Форум Рідного Міста

"Аватар"

Катерина Слобода - 23-1-2010 у 20:22

Переглянула новий фільм "Аватар" і навіть не знаю які маю з нього враження. Напевно його занадто розрекламували...:rolleyes:
З одного боку- прекрасно виконано технічно, але суть, як така, імхо, ніяка... Заїжджена вже тема- завоювання інших світів, кілька сяких-таких нових ідей і єдине, що вражає- спецефекти.
Як на мене, не дуже цікаво, не розумію чому фільм викликав такий ажіотаж у світі, можливо, хіба завдяки технологіям...
Чи хтось ще дивився той фільм? Які маєте враження?

Ірина Роздольська - 23-1-2010 у 21:03

Дивилася, з чоловіком. Враження в обох однакове - фігня.

Nazar - 24-1-2010 у 17:19

Шикарна річ! Ще нічого, більш близького до моїх скай-фай вподобань у об'ємі не бачив.
Дуже мила та гарна картинка, сюжет, хоча і не новий, та все ж також пророблений. На мій смак - трішки затягнуті динамічні сцени, особливо бойові, та все ж - фільм дуже сподобався!
Якщо б у Львові через кілька років з'явився би справжній (на 70мм плівку) IMAX - то обов'язково би ще раз пішов.

Dmy - 24-1-2010 у 19:08

В принципі, я знав, на що йшов, тому розчарування не було.
Єдине, не знаю, чому Камерон працює режисером і сценаристом, а не оператором. Бо спецефекти робить гарно (я навіть 2 рази смикнувся), а от драматург із нього нульовий. Дивує, що Борис Стругацький звинуватив його у плагіаті. БНС явно, фильму не бачив, а лише читав. Бо якби подивився - знав би, що Камерон ніц не крав, бо ніц не показав.
Ще із вражень від перегляду: окуляри трохо заважали. Невже важко якийсь механізм підгонки приторувати - типу як на навушниках. Бо вони навіть на мій череп 60-го розміру були завеликі, а що про дітей, наприклад, говорити?

Катерина Слобода - 24-1-2010 у 20:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Nazar
На мій смак - трішки затягнуті динамічні сцени, особливо бойові

а в мене взагалі склалося враження, що весь фільм трохи заповільнений, можливо, для того, щоб мозок міг сприймати об"ємну картинку...

Соломія Федушко - 25-1-2010 у 01:09

Житель Тайваню помер після перегляду в 3D-кинотеатрі нового блокбастера Джеймса Кемерона "Аватар"
http://www.oglyadach.com/news/2010/1/20/216964.htm
особливо емоційним людям не варто дивитись ....

Роман Голощук - 25-1-2010 у 09:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Nazar
Шикарна річ! Ще нічого, більш близького до моїх скай-фай вподобань у об'ємі не бачив.
Дуже мила та гарна картинка, сюжет, хоча і не новий, та все ж також пророблений. На мій смак - трішки затягнуті динамічні сцени, особливо бойові, та все ж - фільм дуже сподобався!
Якщо б у Львові через кілька років з'явився би справжній (на 70мм плівку) IMAX - то обов'язково би ще раз пішов.


Згоден з Назаром! Технічно промальовано/змодульовано все на вищому рівні. Картинка просто зачаровує. Однак, щоб отримати максимум вражень треба дивитись у IMAX.
Можу порівнювати, бо переглядав у Польщі документальний фільм Камерона про "Титанік" :)

Онук Юрій - 26-1-2010 у 00:35

Не дивився і думаю що не буду навіть для загального розвитку і для того щоб оцінити спецефекти вірю товариству. Не люблю фільмів які останім часом шаблоні, кінець світу, війни, космос і зелені чоловічки. Навіщо наповнювати черговий раз кишеню тих хто як завжди грає на звичайних людських емоціях і слабкостях. Така серія фільмів була на межі 2000 року, а тепер є зному причина для такого кіно це календар мая і 2012. Підтримую думку Анатолія Вассермана http://www.computerra.ru/blogs/wasserman/493033/

Viktor Tkachenko - 26-1-2010 у 14:23

По якості спец-ефектів і т.п. - досить непогано.
Проте зміст - щось зовсім не заінтригував. Краще вже "Різдвяну історію" подивитись.

Лінда Коваль - 27-1-2010 у 01:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Онук Юрій
Навіщо наповнювати черговий раз кишеню тих хто як завжди грає на звичайних людських емоціях і слабкостях.

Кожний фільм, так чи інакше, грає на емоціях і слабкостях людини, звичайних чи ні - то вже інше питання. Я взагалі дивуюся, як можна робити висновок про фільм/книгу/виставу на основі чужих думок. Правду кажучи, "Титанік" мені не надто подобається, дивилася лише раз, і більше не хочеться. Але на "Аватар" все-таки піду. Скоро. Відпишуся. :saint:

Рост - 27-1-2010 у 02:34

Почитавши кінокритику, я так зрозумів, що це, так би мовити, візуальний шедевр з примітивним сценарієм. Але таке вже було, той самий 5-й елемент, який, попри примітивний сценарій, я дивився з задоволенням, як легкий і масштабно-видовищний фільм.
Якщо Кемерон зняв Аватара в тому ж ключі, без надмірних сентиментів і сцен жорстокості, то чому б і ні? Але якщо вся цінність фільму в супервіртуальному3Д, то я краще зайвий раз на лижах покатаюся, там таке 3Д! При чому справжнє, аналогове, яке не має аналогів :)

Dmy - 27-1-2010 у 21:15

Нє, ну порівняв! 5 елемент - пародія, комедійний боєвик, але не груба, та ще й із класними акторами.
А в Аватарі - ні стьобу, ні акторів, самі окуляри.

сумна - 27-1-2010 у 21:45

Я "Аватаром" не розчарована, бо побачила саме те, що й очікувала - красиво зроблену фантастику.

Погоджуюся із тим, що сюжет простий. Але дехто з глядачів зумів побачити там і глобальні речі - наприклад, розхитування підвалин антропоцентризму. І таке "прочитання" також має право на існування.

Зрештою, кількість сюжетів обмежена. В літературі їх, за різними версіями, 36 (Жорж Польті, Карло Гоцці, Гете), 24 (Жерар де Нерваль), 2500 (система Аарне-Томпсона-Утера) або й взагалі 4 (Борхес). Підозрюю, в кінематографі не більше. Тобто важливо не лише ЩО, а й ЯК розповідати. В цьому сенсі "Аватар" справився на відмінно.


Nazar - 28-1-2010 у 13:43

По при ніби не новий сценарій там є багато класних ідей, за що і люблю фантастику. Звичайно були повтори (роботи, такі, як в Матриці, система аватарів дещо нагадує нещодавній фільм з Віллісом, літаючі гвинтотанки також схожі на Матричні), та все ж - мені дуже сподобався, і я не бачу в прокаті фільму, який би хоч чимось був рівний до Аватара.
Ну і Сігурні мені здається таки Актором:)

Лінда Коваль - 18-2-2010 у 13:53

Подивилася нарешті "Аватар". Не чекала і гадки не мала, і не вірила навіть, що фільм мені аж настільки сподобається. Я у захваті, повному, цілковитому і беззастережному. Ще піду. :sing::sing::sing:

Demyan - 18-2-2010 у 15:20

Теж дуже сподобався, супер.

Ярема П. - 18-2-2010 у 15:43

Ну що вам так подобається???? Ефкти - супір, але суть американська: понівечити все, щоб потім поскладати все по своєму.

Лінда Коваль - 18-2-2010 у 17:28

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Ну що вам так подобається????

Все :D Чи я мушу розписати детально, аби перетягнути когось на свій бік? Так я цим перестала страждати вже років десять тому. У нас демократія, чи нє? :saint:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Ефекти - супер, але суть американська: понівечити все, щоб потім поскладати все по своєму.

Аби не українська: надути щоки, аби всі зувиділи, які ми мудрагелі, і усе обгавкати-облаяти, а самим нічого не створити, і не мати навіть проекту на створення. :saint::baddevil:

Dmy - 18-2-2010 у 17:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лінда Коваль
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Ну що вам так подобається????

Все :D Чи я мушу розписати детально, аби перетягнути когось на свій бік?
Просто цікаво. Оригінальна фабула, закручений сюжет, несподівана розв'язка? Може, саундтрек? Неперевершено геніяльна гра акторів, нарешті?

Ярема П. - 18-2-2010 у 23:57

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лінда Коваль
Аби не українська: надути щоки, аби всі зувиділи, які ми мудрагелі, і усе обгавкати-облаяти, а самим нічого не створити, і не мати навіть проекту на створення. :saint::baddevil:

Влучно :lol: В нашому випадку більше підходить "не зламати то, що вже зроблено до нас".

Щодо фільму: все таки фільми оцінюються по кількох критеріях, фабула, ефекти, гра акторів і т.д. Само собою, що ідеал 10 по 10-тибальній шкалі по всіх критеріях тяжко знайти, тому резонне питання - що ж сподобалося і на скільки? Ну от не можу я повірити що фільм взяв всі 10 по всьому. 100% взяв по ефектах, як не як перший вдалий художній проект з 3д-ефектами. Причому досить цікава річ - 3-д ефектами після такого успіху зацікавилися виробники еро/порно:lol: Тінто Брас наприклад. І ще одна цікавинка - 3д фєфєкти допомагають зразу визначити вади зору. Я під час перегляду все сприймав нормально, не було якихось роздвоєнь зображення, запізнення. А от наша знайома, що разом з нами ходила, після фільму казала що в неї таке було. Десь через три дні після фільму подивився по телевізору передачу якусь медичну по Діскавері, і там той ефект описувався як перший сигнал про сідання зору і ще чогось там, з зором пов’язаним. Далося знати тій знайомій, вона зразу поперла до окуліста - так і є, виявили початок серйозних проблем з зором.

Лінда Коваль - 19-2-2010 у 00:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Просто цікаво. Оригінальна фабула, закручений сюжет, несподівана розв'язка? Може, саундтрек? Неперевершено геніяльна гра акторів, нарешті?

Знаєте, є фільми, які справді "розчленовуєш" - і оцінюєш кожен "член" окремо.
А є такі, які просто дивишся і насолоджуєшся. Принаймні, в мене - так. І "Аватар" - для мене - якраз із таких.
До акторської гри, до речі, в мене немає жодних претензій. Перевершена вона чи ні - а мені здалася переконливою.

Лінда Коваль - 19-2-2010 у 00:58

2 Ярема: в принципі, я вже відповіла вище - я не критик, і не такий уже просунутий глядач; деякі фільми я також оцінюю за фабулою-бабулою/ефектами/оригінальністю сценарія, тощо. А тут мене цілком і повністю захопив увесь фільм, як я вже писала, для мене - дуже несподівано захопив. І я не хочу порпатися в ньому, чесно. От жодного бажання немає. Я, звісно, розбирала в дитинстві іграшкові телефони, але ніколи не патрала живих красивих пташок, аби дізнатися, а що ж саме в них справляє на мене гарне враження.
:saint:

Соломія Федушко - 19-2-2010 у 04:19

Ой, така дискусія розгорнулась навколо цього фільму :)
Особисто я нічого екстра поганого :saint: і тим паче доброго сказати не можу, оскільки не дуже полюбляю фантастику. Нормальний фільм, гра акторів пристойна та й гарні спецефекти :) Але, чи вразив мене чимось особливим? - ні :)

Ганна Каптур - 21-2-2010 у 19:06

Мені фільм сподобався. Бо він надзвичайно красивий. І я якось навіть не стала намагатися відшукати в ньому якийсь "смисл". Просто отримала колосальне естетичне задоволення.

П.С: Другий раз дивилась в кінотеатрі Аймакс. З одного боку детальніше роздивилася все. а з іншого - як же ж боляче очам! :o

Соломія Федушко - 26-8-2010 у 22:02

Фанати "Аватару" радійте :) оновлена версія "Аватару", що включає сцену кохання та додаткові батальні епізоди - "Аватар: Спеціальний випуск" незабаром, сподіваюсь, і в Україні з'явиться на екрані.
"Аватар" повертається на екрани в довшій версії: http://culture.unian.net/ukr/detail/189335

Юрій Сєров - 30-8-2010 у 19:30

Такого наглого "закосу бабла" світ ще не бачив :)

Ярема П. - 30-8-2010 у 21:12

А Титанік II як вам подобається?;)

Юрій Сєров - 31-8-2010 у 04:24

Цитата:
А Титанік II як вам подобається?

Це серйозно? Щось не чув про такі плани.

Dmy - 31-8-2010 у 05:03

Тут достатньо самої назви:D

Соломія Федушко - 31-8-2010 у 07:20

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Цитата:
А Титанік II як вам подобається?

Це серйозно? Щось не чув про такі плани.

Угу, серйозно. Я це вже раніше чула. Смисл фільму такий: 100-річчя катастрофи Титаніка (в даному випадку 1 :) ), відзначили відправленням у плавання тим самим шляхом і з намірами затонути Титанік 2 :) Тільки він сучасніший і зі всіма прибамбасами. А причиною НП! теж буде айсберг, який з'явився на шляху лайнера через цунамі. Але найцікавіше, що Ді Капріо тоді так і не помер ... :)

Думаю, теж буде фурор :)
Не знаю, як там щодо Титаніка 2, а ось поява Аватару 2 мене не дивує. І досі не можу зрозуміти, що в ньому такого особливого :rolleyes:

Марія Павлюх - 31-8-2010 у 14:35

Мені сподобався цей фільм. Гарна "казочка" для дітей і дорослих :)

valerij shewchuk - 27-11-2010 у 05:29

Казочка, справді казочка:)
" Аватар " мені сподобався., я у нім розгледів кіно про мрію всіх людей попасти туди «де нас немає» і там у тій казці залишитись:),
кіно про правду котра завше залежить від місця сидіння, а іноді од відвічних істин,
кіно про кохання.
Тут є все і казка про Івана дурня - той таки ж Титанік, де хлопець простолюдин, «Іван дурник» завойовує сеце королеви, хто з нас дурників не мріє про таке?:), так і тут простий солдафон стає генералом і здобуває кохання королеви. Камерон для більшості людей подарував їх мрії хочаб на кілька чарівних годин перегляду фільму.
Таки тут є ще наша казка про Іллю Муромця:) котрий лежав на печі тридцять три роки, а потім встав на битву з супостатом:)
Правда – ось головна героїня фільму, це кіно про правду і «Ілля Муромець» іде битися за правду, хочаб із власним царем, бо правда понад присяги, правда понад усе! Ось такого саме героя нам не вистачає в Україні, як ми всі всохли і погорбатіли від брехні і як ми мрієм про правду.
Це кіно про те що ми заблукали у всесвіті, наш розвиток гріховний, про те, що Землею керують дегенерати, і про перемогу над цим положенням речей, хочаб десь там у мрії на окремій далекій планеті.
Мрія про повернення до Раю
Більшість класики грунтується на біблійних основах, отже «Аватар» і є класикою :), це і є наша одвічна історія про втрачений Рай і шлях назад до нього, це шлях кожного з наших життів.

Катерина Слобода - 27-11-2010 у 12:23

Цитата: Початково розміщене учасником valerij shewchuk  
Казочка, справді казочка:)
Більшість класики грунтується на біблійних основах, отже «Аватар» і є класикою :), це і є наша одвічна історія про втрачений Рай і шлях назад до нього, це шлях кожного з наших життів.

:o я чомусь там не побачила біблійних основ...і на класику не дуже тягне...
ІМХО, Камерон зобразив (негативно) поведінку сучасної Америки, яка заради дешевої нафти готова змести з лиця землі всіх, хто постає на перешкоді...

Ігор Мацевич - 19-7-2011 у 14:58

Думаю, що при всьому бажанні Камеруна створити черговий касовий фільм з цікавими спецефектами, і , можливо не дуже вдалим (як на чий смак) сюжетом, він все-таки показав, що не всі люди на нашій планеті звірі...
... І серед нас є такі, кому не байдуже, як вирубуються ліси в Карпатах, як спалюються вирублені ділянки, (бачив на власні очі) замість того, щоб очистити їх і засадити новими деревцями, що передбачає закон. І боряться люди з "повітряними млинами" бо все це в кишеню сильних світу сього...

Тамара Слодска - 18-8-2011 у 11:40

Мені фільм "Аватар" дуже сподобався не тільки красивими спецефектами, а й сюжет як на мене то дуже цікавий