Форум Рідного Міста

VIII фестиваль «Флюгери Львова 2010»(1-4 травня)

Катерина Слобода - 30-3-2010 у 19:47

Етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова», який є одною із найбільш очікуваних, подій міста, цього року проходитиме увосьме із 1 по 4 травня. Як і завжди, фестиваль розташується у внутрішньому дворику Львівської Ратуші і тільки останній день – концерт з нагоди десятиріччя «Dzyga Jazz Quartet» відбудеться у Львівській Філармонії. Про це ЗІКуповідомили 30 березня організатори заходу.

Вперше до фестивалю приєднається Трускавець. Цього року паралельно до дійства у Львові «Флюгери» проходитимуть у трускавецькому лікувально-реабілітаційному курортному комплексі «Ріксос-Прикарпаття».

Кожен день «Флюгерів» матиме свою особливу тему, наповнення та внутрішню логіку.

Субота, 1 травня, буде «Днем «спец»проектів»: розпочне «Флюгери» концерт легенди 90-их незрячого барда Віктора Царана, який презентуватиме свій новий альбом «Vanilla Fields» за участі найбільш ліричного етно-гурту України «Очеретяний Кіт».

Також цього дня виступатимуть: міжнародний джазовий проект «The Pol.E.Trio», польські «Port Przemysl», що співатимуть «морські шанти» – пісні моряків і докерів та непередбачуваний дует басиста і вокаліста у квартеті «Zbigniew Wrombel – Janusz Szrom Projekt». На завершення програми, літератор та провокатор Юрій Іздрик представить проект «Амстердам» за участі музичного українсько-голандського «Alex Trio: Maksymiv-Voytyuk-Abramov» та психотропно-поетичного «DrumТИатр: Izdryk-Semenchuk-if.ro».

Неділя, 2 травня, «Прокидання з Мертвим Півнем» та етномузика під куруванням щойно створеного «Етноклубу Набутків»: Недільного ранку о 10 год. відбудеться ювілейне – п’яте «Прокидання з Мертвим Півнем» на «Флюгерах Львова». «Півні» прокидатимуться як і завжди – гучно, бадьоро та масово. Вхід на «прокидання» коштуватиме 50 грн.

А ввечері для шанувальників етнічної музики виступатиме гуцульська капела «Бай», фольк-бенд «Бурдон», пісні «народів пустелі» представлятимуть бедуїни із Єгипту «Mazaher – Zar», медитативну музику глибин творитиме «Tatosh Banda», а польські зірки world music «Čači Vorba» перетворять дворик на «данец-пол» гучного балканського весілля.

Понеділок, 3 травня, «JazzClub.Lviv» представлятиме цікавинки молодого джазу: розпочинатимуть дебютанти минулих «флюгерів» львівські «Free Breath», нові джазові сподівання висловлюватимуть «New Trio» з Польщі, арабського джазу даватимуть діячі Каїрського джаз-клубу «Arabesky», завершуватиме гурт, без якого «Флюгери» неможливо уявити, – «ShockolaD».

Вівторок, 4 травня, концерт з нагоди 10-річчя «Dzyga Jazz Quartet» (Львівська Філармонія): завершальним проектом «Флюгерів Львова» стане концерт з нагоди 10-річчя патріархів львівського джазу «Dzyga Jazz Quartet»(Володимир Кіт, Аркадій Орєхов, Валентин Учанін, Андрій Надольський) у вівторок 4 травня у Львівській Філармонії.
http://zik.com.ua/ua/news/2010/03/30/222882

Соломія Федушко - 25-4-2010 у 20:29

На "Флюгерах Львова" музиканти святкуватимуть два ювілеї

Цитата:
1-4 травня у Львові увосьме відбудеться щорічний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Фестиваль, як і завжди, розташується у внутрішньому дворику Львівської Ратуші і тільки останній день – у Львівській Філармонії. Цього року у межах «Флюгерів» святкуватимуть два «ювілеї» – вп’яте «Мертвий Півень» прокидатиметься у Львові, а «Dzyga Jazz Quartet» святкуватиме своє десятиріччя, з цієї нагоди у Львівській філармонії відбудеться концерт.


«Мертвий півень» пообіцяв допомогти політикам яйцями

Соломія Федушко - 8-5-2010 у 11:43

Погожого недільного травневого ранку у Львові вп’яте "прокинувся" культовий харківсько-львівсько-київський гурт “Мертвий півень”.

Уже традиційно: голосно, потужно і весело. Натовп спраглих шанувальників почув і народні хіти (як то "Without you", "And everybody fu**s you..."), і пісні з останнього диску ("Вольф Мессінг", "Пам`ятник"), і улюблені композиції зі старих альбомів ("Il Testamento", "Старенький Харлей" та багато інших), і речі, які увійдуть до нової платівки “Радіо Афродіта”, реліз якої планують на осінь.

Драйвовий виступ МП від усієї душі присмачив політичною приправою гітарист гурту Ромко Чайка, який виголосив “декларацію підпільної терористичної організації Мертвий півень”. У ній вимагають відставки “представника злочинної влади ”, який, порушуючи законодавство, вирішив добудувати на пам’ятці архітектури "скворєчнік", як висловися Чайка, показуючи на практично збудований додатковий поверх на будівлі Ратуші.

Музикант пригрозив, що "Мертвий півень" гратиме доти, поки “винна у незаконному будівництві” особа не подасть у відставку... методом головою вниз. Концерт тривав майже дві години. За цей час із вікна міськради ніхто не викинувся.

На прощання фронтмен гурту Місько Барбара пообіцяв від імені "Півнів" допомогти політикам яйцями, і висловив надію, що шанувальники підтримають гурт і на барикадах.

Знимки з виступу цього гурт є можливість переглянути тут: http://culture.unian.net/ukr/detail/188665