Форум Рідного Міста

Природні катаклізми

Юрій Сєров - 17-4-2010 у 23:50

Щось цього року природа вирішила нас полякати. Чи то може у зв'язку з наближенням 2012 нас так ЗМІ лякають?
Гаїті, інші землетруси, незвичні снігопади і морози, вулкан, який паралізував авіарух... Здається ще щось було... Вибори президента не рахуються... :)

Рост - 18-4-2010 у 00:12

А що таке нетривіальне відбувається?

Як би ти віднісся до приходу льодовика, як це вже неодноразово було? Чи до всесвітньої епідемії якоїсь болячки, від якої померло б декілька десятків мільйонів людей, як це теж бувало? Та якесь виверження, пару землетрусів і ще щось, не рахуючи виборів президента - сущі дрібниці в порівнянні з тими катаклізмами, які вже траплялися в минулому не раз.

Катерина Слобода - 18-4-2010 у 14:07

Може я і видумую собі :saint: (чесно не пригадую аж так фізики зі школи), але чому не можна за допомогою такої "зброї" як андронний колайдер штучно провокувати, наприклад, ті ж землетруси або активізувати вулкан?

Соломія Федушко - 18-4-2010 у 22:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Слобода
Може я і видумую собі :saint: (чесно не пригадую аж так фізики зі школи), але чому не можна за допомогою такої "зброї" як андронний колайдер штучно провокувати, наприклад, ті ж землетруси або активізувати вулкан?

Ой, Катя, я щось за вас переживати почала... :rolleyes: Звідки в такій світлій жіночій голові в час весни такі питання? Невже так вплинув на вас фільм 2012??? Та залиште ці "андроні колайдери, які там штучно щось проектують" чоловікам, вже не будемо пхатись і в цю їхню сферу, залиште хоч це нашій сильній половині людства, а то і так жінки всюди свої цікавенькі носики пхають. :lol: :lol::lol:
Імхо, й справді побільшало катаклізмів і це все результат людської діяльності та халатності до екології.

Рост - 19-4-2010 у 00:11

Дівчата, побільшало катаклізмів - в порівнянні з яким часом? Хто і протягом якого часу веде облік катаклізмів, щоб можна було сказати, що їх побільшало? А скільки їх було 500 років назад? А 1000? А 5000, щоб можна було сказати - так, протягом останніх 10, припустимо, років, за останній мільйон років, спостерігається збільшення кількості катастроф.
Це як температуру міряють останні може 100 років, а на основі цих даних роблять висновки про глобальне потепління, пов'язане з діяльністю людини.

Павло Жежнич - 19-4-2010 у 13:29

Кількість катаклізмів побільшало відносно кількості людей, які від них потерпають. А чи в абсолютних цифрах цих катаклізмів побільшало - не достатньо фактів. Рост правий, що не ясно, що з чим і за який період порівнювати. Наприклад, понад 100 років тому (1883 р.) з катастрофічними наслідками пробудився вулкан Кракатау. Десятки тисяч людей загинуло, набагато більше постраждало. За наслідками дії вулкану після Кракатау напевно потужнішого ще не було. А до цього хіба не було сильних вивержень вулканів? Наприклад, майже 2 тис. років тому Везувій поховав Помпеї. Загинуло близько 2 тис. чоловік - для теперішнього часу це смішна цифра. Аналогічно можна розглядати землетруси, урагани, повені, цунамі і т.д.

Юрій Сєров - 23-5-2010 у 23:52

Тепер ще повінь. У нас правда не така велика, як 2 роки тому.
А у Польщі якийсь чорний рік...

Рост - 24-5-2010 у 01:05

Десь я краєм вуха чув, що одна сосна, чи смерека втримує в собі чи не тону води. Зрубай смереку - і цей кубометр залишиться в грунті. А зрубай сто тисяч смерек... Самі винні.

Іван Андрєєв - 5-8-2010 у 19:17

А чи можна теперішню нищівну спеку віднести до природних катаклізмів? Я не спеціаліст, але здається, така аномально висока температура та ще й впродовж кількох тижнів не є нормою для нашого краю. :(

Соломія Федушко - 5-8-2010 у 21:17

Цитата: Початково розміщене учасником Рост  
Десь я краєм вуха чув, що одна сосна, чи смерека втримує в собі чи не тону води. Зрубай смереку - і цей кубометр залишиться в грунті. А зрубай сто тисяч смерек... Самі винні.

Точно, самі винні і нема на кого нарікати. В Прикарпатті і Закарпатті зруб дерев на зрубі. :mad: Аж боляче дивитись, як нищать природу... І тоді питають звідки страшенна спека, зсуви ґрунту і повені беруться і за що так Бог карає. Ми стаємо жертвами власної дурості, ось і все!

Ігор Домін - 5-8-2010 у 21:43

спека є звичайною для Одеси, але цього року вона неймовірна та тяжка, навіть море не освіжає. вже говорять, що зима буде люта. все ж, імхо, людський вплив на зміну клімату однозначно є, він є суттєвим та негативним - наслідки ми бачимо. може катастроф і не побільшало, але загальне положення погіршилось: і з кліматом, і з погодою, і з екологією.

Катерина Слобода - 5-8-2010 у 21:51

Так, зима справді має бути люта...на дворі серпень тільки, а горобина вже червона....

Ігор Домін - 9-8-2010 у 22:40

мені здається, що природних катаклізмів стало значно більше ніж раніше. всі знають виверження вулканів Кракатау та Везувію а також декілька назв ураганів в США, а хто згадає всі повіні, землетруси, цунамі та торнадо за останні 3 роки - їх було так багато, що вже звикли, навіть імен красивих їм не дають. а це вже не говорячи про температурні рекорди і взимку і влітку у різних частинах світу а також ніщивні пожежі в Росії та Україні, сніг у Південній Європі і т.д.

Юрій Сєров - 15-8-2010 у 08:01

Тепер ще повінь в Пакистані.

Андрій Пелещишин - 15-8-2010 у 18:58

Була інформація, що спека в Європі та повені в Азії є наслідками одного й того ж явища - припинення переміщення повітря в стратосфері.

Юрій Сєров - 15-8-2010 у 23:55

Ще зараз нафта Ґольфстрім загальмує... :)

Юрій Сєров - 11-3-2011 у 17:20

Пропустили повінь в Австралії, тепер землетрус і цунамі в Японії. Купа жертв.

Нестор Думанський - 17-3-2011 у 12:45

Мабуть не дослівно, але процитую слова з фільму "Явище/The Happening": люди стали шкідниками для Планети, і вона, як живий організм, бореться з ними.