Форум Рідного Міста

«Шевченко – Фест» у Львові

Соломія Федушко - 24-2-2010 у 19:44

24 лютого 2009 року о 16.00 на площі перед пам’ятником Шевченкові у Львові (пр. Свободи) відбудеться флеш-моб – інсталяція, у рамках всеукраїнського молодіжного фестивалю-конкурсу «Шевченко – Фест»: «Прийди, побач, інтерпретуй».

Дійство розраховане на привернення уваги до нових інтерпретацій творчості генія сучасниками, перш за все молоддю, та до фестивалю «Шевченко – Фест», котрий уже втретє відбудеться у травні цього року.

Довідка:

Молодіжний фестиваль-конкурс "Шевченко - Фест" уперше відбувся у 2007 році. Фестиваль передбачає змагання у номінаціях «Сучасна пісня», «Малюнок», «Фотографія», «Авторська поезія та проза», «Театральні постановки». Важливим критерієм є відповідність шевченковій тематиці у творах.

Основна мета фестивалю - донести до загалу, а насамперед до молоді, усвідомлення невід'ємності Кобзаря від сучасної України, нашої національної свідомості, розкрити незнані досі сторони його особистості, дати поштовх до розвитку і підтримати талановиту молодь.

Загалом за час існування фестивалю у відбіркових турах, взяли участь понад сотня молодих митців, літераторів, музикантів з різних регіонів України.
http://www.lviv.ua/uk/news/news/details/?newsid=3333