Форум Рідного Міста

Чудо квіти.

Соломія Федушко - 23-4-2010 у 18:41

Дума, що не раз в житті кожному з нас дарують квіти. На щастя, жінкам в цьому більше щастись. Ось мені цікаво, які є методи зберегти довше життя свіжих квітів?
Поділюсь одним недавнім досвідом. Подарували мені на іменинни троянди. Коли дарували вони були фантастичні, а ось зранку, ніби підмінили :( хотіла вже викинути. Але все ж таки кинула їх у ванну з холодною водою. І сталось чудо - вони ожили. Ось так до сьогодні, в день вони у вазі, а в ночі - у ванні. Що це може бути, вони ж не лілії водяні :rolleyes: Чи просто їх там якимись хімічними сполуками поливали. Це ж не можливо, що майже засохші квіти оживають і то не раз... Якби ще мені дарували не цілком розквітлі, то ще можна було б зрозуміти, а то нема вже куди розквітати.

Горват Корнелія - 23-4-2010 у 18:51

Щодо троянд, так щоб їх оживити, треба занурити лежачи у воду (у ванній) та й обрізати трохи знизу гострим ножем навкіс - гарантія освіжіння! І трохи так їх потримати лежачи у воді з годинку.

Соломія Федушко - 25-4-2010 у 21:17

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Горват Корнелія
Щодо троянд, так щоб їх оживити, треба занурити лежачи у воду (у ванній) та й обрізати трохи знизу гострим ножем навкіс - гарантія освіжіння! І трохи так їх потримати лежачи у воді з годинку.

Так, саме це я і зробила.
Знаю також, що додають у вазу цукру або аспірин, щоб продовжити життя саме трояндам.
А ось щодо інших квітів, наприклад, тульпанів? Як радість від присутності цих квітів?

Іван Андрєєв - 26-4-2010 у 23:19

Чомусь запало у пам'ять, що майже всі квіти, крім гвоздики, корисно обприскувати водою (з пульверизатора). Кохана інколи розщеплює десь на 2-3 сантиметри стебло рози, та вставляє у розщіп маленький уламок сірника, так щоб краї не сходились. Це збільшує поверхню усмоктування вологи.
І ще, вона десь вичитала (ну тільки в жіночому глянці могли таке написати), що довго стоять лише квіти, які були подаровані від щирого серця і з великим почуттям. Поки що експеримент підтверджує це: квіти, що їй дарять на роботі живуть менше від моїх. Далі побачимо.