Форум Рідного Міста

Мусульмани і Європа: хто кого?

Катерина Слобода - 9-2-2010 у 18:24

Поштовхом до створення теми була стаття про вбивство в Туреччині 16-річної дівчини її ж родичами за те, що вона говорила з однолітками-хлопцями. Її спалили заживо. Такі "вбивства честі" становлять половину усіх вбивств, які скоюються в Туреччині. :o http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/04/girl-buried-alive-turke...
В європейських країнах після ІІ Світової війни для економії коштів на відбудову країн від її наслідків активно почали запрошувати турків, які за менші гроші працювали значно більше. Через певний час вони повивозили до себе своїх родичів і родичів своїх родичів... Ну ніби проблеми як такої і нема, живуть собі люди та й нехай живуть. Але найцікавіше те, що вони практично не асимілюються, тобто релігія, звичаї, традиції передаються з покоління в покоління.
Європейці вже відчувають що то означає жити поряд з людьми з кардинально іншим світоглядом. Взяти б хоча для прикладу Францію чи Англію, чи Німеччину. Вони вже бояться лишній раз зробити якийсь неправильний крок чи щось сказати не так на офіційному рівні, бо справи погано закінчаться. Зважаючи на те як палили машини та магазини на вулицях Франції починаєш мимоволі задумуватися що то з того буде... Маю таку підозру, що скоро слово "європейці" будуть асоціюватися з турками та ісламом. А як Ви вважаєте?

Юрій Сєров - 9-2-2010 у 19:29

Швейцарія (якщо не помиляюся) нещодавно провела референдум, який заборонив будувати мінарети, а влада Франції добивається заборони жінкам-мусульманкам закривати обличчя в громадських установах.

Іван Дівеєв - 9-2-2010 у 20:01

ставлю 20 грн на мусульман)

Ярема П. - 9-2-2010 у 23:44

Ну вони Європу вже скільки століть завойовували, а от вийшло що мирний шлях найпростіший, маю на увазі трудову міграцію.
А з другої сторони, як дивитися на християнських зайд, які перлися (хрестові походи) і пруться (зараз) в мусульманський світ, живуть же так само за своїми звичаями і т.д., мало зважаючи на корінних жителів-мусульман?

Andreas - 10-2-2010 у 23:07

Щось я не дуже чув, щоб хтось там зараз дуже "перся" з Європи в мусульманські країни.
А от турків в нас 8 мільонів. А ще - албанці, араби і т.д.
Взагалі-то великої проблеми нема. І асимілюються до того ж вони. Пиво, принаймі, пити вже навчилися.:)

Павло Жежнич - 11-2-2010 у 14:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
А от турків в нас 8 мільонів. А ще - албанці, араби і т.д.
Взагалі-то великої проблеми нема. І асимілюються до того ж вони. Пиво, принаймі, пити вже навчилися.:)

В нас - це напевно в Німеччині? Хіба турки аж так асимілюються? Вони скоріше пристосовуються (в т.ч. з пивом), і крім того швидше розмножуються, ніж німаки.

Andreas - 11-2-2010 у 22:16

Так, "в нас" - то в Німеччині. Адже я тут живу.
Приїжджі турки ясна справа не ассимілюються. Але їх не так вже й багато. Основна маса народилася вже тут. А діти - то в Німеччині "окрема розмова". Хочуть батьки чи ні, в школу віддати малечу мусять. А от чого нема - так то національних шкіл.
Звідтам (зі школи) і починається асиміляція з пивом.

Катерина Слобода - 11-2-2010 у 22:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
Взагалі-то великої проблеми нема. І асимілюються до того ж вони.

А в Франції вже є проблеми... і то великі...
Не думаю, що пити німецьке пиво = асимілюватися.
Асиміляція передбачає прийняття віри, світогляду, способу життя тощо. А цього не відбувається. Хіба не ходять в Німеччині туркені якщо не в паранджі, то в спеціальних хустках? Ходять, і будуть ходити... а чи приймають лютеранство? Ні. Так і зі світоглядом. ІМХО, в тому випадку асиміляції взагалі нема.

Соломія Федушко - 20-5-2010 у 22:22

Парламент Франції одноголосно засудив носіння паранджі

У Франції будуть штрафувати жінок на 185$ і на 18555$ мужчин, які їх змушують їх носити паранджу.

Іван Андрєєв - 23-5-2010 у 17:29

Для прискорення асиміляції пропоную французам ще ввести штрафи за проведення релігійних (не за медичними показниками) обрізань. :) А взагалі, за дешеву робочу силу треба колись і розплачуватись. Європа це скоро зрозуміє.
Америка теж колись негрів рабами з Африки пригнала до себе. І що? Тепер ті негри на всіх владних постах. Наразі, ще й президент кольоровий. Маємо расизм у зворотному напрямку. Приклад: є багато бізнес-структур, які складаються лише з темношкірих робітників. Білим туди ходу нема. І це вважається нормальним. Але спробуйте сказати Ви, що ваша фірма - то підприємство для білих людей. Вас негайно звинуватять у расизмі. Коли порушують наші права - це норма, бо ми - колоністи та пригнічувачі темношкірих, а коли ми намагаємось відновити справедливість - це расизм.

Катерина Слобода - 12-9-2010 у 22:38

Не знала куди закинути це повідомлення, та й вирішила в цю тему...
У американському штаті Теннессі в день пам'яті жертв терактів 11 вересня два пастора спалили як мінімум два Корани. :o Про це повідомляє «Кореспондент». Один зі священнослужителів назвав іслам лжерелігією, коли спалював книгу. Раніше повідомлялося про намір пастора однієї з американських церков у Флориді Террі Джонса відзначити чергову річницю терактів 11 вересня публічним спалюванням декількох копій Корану. http://zik.com.ua/ua/news/2010/09/12/244515

Геть вже подуріли ті американці...:o То вже початок середини їх кінця...

Ірина Роздольська - 12-9-2010 у 23:41

І що? Мало всього попалено було? Та хай хоч 200, хоч 300 Коранів спалять, нічого з того не буде.

Соломія Федушко - 17-9-2010 у 08:13

Спалювання Корану в США оголошене законним (http://www.unian.net/ukr/news/news-396303.html)
Кам'яний вік.... Не так вирішуються питання віри!

romano - 17-9-2010 у 09:33

Демократія - штука "тОнкая". Чи може треба їм скласти перелік книг, заборонених до спалювання?
Суддя порівняв це із спалюванням в знак протесту прапора США, що теж не всім подобається, але за таке не саджають. Так що визнали швидше не "законним" а "незабороненим".