Форум Рідного Міста

Сьогодні - День спонтанного прояву доброти

Соломія Федушко - 17-2-2010 у 20:18

У Вінниці сьогодні, в Міжнародний день спонтанного прояву доброти, відбудеться акція «Епідемія доброти».

Перший захід відбувся на площі Театральна. Там зібрались “посланці доброти” і разом відкрили символічну «Скриньку добра». У Міжнародний день спонтанного прояву доброти на центральній вулиці міста, Соборній, лунатиме музика.

У міському електротранспорті «посланці доброти» (група хлопців) будуть поступатись місцем жінкам;). Вони заходитимуть у трамваї і тролейбуси на кінцевих зупинках, проїжджатимуть кілька зупинок і після певного сигналу одночасно вставатимуть і пропонуватимуть місця представницям слабкої статі.

У рамках акції «Епідемія доброти» передбачено також, що студенти навчальних закладів на вулицях міста будуть роздавати перехожим картки "Посміхнись". Водіям, кондукторам, продавцям та іншим людям, які заслуговують на подяку, вручатимуть картки «Дякую».

В Україні це свято поки ще маловідоме. Але це може стати ще однією нагодою проявити свою щирість, увагу до навколишніх. Спонтанно проявляти доброту нелегко. Але пробувати варто – кажуть ініціатори свята.
Мало хто у наші неспокійні часи здатний на такий «подвиг» — у втомленому стані і роздратованості від щоденних турбот ми частіше байдуже проходимо повз чужі проблеми, поки вони не торкнуться саме нас. І тоді ми шукаємо підтримку та участь у людей, для яких «бескорисна допомога» й «милосердя» не просто слова, а смисл життя, що став покликанням.
http://www.unian.net/ukr/news/news-363203.html

Давайте згадаємо хто що сьогодні доброго зробив ;)