Форум Рідного Міста

Львів на межі юридичного дефолту

Юрій Сєров - 26-1-2010 у 19:12

На 26 січня загальна сума боргу, яку державне казначейство заборгувало Львову, не проводячи кошти на різноманітні проплати, становить понад 132 мільйони гривень.

Про це сьогодні, 26 січня, під час прес-конференції повідомив директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук.

"Ситуація така, що на наших рахунках є гроші територіальної громади. Згідно з чинним законодавством та бюджетним кодексом, казначейство при обслуговуванні міста має виконувати наші платіжні доручення, як звичайний банк. Їхнє діло – подивитись, чи є в нас на рахунку кошти і чи передбачене таке проведення бюджетом. Ми даємо доручення, згідно з дорученням виконується певний об’єм робіт. В кінці минулого року і зараз гроші на рахунках в громади є – про це свідчать виписки державного казначейства, але фактично перерахувати їх не можливо. Це означає юридичний дефолт міста", - охарактеризував ситуацію Олег Іщук.

Повністю тут: http://zaxid.net/newsua/2010/1/26/154312/

Хтось розуміє, чим на практиці це може обернутися для мешканців міста і наскільки це реально?

І чи не є це ознакою того, що скоро це відбудеться з усією країною?

Ярема П. - 26-1-2010 у 19:48

Що ти маєш на увазі? Що гроші затримуються з певною метою?

Ярема П. - 27-1-2010 у 00:23

Ну ще би, щось не так в королівстві Датському :P Інтернетна преса вже на вухах стоїть, бо хтось у Львові такими заявами про гроші б’є по іміджу Тимошенко...