Форум Рідного Міста

У Києві пройде весняна книжкова ярмарка

Соломія Федушко - 1-4-2010 у 21:03

З 8 по 11 квітня у столиці пройде V Київський весняний книжковий ярмарок, у рамках якого відбудеться міжнародна асамблея фантастики "Портал", міжнародний фестиваль християнської книги і перша спеціальна міжнародна експозиція спортивної книги. Традиційно тут буде представлено найширший вибір книжкових новинок за цінами видавництв.

Крім того, заплановано безліч тематично-розважальних програм: "Книга і театр" - театральні вистави прямо на ярмарку, "Книга і кіно" - кінопокази за участю режисерів і письменників, "Книга і музика" - концерти сучасних українських груп і бардів, "Книга і кухня", "Книга і мода".

"Книга і кухня" - це презентація кулінарних книг, рецепти фірмових страв відомих українських письменників, майстр-класи з їхнього приготування з подальшою дегустацією всіма охочими. Зокрема під час весняного ярмарку приготувати свої фірмові страви погодилися видавці Брати Капранови, майстри українського "хоррора" Наталія і Олександр Шевченки, а також Галина Вдовіченко, Світлана Піркало, Сергій Пантюк, Маріанна Малина, Олесь Ільченко.

Крім того, кожний відвідувач виставки зможе оволодіти "паперовою магією" - навчитися унікальній техніці паперової скульптури і паперового рельєфу. Повна програма виставки буде оголошена пізніше.
http://news.liga.net/ukr/news/NU101824.html

Соломія Федушко - 9-4-2010 у 16:18

Письменники і видавці брати Капранови в рамках V книжкової виставки “Медвін” провели лекцію “10 заповідей публіциста”, в якій розкрили свої секрети створення художньої публіцистики.

10 заповідей публіциста
Цитата:

1. Одна стаття – одна думка
2. Розмір має значення
3. Відкинь першу думку, відкинь другу думку, почни з третьої думки
4. Стиль має відповідати аудиторії і темі
5. Не проповідуй
6. Стартуй без розгону
7. Створюючи високу інтелектуальну напругу, не забувай заземлитися
8. Кінчай разом з читачем
9. Не забудь назвати свою статтю
10. Постійно вчися