Форум Рідного Міста

Діяльність ВО Свобода

Тарас Сорока - 6-1-2010 у 22:27



ВІЗИТ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІСТА ОЛЕГА ТЯГНИБОКА ДО ПРОРОСІЙСЬКОГО МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ 6 січня 2010 року
Фоторепортаж з коментарями
Фото Миколи Владзімірського
http://ukrlife.org/main/uacrim/tyagnybok.html

Тарас Сорока - 11-1-2010 у 19:36

НАПАД УКРАЇНОФОБІЇ ЯК СЕВАСТОПОЛЬСЬКА ЕПІДЕМІЯ



Лише завдяки професійним діям севастопольської міліції кандидат в президенти України
Олег Тягнибок зміг донести до виборців свої погляди

Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ, “Флот України”

Майже всі українофоби міста з прапорами царської Росії, андріївськими та триколорами, Компартії України, Партії регіонів України, Молодіжної партії України, блоку Наталі Вітренко, Руського блоку, Руської общини Севастополя, Слов’янської партії, Руського єдінства, “Соболя” та деяких ще дрібніших у кількості десь 800 чоловік (близько 0,2% від населення міста) 6 січня 2010 року на площі Повсталих влаштували антиукраїнський шабаш. Генеральна репетиція, як відомо, відбулась 26 грудня минулого року, коли приблизно ці ж сили перешкодили руху прихильників ВО “Свобода”, які протестували проти угоди України і Європейського Союзу про репатріацію нелегальних іммігрантів з Європи в Україну, нібито для тимчасового перебування перед відправленням на батьківщину.
Формально проросійські сили виступали проти приїзду кандидата в президенти України Олега Тягнибока, десять днів інформаційно готуючи севастопольців, наклеюючи різноманітні ярлики на позачерговій сесії міськради, на так званій антифашистській ході, у монологах на телеекранах та в образливому зверненні до нього з вимогою не приїжджати до Севастополя.
Сам Олег Тягнибок ще в квітневій статті “Антифашизм” чи українофобія?” так передбачив ці події: “Не секрет, що багатьом в Україні та поза її межами все українське не подобається. На те вони й українофоби. Незалежно від того, чи це свиноподібні елітні депутати різних рад, чи кремлівські маріонетки, чи “ефективні менеджери” поцуплених в українців заводів, чи гламурні телеведучі халдейської зовнішності, або просто декласований вуличний набрід, знахабнілий від своєї безкарності”.
Наступ українофобів, окрім цього, мав ще й інші цілі — відволікання уваги населення від оборудок із землею, підготовку виборців до дня голосування та огляд Кремлем сепаратистських сил.
Учасники пікету скандували: “Фашизм нє пройдьот”, палили виготовлені ними ж плакати з нацистською символікою. Для розігріву різновікової публіки, серед якої були і депутати міськради та райрад, лунала бравурна музика та заклики розлючених промовців.
Коли під’їхав автобус і з нього почали виходити люди зі згорнутими прапорами, натовп був уже достатньо агресивним і кинувся “захищати” Севастополь, але виявилось, що то під’їхали на допомогу представники “Руського єдінства” з Бахчисарая.
Агресивна ворожість натовпу досягла одного з апогеїв, коли з автобусів вийшли прихильники Тягнибока із Сімферополя, Керчі, Ялти та інших міст Криму. Та міліцейський кордон усе ж встояв, і охоронці не допустили сутичок між ідеологічними супротивниками.
Правоохоронні органи застосували підвищені заходи безпеки, і зустріч з Олегом Тягнибоком відбулась без інцидентів.
Своїм прихильникам, яких у залі було близько двох сотень (невідомо, скільки людей не потрапили через підвищені заходи безпеки), кандидат в президенти повідомив про свої політичні погляди та про зміст своєї програми. Він сказав, що інформаційний простір не належить українцям, про панування олігархів, необхідність люстрації, наголосив на необхідності реформування судової системи, підвищення відповідальності чиновників.
Доповідач окремо зупинився на розробленій ВО “Свобода” “Програмі захисту українців”, яка містить розділ “VIII. Крим і Севастополь. Встановлення конституційного порядку та забезпечення стабільного розвитку”, в якому українські націоналісти визначили чіткі механізми вирішення питань на півострові, зокрема: винести на всеукраїнський референдум питання про зміну статусу Криму з автономного на обласний та скасування спеціального статусу міста Севастополя; надати Севастополю право вільного порту (на зразок “порто-франко”); розробити на рівні РНБО програму односторонніх дій України в разі невиконання РФ зобов’язань щодо виведення ЧФ РФ з території України до 2017 року. Вимагати негайного виведення ЧФ РФ з Криму, якщо Російська Федерація і далі порушуватиме закони України та підписані міжнародні угоди.
У другій частині зустрічі, яка тривала близько двох годин, Олег Тягнибок відповів на численні і гострі запитання журналістів.
А тим часом на вулиці вирували пристрасті. Міліцейський кордон було прорвано, розбито вікно в автобусі, який привіз кримчан. За словами начальника штабу Управління МВС України в Севастополі полковника міліції Сергія Помєлкова, пікетувальники намагалися спровокувати бійку, частково вони навіть спробували перекрити проїжджу частину, але були відтіснені, попереджені про відповідальність, і, у принципі, самі ж вони з цієї проїжджої частини і вийшли, рух був нормалізований. Затриманих шістьох злісних хуліганів через кілька годин міліція відпустила.
Що і хто змушує україноненависників ототожнювати такі різні речі, як нацизм і націоналізм, відомо: це депутати міської та Верховної Ради України, які своїми безвідповідальними заявами та організаційними заходами підбурюють громадськість Севастополя, де продовжують панувати тоталітарно-комуністичні традиції, що не терплять будь-якої іншої, не імперської, не проросійської, думки. Цим депутатам не потрібна дискусія, і вони в режимі монологу роками продовжують дурити севастопольців міфами і маніпулювати свідомістю задля однієї мети — залишитися при владі.
І ще про націоналізм. Олег Тягнибок навів вислів колишнього Президента Росії Володимира Путіна, який, пропонуючи на цю посаду Дмитра Медведєва, сказав публічно: “Дмитро Анатолійович Медведєв, як і я, — російський націоналіст у позитивному сенсі цього слова”. Націоналізм — це любов до свого — історії, мови, культури, традицій та звичаїв. У Росії це вважається нормою. Чому ж тоді не можна бути українським націоналістом в Україні?
http://fleet.sebastopol.ua/index.php?article_to_view=2857



Юрій Сєров - 12-1-2010 у 01:23

Якщо не зважати на формальні підстави візиту, то я чесно, не розумію навіщо Тягнибок їхав у Севастополь. Це свідома провокація, імхо. Чого він хотів досягнути? Ще більше налаштувати мешканців проти всього українського? Ну неможливо в цей момент пояснити у Севастополі, що український націоналізм це правильно.
Так Севастополь українська територія і за неї треба боротися, але не такими ж примітивними методами. І переконаний, що такими кроками Тягнибок робить лише гірше для України. Що вкотре наштовхує на думку про ФСБ-шні джерела фінансування.

Тарас Сорока - 12-1-2010 у 09:32

Тягнибок виступав досить пристойно. Мав право як кандидат в Президенти. Міліція сприяла реалізації цього права. Українці сприйняли його погляди.
Причому тут ФСБ?

Ярема П. - 12-1-2010 у 17:00

Підтримую. Так само Янукович мав право приїжджати до Франека на минулих виборах.

Юра, от ти от твереза людина, от ти можеш пояснити, звідки взялися оті слухи про ФСБ?

Юрій Сєров - 13-1-2010 у 11:59

Я і не заперечував його права, як кандидата в Президенти і просто громадянина, поїхати в Севастополь і виступити.
Просто мені це більше нагадує банальну провокацію.
Не знаю звідки слухи взялися, але він своїми діями лише їх підтверджує.

Стверджувати під час свят "от ти от твереза людина" - це доволі ризиковано. :)

Ярема П. - 13-1-2010 у 12:27

Що він підтверджує? Розтолкуй плз., бо я щось не розумію.

Мав на увазі тверезомисляча :rolleyes:

marco - 13-1-2010 у 13:07

Приїзд Тягнибока в Севастополь "провокація" точно такого самого рівня, як приїзд Янека до Львова :lol:

http://pravda.com.ua/columns/4b4c462a3fd15/

Юрій Сєров - 13-1-2010 у 13:33

Кілька разів були ситуації, коли він чинив, як вигідніше йому (його політсилі), не думаючи про якісь глобальніші наслідки для країни. Це і те, як він Ющенка підставив у 2004, ще там були ситуації, зараз вже конкретику не згадаю.
А його діяльність у львівській владі звелася лише здається до розклеювання наліпок у маршрутках, і то, це швидше заслуга Фаріон.

Відносно Янека, аналогія не коректна, швидше Наташа Вітрєнка підходить.

Ярема П. - 13-1-2010 у 18:26

Пояснення мене не задовольнило.

Юрій Сєров - 13-1-2010 у 23:12

Платіжка від ФСБ на ім'я Тягнибока підійде? :)
Якщо без жартів - як я маю це пояснити?
Це десь на рівні суб'єктивного сприйняття і аналізу подій.

Юрій Сєров - 14-9-2010 у 09:14

Совместные выборы. Регионалы договорились о местных советах
Стаття стосується місцевих виборів, але знайшов там цікаве місце:
Цитата:

– С кем вы уже договорились? – спросил корреспондент Фокуса у известного регионала.
– Да со всеми, – ответил он.
– И с Тигипко?
– Давно.
– И с Яценюком?
– Он нам ещё за президентские выборы должен остался.
– А со «Свободой»?
– Ну а кто, по-вашему, их финансирует?

Іван Андрєєв - 14-9-2010 у 21:17

Мені теж давно здається, що Тягнибок працює на ПР. Жодна розумна людина не буде вести себе так, як ведуть себе Тягнибок, Фаріон і компанія. (Остання, доречи, планує пересаджати всіх "дегенератів, які не розмовляють українською мовою". Лінк: promova Iryny Farion)
Хіба в такий спосіб можна отримати електоральну підтримку? Навіть в ОУН-УПА були шоковані такими заявами пані Фаріон. Лінк: OUN-UPA ta inshi.
Тож нащо це робиться? Гадаю, лише для того, щоб мешканці російськомовних регіонів всі як один жахались політиків з заходу і голосували "за своїх" (самі знаєте за кого).

Юрій Сєров - 25-4-2011 у 14:57

Навіщо потрібна Свобода – ВО Свобода
Поділяю думку автора.

Юрій Сєров - 8-2-2014 у 16:40

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?partiyni_maroderi&objec...
Прочитав статтю- згадалася наша стара дискусія

Андрій Пелещишин - 13-2-2014 у 12:06

Ще дві статті на задану тему
Тарас Возняк http://blogs.pravda.com.ua/authors/voznyak/52fa285416573/
та стаття на ЗІК (з фактично натяком на корупцію в партії)
http://zik.ua/ua/news/2014/02/11/pohovana_nadiya_abo_de_znyk_myhalc...

Юрій Сєров - 15-2-2014 у 20:05

І ще від Остапа Дроздова:
http://gazeta.dt.ua/internal/ruka-zdrignulas-_.html

Юрій Сєров - 19-3-2014 у 23:48

Чи можна вважати, що той візит Тягнибока досяг мети? :baddevil:

Вчорашній вчинок Мірошниченка і К... В когось справді ще є сумніви?


Андрій Пелещишин - 22-3-2014 у 22:41

Перейменував тему згідно до змісту дискусії.

Андрій Пелещишин - 22-3-2014 у 22:52

Після того, як Рада Безпеки ООН посмакувала виставу від свободівця Мірошниченка на НТКУ, партія вирішила, що отриманого ефекту недостатньо.
Чекаємо "прямої дії" віл Мірошниченка стосовно російських поп-зірок.
http://www.pravda.com.ua/news/2014/03/22/7019963/
Сподіваюся Аронець у найвигіднішому ракурсі зафіксує чергову драматичну сцену? Думаю, що так. Щось же треба показувати у якості пропаганди? А ще скоро ГА ООН буде засуджувати Росію за анексію.. Непорядок.

Якщо Мірошниченко чи Свобода у цілому так не задоволені діями влади, то нема потреби товкти персонажів, можна піти потовкти Авакова, Наливайченка, Яценюка, Турчинова.. Але їх цікавить напевно не те..

Петро Гончар - 22-3-2014 у 23:17

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Вчорашній вчинок Мірошниченка і К... В когось справді ще є сумніви?

Сумніви в чому: що "Свобода" танцює під дудку Кремля? Тягнибокові Медведчук, мабуть, пообіцяв пост президента майбутньої "Західної України", умовно кажучи (це як максимум: як вдасться втілити задуманий Кремлем розкол України) або, як мінімум - наділити владними повноваженнями на місцях у цілісній Україні. Перша фаза зреалізована: свободівка Сех - в губернаторському кріслі на Львівщині. Натомість "Свобода" повинна відпрацювати таку довіру: демонструвати дестабілізацію українського суспільства, яке, що випливає із цього, не може наразі сприйняти європейські цінності, а отже - бути Європою, в Європі.

Припускаю, що під час місії спостерігачів ОБСЄ в Україні у к-сті півтисячі людей "Свобода" також здійснюватиме провокації, щоб укотре дискредитувати Україну в очах європейського співтовариства.
ВО "Свобода" не потрібна Європа. Як хтось казав, краще панувати в пеклі, аніж прислуговувати на небесах.

Рост - 23-3-2014 у 00:18

Мій аналіз ситуації показує, що діяльність "свободи" є великим муляжем українського патріотизму.
На жаль, усі існуючі на сьогодні політичні партії суть приватні підприємства із захоплення влади в країні.
Із хорошого. Свідомість людей почала прокидатись від летаргічного сну. Все, що відбувалось під час другого Майдану дуже наочно показало, що усі представники нинішніх політичних сил відстають від потреб суспільства на декілька кроків.
Із... скажемо так, не поганого, а просто квітка повинна розпуститись. Люди ще не до кінця усвідомили свою роль маленького громадянина, від якого залежить Велика Справа. Зараз є протистояння старого з новим. В Україні сталось центральне протистояння всього світу, між, кажучи простими словами, рабовласниками і людьми, які переросли свої окови, тільки ще не до кінця це усвідомили.
В даний час все залежить від кожного з нас - змовчати на зло, стати його спільником, чи повстати проти нього. В маленьких справах кожного дня. Дати хабара, щоб випередити конкурента, чи діяти по чесному, по совісті. Змовчати на побачене правопорушення, чи підняти шум. Вибрати бездіяльність, "якось воно буде", чи дію.
Бачив бігборд, за смислом "береш хабар - на твоїх руках кров героїв Небесної сотні". Ні! Категорично ні!
Даєш хабар - на твоїх руках кров кожного з Небесної сотні.
Зараз, як ніколи, тільки навівши в собі порядок, тільки поступаючи виключно за покликом совісті, можна змінити світ на краще.

Андрій Пелещишин - 23-3-2014 у 19:04

Цитата:
Сумніви в чому: що "Свобода" танцює під дудку Кремля? Тягнибокові Медведчук, мабуть, пообіцяв пост президента майбутньої "Західної України", умовно кажучи (це як максимум: як вдасться втілити задуманий Кремлем розкол України) або, як мінімум - наділити владними повноваженнями на місцях у цілісній Україні. Перша фаза зреалізована: свободівка Сех - в губернаторському кріслі на Львівщині. Натомість "Свобода" повинна відпрацювати таку довіру: демонструвати дестабілізацію українського суспільства, яке, що випливає із цього, не може наразі сприйняти європейські цінності, а отже - бути Європою, в Європі.

Припускаю, що під час місії спостерігачів ОБСЄ в Україні у к-сті півтисячі людей "Свобода" також здійснюватиме провокації, щоб укотре дискредитувати Україну в очах європейського співтовариства.
ВО "Свобода" не потрібна Європа. Як хтось казав, краще панувати в пеклі, аніж прислуговувати на небесах.


Я вже думав над цим. Прикольно стати арабським шейхом над сланцевим газом у самому центрі Європи. Отримувати свої 10% прибутку від видобутку газу і насолоджуватися життям.
Щодо спостерігачів ОБСЄ. Тут справді для Мірошниченка непахане поле для роботи. Щоби вони мали за чим поспостерігати.

У мене ще таке питання. Трішки іронічне. Чому у тому відео Мірошниченко до когось з побратимів по телефону звертався "Сірьожа"? Це як зрозуміти? Для них що, Фаріон вже не указ?!


Петро Гончар - 23-3-2014 у 23:45

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
У мене ще таке питання. Трішки іронічне. Чому у тому відео Мірошниченко до когось з побратимів по телефону звертався "Сірьожа"? Це як зрозуміти? Для них що, Фаріон вже не указ?

Та вони просто показують шоу для піпла, який має то схавати.

Андрій Пелещишин - 9-4-2014 у 21:41

Цитата:
Україна розвалюється, а вони кажуть, що немає жодних проблем, заявив Пушков.
Окремі висловлювання представників України в ПАРЄ під час термінових дебатів у цій країні звучали анекдотично, заявив голова російської делегації у РФ Олексій Пушков, передає Інтерфакс.

"Мене вразили виступи українських депутатів. Ступінь правдивості того, що вони кажуть, дорівнює нулю: в Україні немає жодної проблеми, всі національні меншини щасливі, всі перебувають в умовах тотальної демократії та абсолютної свободи слова. Хоча ми бачили, яка це свобода слова, коли депутати партії Свобода побили директора каналу і змусили його підписати заяву", - сказав він.

http://ua.korrespondent.net/world/3346974-pushkov-vrazhenyi-vystupa...

Вважаю, що ми повинні вимагати від МЗС РФ пам'ятний знак "За заслуги" Мірошниченку і К. Вже мають "галочку" і на СБ ООН і на ПАРЄ.