і тепе.

У мене дійсно потужні параметри, без перебільшення, - і я навіть думала перші сезони кататися на хокейних. Але каталася на фігурних, і вони дійсно розтрощені практично вщент. Здерті до м*яса. Минулого року відвалився каблук, і я більше не каталася. А це були непогані Джексони.

Психологічно легше кататися на ковзанах, надійність який відчуваєш. Навіть на картинці ЕДЕА виглядає тендітно. Моделі для починаючих у них розраховані на вагу до 40 кг, - про що тут казати? Я мушу бути впевнена, що у мене ковзани, на яких відпахали з рік часу, але з повною нагрузкою. Стрибків я не стрибаю, але навіть на віражах з моєю вагою виникає таке навантаження на ковзани, що я після кожного катання підкручую гвинтики. Власне черевик не мусить бути надто ЖОСТКИМ, - він має міцно тримати голеностоп з боків, і мати виїмку ззаду (як в ковзанах для танців), - і все. В усіх черевиків, що я міряла, надто жорсткий верхній край, і надто ВИСОКИЙ, не на мої ноги. Крім того тяжко знайти повноту LL.

Сто процентів - черевики за 2500 гривень мені не підійдуть.

Мене добре знає Володя і його донька, а також ваш головний інстнуктор :-))) Ви знаєте, кого я маю на увазі. І мені здається, я і вас знаю. Просто я дісно всі роки рідко каталася увечері, - практично завжди вранці або біля Ратуші.

Ольга Горячка - 2-12-2009 у 21:32

О! Про каблук згадала, минулого року у моєї подружки каблук відлетів - на старих радянських ковзанах із намальованою сніжинкою, пам"я таєте дитинство? Ну так вона важить 47 кг і ковзани ті радянські взагалі вважаються невбиваємими, каблук відлетів просто від старості, ніщо не вічне :(. Подружка, до речі, вже також в "Едеях".

Стосовно "Едея" - виглядають вони дісно тіндітно, це така тіпа "жіноча" версія "Ріспорта" - "Ріспорт" виглядає масивно (та і власники тих брендів родичі). Моделі до 40кг "Прелюдо" - це для дітей, а не для великовозврастних любітелів, як ми :). Вони пропонуються тільки до 34,5-го розміру і вони дешевші ніж "Увертюра", яка пропонується власне для дорослих. Є ще "Хорус" - жосткіші ніж "Увертюра" (позиціонуються для для подвійних і потрійних стрибків), їх ціна біля 210 євро за черевик без леза. 2500 - це орієнтовна ціна на "Увертюру" вже з лезами "ULT MIRAGE" (Джексонівські).

Tempika - 2-12-2009 у 21:58

Ну ніц не поробиш, не судьба :-(

Tempika - 3-12-2009 у 18:46

Щоб підвести певні підсумки цій темі, розкажу, що таки ходила дивитися в магазин на Чорновола на черевики Ботас Топаз. Білі дійсно десь 1500 грн, чорні - 2300 грн. Мого розміру (39) в них нема, з Києва замовити неможливо. Але є 38 і 40. Примірила 40-й, дуже вже цікаво було, які вони всередині. Дуже жорсткі, просто наздвичайно. Всередині мають хороші подушки для фіксації голоностопу, але просто дубові, - хоча натуральна шкіра. Навіть в 40-му мені було тісно в пальцях, хоча в п*ятці черевик бовтався. На малий підйом, вочевидь. Але непогана ціна як на такі черевики, - якщо ще повезе купити під той розмір нормальні леза.

Там є великий вибір ковзанів Ботас, до речі, з лезами на закльопках, натуральна шкіра.

Ольга Горячка - 11-12-2009 у 20:31

Знов піднімаю тему: є "старі нові" італійські CF 500 с лезом МИРАЖ (Джексон) 39р. - у двічі дешевше ніж "Едея-Увертюра". "Старі нові" означає, що лежали на складі, але в них не катались, тому така ціна ну і бренд не такий розкручений, хоча ковзани шкіряні виготовлені в Італії і профіки італійські в них також катаються - http://www.winnerskates.it/. Сайт доступний лише на італійській мові, так що ось переклад (російською) про модель CF 500:
"CF500 – MUNDIAL .
Этот ботинок имеет жесткую структуру и рекомендован для интенсивных тренировок на льду и обязательных упражнений на роликах.
Верх сделан из натуральной кожи. на голенище применены прочные боковые вставки-усилители. Подкладка - натуральная.
Подошва из двух-слойной натуральной кожи . Цвета : белый, бежевый, черный." Колір білий, CF 500 - максимально жорстка модель даної фірми, такі самі є ще 41й розмір. Ну і є ще 36,37,38 розмір моделі нижчого класу (менш жорсткі) і дешевші.

Ольга Горячка - 11-12-2009 у 21:46

ось тут фото:
http://photo.bigmir.net/albums/3663616

Tempika - 11-12-2009 у 22:02

а що значить *є*? то тре замовляти, чи можна якось їх поміряти? і яка ціна буде з лезами? то фотки тих ковзанів, що продаються?

Ольга Горячка - 11-12-2009 у 22:10

Фотки тих, що продаються, якраз тієї моделі, ціна вже з лезами. На примірку пришлють з Київа, не підійде - відправлю назад - не проблема. В понеділок відправлять - у вівторок буде у Львові.

Tempika - 11-12-2009 у 22:23

а орієнтовна ціна?

Ольга Горячка - 11-12-2009 у 22:33

Я ж писала, половина "Едеї-Увертюра" 2500/2=... :)

Ольга Горячка - 11-12-2009 у 22:36

Мені самій на фотках ці ковзани дуже сподобались, але "вживу" я їх не бачила і дуже цікаво подивитись як вони виглядають... Мого розміру і так не має, тому мені їх і не пропонували

Tempika - 11-12-2009 у 22:37

Я зараз чекаю ковзани ріспорт, що купила на ebay, - правда, не знаю, чи підійдуть.. Сподіваюся, що так.. Якщо ні, то обов*язково відпишу.

Яка повнота в тих черевиків? Мені тре як мінімум L.

Ольга Горячка - 11-12-2009 у 22:42

Про повноту нічого не знаю, треба буде спитати на яку вони ногу :). А скільки "Ріспорт" на ebay, якщо не секрет і яка саме модель з якими лезами і у якому стані?

Tempika - 11-12-2009 у 23:08

400 грн два рази катаний ріспорт RF4, леза MARK iV.. скільки доставка, ще не знаю.

Ольга Горячка - 12-12-2009 у 12:00

2 раза катаний - читай "новий", ну дуже лояльна ціна для таких ковзанів, хоча вони ще менш жорсткі, ніж "Едея-Увертюра" (жосткість 48), жорсткість ріспорт RF4 - 40. 2 роки назад я за "Ботас-Дагмар" в "Екстрім-Стайлі" заплатила 500 грн. Доставка якщо в межах України дорого не коштує. Пишіть, чи підійдуть. Може разом покатаємся при нагоді :)

Tempika - 12-12-2009 у 13:56

так, напишу в будь-якому випадку :-) власне ботаси мені видалися наджорсткими.. я каталася в ковзанах взагалі без бокової підтримки (дуже старі), тому такий *іспанський чобіт* мені б не підійшов.

Ольга Горячка - 12-12-2009 у 14:54

Ковзани CF500 у вівторок будуть у Львові (приїдуть на примірку в компанії з іншим замовленням), так що у будь-якому випадку можна буде подивитись і приміряти :). Ботаси мені також здались "іспанським чоботами", але я до такого привична, тому що літом катаюсь у жорстких роліках.

Tempika - 12-12-2009 у 15:02

А я до того каталася і у роліках з досить м*яким черевиком, практично як високі кроссівки.. Зміцнити голеностоп, - теж така задача є. :-)

Ольга Горячка - 12-12-2009 у 15:06

я також в таких каталась, до тих пір поки на приземленні з перекидного не підвернула ногу, після чого одразу зняла ролики і поїхала в магазин за жосткими :). Міцним голеностопом похвалитись не можу, та і взагалі я "дохлятіна" :) :) :)

Ольга Горячка - 15-12-2009 у 19:06

Ковзани вже у Львові. Мої враження - дуже гарні зроблені дуже добротно. По комфорту - дуже жорсткі, після "Едея"-"Овертюра" як "іспанські чобітки" :). Сзаду виріз оброблений якимсь м"яким матеріалом. Про повноту сказати важко - на мене заширокі, але вони мені і по довжині завеликі десь на 1,5 розміру, так що це напевно не показник.

Tempika - 15-12-2009 у 19:49

Отримала ваше повідомлення. А телефон розрядився :-)) Так мало користуюся, що просто забуваю про нього..

Де і коли можна глянути?

Ольга Горячка - 15-12-2009 у 21:02

Я думаю, що можна в барі на "Медику". Тільки от коли - важко сказати. Завтра і в четвер я точно не зможу, так що або в п"ятницю вечером або в неділю в обід, детальніше вже домовимось по телефону або по е-мейлу.

Tempika - 15-12-2009 у 22:50

Добре. В суботу мені б підійшло, бо в п*ятницю не буде можливості :-(

Ольга Горячка - 17-12-2009 у 18:14

а в неділю 13.00 - 16.00 не підійде?

Tempika - 17-12-2009 у 19:21

Якщо потепліє :-) В суботу я точно маю справи в місті, а в неділю може мати термінову роботу.

Ольга Горячка - 17-12-2009 у 19:25

на рахунок потепління прогноз пессимістичний: -13...-10 :). А в суботу в якій годині Вам було би зручно?

Tempika - 18-12-2009 у 11:52

..година третя-четверта... мабуть :-)

Ольга Горячка - 18-12-2009 у 18:26

я можу і на третю і на четверту - не має різниці :)

Tempika - 18-12-2009 у 22:00

добре, я подзвоню :-)

Tempika - 19-12-2009 у 17:56

Не можу віддзвонити, бо у мене на одному мобільному померла від морозу батарея, інший просто глючить :-( Якась катастрофа. Мабуть, прийдеться все відкласти.

Ольга Горячка - 20-12-2009 у 10:54

сьогодні ковзани з собою брати?

У мене із цим форумом такі ж проблеми як у Вас із мобілкою - пускає не менше ніж з 5-ї спроби, хоча логін і пароль ввожу той самий :(

Tempika - 20-12-2009 у 12:37

Ні, я, мабуть, подивлюся ковзани, коли потеплішає.. У мене телефон щось зовсім не працює, і нокія друга глючить :-(( Буду чекати пока потеплішає..

Ольга Горячка - 20-12-2009 у 20:25

Ковзани на другий тиждень вже поїдуть назад до Києва, так що не зволікайте :)

Tempika - 24-12-2009 у 17:36

Щоб підсумувати тему, скажу, що купила ковзани Ріспорт RF4 на ebay.co.uk, але на сама, - мені допомогли. З Британії практично не доставляють в Україну, тому звернулася по допомогу до друга. Він майстерно виграв аукціон, і ковзани коштували менше 30 фунтів (1 фунт - приблизно 13 гривень). Крім того, зекономили на доставці, бо продавець (дівчина) жила менше ніж за 10 км від нього. Дуже тяжко було знайти дешеву доставу, - деякі сервіси просили ледве не 120 фунтів!!! Але знайшли сайт: https://www.parcel2go.com/, де доставка вийшла всього 32 фунти. За 5 днів вони вже були у Львові, - прийшлося, правда, самій їхати їх декларувати на Зелену, 147, в представництво FedEx. Це коштувало 72 грн за декларування і 40 грн (переклад інвойсу на укр. мову, завірений в агенції перекладу, - може, десь бува й дешевше, але я дуже не шукала). Сумарно ковзани коштували 930 грн, що ж дуже хороша для них ціна. Вони виявилися практично новими, і навіть заточеними.

Описала детально процедуру, - може, комусь воно буде корисним.



Ольга Горячка - 27-12-2009 у 11:14

Вітаю із вдалою покупкою! :) Ковзани справді дуже гарні. Цікаво було подивитись на Ріспорти і приємно познайомитись. М"якого ковзання! :)

Tempika - 27-12-2009 у 11:26

Дякую! Взаємно :-)

Юрій Сєров - 27-12-2009 у 18:28

А не дешевше було передати автобусом?

Tempika - 27-12-2009 у 18:37

Яким автобусом, де? :-)