Форум Рідного Міста

Рада ратифікувала оренду Севастополя ще на 25 років

Юрій Сєров - 27-4-2010 у 11:06

Нажаль не вдалося опозиції заблокувати ратифікацію, хоча шоу було видовищне...

Андрій Пелещишин - 27-4-2010 у 11:22

Якась презентація власного безсилля зі сторони опозиції відбувалася.

Іван Дівеєв - 27-4-2010 у 11:49

Якби опозиція цілком серйозно і конкретно заявила, що всі ці зради (флот, здача авіапрому і всі секретні і майбутні) будуть скасовані при новій владі в обов*язковому порядку, а всі причетні - притягнуті до відповідальності і розгорнула навколо цього кампанію, то це мало би більший ефект, ніж це кидання яйцями. Треба пам*ятати, що Україна суверенна в своїх діях за Конституцією і може як підписувати, так і розривати міжнародні угоди. Зрозуміло, що Росія зараз хоче якнайбільше собі ухопити при тих бандитах. Якщо пункт по скасуванню всіх конкретно зрад буде програмним в опозиції, тоді це значно послабить їх легітимність. Влада рано чи пізно поміняється. Краще рано ніж пізно)

Viktor Tkachenko - 27-4-2010 у 13:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
хоча шоу було видовищне...

От власне...шоу...
"...за державу образливо..."

Павло Жежнич - 27-4-2010 у 13:44

Шоу як шоу - на авторитет (чи відсутність авторитету) держави це ніяк не вплине. От в японському парламенті депутати постійно влаштовують масові бійки, і нічого.

romano - 27-4-2010 у 14:23

Якщо чесно, не розумію такої спокійної реакції тут присутніх на остані події. І журналісти теж мовчать. Спеціально включив Радіо-Ера - все в звичному режимі, чорнобиль обговорюють.
А мені здається, що зараз ситуація набагато гірша, ніж була в 2004-му, а тоді - цілодобові репортажі з фронту передавали.

Почитайте Дзеркало Тижня, про плановані угоди Азарова з Путіним - там все здавати збираються, і газопроводи, і ядерну енергетику і все що можна. Флот - то лише початок.
Тепер вже чітко і ясно видно, що то чудо - не президент, а "шестьорка" московска. Казали, що регіонали - власники заводів, самі не зацікавлені в здачі своїх інтересів Росії, бла-бла... Здають, як "мілєнькіє".
І вже і Голодомор - не голодомор. Одним словом, все, що по краплі 5 років виборювали за 2 місяці летить коту під хвіст.

А ми тут собі усміхаємось, що то шоу, що безсилля. А ми хто - сусіди? То не вони (опозиція) безсилі, то ми всі тут безсилі.
Навіть не знаю, що робити. Певно, таки нема справедливості в світі, є лише диктат сили.



Юрій Сєров - 27-4-2010 у 15:51

Ситуація препаскудна. :(
І найгірше не те, що Зрада ратифікувала угоду. Найгірше - опозиції НЕМАЄ!
Ющенко, Тимошенко, Яценюк - це не ті люди. Перші втратили довіру, останній її і не мав. Гриценко не лідер, Тягнибок занадто маргінальний. І ніколи вони не об'єднаються. І виборці іхні зневірені. :(
Немає сили, яка б змогла протистояти ПР.
Вони сьогодні навіть ратифікацію не змогли (імовірніше - не захотіли) зірвати, маючи майже половину від складу ВР! Це власне була не спроба блокування, а просто шоу.

Ця влада прийшла всерйоз і надовго. Скоро літо, тому до осені ніхто нічого не зможе зробити. А далі...
Навіть якщо будуть дострокові парламентські вибори, то шанси виграти у ПР немає. Бо демократичних виборів найближчим часом не буд

romano - 27-4-2010 у 16:07


Цитата:

Ця влада прийшла всерйоз і надовго.


Ото ж.
Моя мама згадувала недавно, що в нашій родині був один вуйко, багатий господар (до війни), який в 1946 році казав, що та голота тут довго не протримається, і тому не влаштовувався на роботу, чекав, що буде далі своє власне господарство вести. А та голота 50 років тут сділа.
Тому зараз, коли подумаю скільки мені років, розумію, що за мого житя можемо в Европу і не потрапити, і робиться якось безнадійно сумно.
Нє, то правда, звичайно, що і за Ющенка довкола брехунів і злодіїв було до біса, але якась надія жевріла, і стратегічний курс був обнадійливий. А тепер - просто сідниця...


Іван Дівеєв - 27-4-2010 у 16:28

Аналіз ситуації від Остапа Кривдика http://posmixator.livejournal.com/441141.html

Іван Андрєєв - 27-4-2010 у 19:08

Бійки, яйця, димові шашки, це не Рада - а зоопарк. В країні так багато інтелігентних, благородних людей (не всіх комуняки перебили), а в Раді суцільне бидло. Їх максимум повинен бути у сільраді, а ніяк ні у Верховній Раді. Що ж, це не дивно, бо то бидло прийшло до влади не сьогодні і не вчора, воно прийшло ще у 1917 р.

Іван Андрєєв - 27-4-2010 у 20:06

Цитата:
Оригінальне повідомлення від romano
Тому зараз, коли подумаю скільки мені років, розумію, що за мого житя можемо в Европу і не потрапити...

Вибачте, я не зовсім розумію... Якщо географічно, то ми і так в Європі. "Європєє" просто нема куди. Якщо ж у вас з цим словом асоціюється прогрес та файне життя, то є азіатські країни, такі як Японія чи Південна Корея, які все це мають, не комплексуючи, що знаходяться у Азії (яке страшне для Вас слово, Азія, чи не так?). До чого я це веду? Бо мені смішно від самого слова "євроінтеграція". А ми ж тоді хто? Латинська Америка? Як не соромно країні, яка найбільша в Європі, має найвигідніше геополітичне положення, має родючі чорноземи, має такий рівень промисловості, людського та технічного потенціалу, йти до тих країнок із простягнутою рукою і проситись, впустіть нас, будь-ласка. Працювати треба. Працювати. І все буде. Подивіться на Германію. Ми пройшлися по ній своїми чоботями вдовж і впоперек у 1945 р., розграбували як тільки могли, вивезли все, що залишилось цілим, навіть худобу до себе перегнали. І що маємо? Хтось працював, а хтось і досі святкує "День Победы".

Odarka - 27-4-2010 у 23:11

Хлопці й дівчата з тим урядом, прензидентом та депутатами нам пряме повернення до СССР от це лякає.
Іване, Європа для нас - це свобода, це хороша музика, це демократія, це хороші зарплати, це багато що...Бо ми, можливо, географічно і в Європі, але судячи з того, що показує телевізор то ми не в Азії, а в Росії і Японія чи Південна Корея тут нідочого і навіть латинська америка.

romano - 28-4-2010 у 08:10

Іване,
так, з словом Европа в мене асоціюється "файне життя", цивілізованість, спосіб організації суспільства. До Европейських столиць - якихось пару сот кілометрів, до Японії і Кореї - пару десятків тисяч, то чого б це я мав на них озиратись?
А головним чином, бути в Европі - це не бути за завісою (залізною чи якою там ще), це мати можливість сісти до авта і поїхати на вихідні до Кракова, Будапешта, Праги, чи до Відня на пару днів гайнути. І коли я бачу, як той двічі несудимий опускає таку завісу, причому "всерйоз і надовго", то географічна Европейскість мене аж ніяк не тішить.
А відносно "працювти треба" і німців - приклад невдалий. Всі німці працювали на Німеччину, а ми тут за царюваня Януковича невідомо накого будемо працвати, лише не на Україну. В нас з ним навіть поняття про те, що таке Україна і яка вона має бути, зовсім різні.
Пошукайте статті про те який новий кодекс законів про працю регіонали-фабриканти проштовхують. Ото вже будем працювати! Як казав кіт Матроскін, "совмесный труд, для моей пользы... он облагораживает"

Oleksandra Zorina - 28-4-2010 у 08:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Андрєєв
Бійки, яйця, димові шашки, це не Рада - а зоопарк. В країні так багато інтелігентних, благородних людей (не всіх комуняки перебили), а в Раді суцільне бидло. Їх максимум повинен бути у сільраді, а ніяк ні у Верховній Раді. Що ж, це не дивно, бо то бидло прийшло до влади не сьогодні і не вчора, воно прийшло ще у 1917 р.


Точно. Соромно дивитися на цю "інтелектуальну еліту".

Як на мене, у політику взагалі рідко йдуть хоч у чомусь талановиті люди. Якщо почитати "Все королівське військо" Воррена, наприклад, стає зрозумілим, що то не тільки у нас така порода гнилих із середини людей, всі ці комсомольці, американьскі політикани -30-х або японські парламентарі- всі як один, люди без талантів але із нездоровими амбіціями.

Але ті хоч виховані бувають добре, або освічені, а наші - просто сором.

Hanor Narasson - 28-4-2010 у 08:26

Висновок з того має бути один:
Людина з партійним білетом Партії регіонів - ворог Української держави.

Я свідомий того, що зараз знову деякі мудрагелики напишуть, що такими як будуть своїх дітей лякати. Я ся з того тішу. Нехай вражі діти заїками ростуть.:baddevil:

Demyan - 28-4-2010 у 10:24

Ага в СРСР а може ще в 18 сторіччя...про що ви говорити який СРСР ще скажіть що і ковбаса по рубль 20 буде і заборонять виїзди і позакривають всі приватні підприємства...брєд...не буде вже СРСР.

Hanor Narasson - 28-4-2010 у 13:11

Та ні, не в СССР. Приватна власність залишиться, можливість виїзду за кордон - також. Загалом - щось на кшалт Німеччини часів Гітлера. Замість євреїв будуть україномовні.:mad:

УПД. Перепрошую, не Німеччини, а Австрії. Аншлюс "камінґ сун":baddevil:

Андрій Пелещишин - 28-4-2010 у 14:59

Знаю мовну ситуацію в деяких великих корпораціях з російським капіталом. Не можу не погодитися з Ханором - навіть у Львові їхнім працівникам, нашим звичайним львів'янам, доводиться відчувати сильний дискомфорт за мовною (а можливо і етнічною) ознакою.
Правда, з другого боку, я щось не помічав, щоби та сама "помаранчева" влада здійснювала якісь кроки по захисту національних інтересів у сфері бізнесу. І чи в даному випадку буде ЧФ в Криму чи ні - не розумію, як це може вплинути.

Інша річ, що десь у ЗМІ проскочила інформація про якісь гарантії судових непереслідувань російського бізнесу на території України з боку влади, що їх дав Янукович. Якщо це справді так, то ось це вже справжня проблема - якщо підприємців поділять на "білих" (російський капітал) і "чорних" (неросійський? український?), якийсь апартеїд получається.

Руслан Кравець - 28-4-2010 у 17:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Інша річ, що десь у ЗМІ проскочила інформація про якісь гарантії судових непереслідувань російського бізнесу на території України з боку влади, що їх дав Янукович. Якщо це справді так, то ось це вже справжня проблема - якщо підприємців поділять на "білих" (російський капітал) і "чорних" (неросійський? український?), якийсь апартеїд получається.


В "Дзеркалі тижня" є стаття про те, що готується міжурядова угода - http://www.zn.ua/1000/1550/69304/

Oleksandra Zorina - 29-4-2010 у 11:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Висновок з того має бути один:
Людина з партійним білетом Партії регіонів - ворог Української держави.

Я свідомий того, що зараз знову деякі мудрагелики напишуть, що такими як будуть своїх дітей лякати. Я ся з того тішу. Нехай вражі діти заїками ростуть.:baddevil:


Особисто я цього разу вже не писатиму, я у вас вже у тому списку ворогів значуся, що виступають за використання російської у державних установах. У мене немає жодного бажання вступати до будь-якої партії, а шкода, Вас весело дратувати.
Що ж до дітей-заїк, то я не в курсі, звичайно, чи наслідується невротизм генетично, але, думаю, важко буде вберегти дитину від неврозів, якщо виховувати її із приказкою: "Вороги не сплять! Вони повсюди!".;)

Іван Андрєєв - 30-4-2010 у 21:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Oleksandra Zorina
...важко буде вберегти дитину від неврозів, якщо виховувати її із приказкою: "Вороги не сплять! Вони повсюди!".;)

Цілком погоджуюся. Вважаю цей нездоровий комплекс пошуку ворогів рудиментарним захворюванням совкового виховання. Це на радянських плакатах часів 30-х років був популярним вислів: "Враг не дремлет." От те покоління цей вислів і заковтнуло в свою душу. А тепер за цим висловом і живуть. Звичайно, що легше - працювати по 10-12 годин на добу, щоб забезпечити себе всім необхідним і ні в чому собі не відмовлять, чи валяти дурника (або ж відтарабанювати "вісімку" в держустанові за копійки) і звинувачувати у всьому ворогів?

Галина Лев - 30-4-2010 у 22:43

І яко результат полеміки, хто їде 11-го на Майдан? Погода сприятлива, зима скінчилася, морозів не буде, можна там до вересня сидіти і добиватись своєї правди.

Андрій Пелещишин - 30-4-2010 у 22:52

гарна цитата в тему
Цитата:
Ті кілька тисяч небайдужих до долі країни громадян, що відгукнулись на заклик патріотичних сил і прибули під стіни парламенту, залишились вкрай розчарованими через неорганізованість та некерованість акції. Люди не знали елементарно що їм робити, що скандувати, кого слухати і взагалі хто в них головний, серед натовпу панував "разброд і шатанія".

Виявилось що люди даремно втратили свій час, сили та кошти, а дехто навіть здоров'я - маю на увазі тих хто був травмований працівниками міліції. Їх просто як завжди використали політики чи вірніше політикани в своїх цілях.

Керуючись гаслами допоможіть рятувати країну, дехто використав події "чорного вівторка" для повернення собі статусу лідера опозиції.

Якщо опозиція хоче продовжувати діяти в тому ж дусі, то ні я, ні мої знайомі, як і напевно більшість українців на акції протесту не вийдемо. А для чого!? Заради створення піару окремим політиканам?

http://pravda.com.ua/columns/2010/04/30/4996396/

Галина Лев - 30-4-2010 у 22:59

Власне до своїх і Ваших слів, Андрію, хочу добавити, що літо довге, і ми маємо можливість висунути спочатку вимоги до опозиції і свої конкретні думки та бачення порядку, а потім уже разом проти владарюючих малоросів. Якщо не завадить українська звичка в найменшому товаристві знаходити нових претендентів на гетьманську булаву...

Справді, чому ми не можемо сказати: "Юлясику, Вікторцю, злізьте з тої трибуни, Гриценко і Яценюк, ви обидва поведете і то в один бік." ?

Hanor Narasson - 30-4-2010 у 23:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Андрєєв
[. Звичайно, що легше - працювати по 10-12 годин на добу, щоб забезпечити себе всім необхідним і ні в чому собі не відмовлять, чи валяти дурника (або ж відтарабанювати "вісімку" в держустанові за копійки) і звинувачувати у всьому ворогів?

Мены легше працювати по 15 годин на добу, при умові, що не заважають "азаровці" і іже з ними. Тільки от чомусь при "оранжевих" "азаровці" не ходили. А тут за місяць уже 4-й "наїзд". :mad:

Юрій Сєров - 30-4-2010 у 23:25

Власне, що нема об'єднання сил опозиції. Чому вони всі принесли партійні прапори?
У такій ситуації могли б домовитися і прийти лише з синьо-жовтими.
А найбільша проблема - нема в опозиції людини, яка мала б авторитет і якій можна повірити. Я бачу в цій ролі Гриценка, але хто-зна...

Галина Лев - 30-4-2010 у 23:31

Ну от і я про нього, але замало бреше, аби люди повелися. Сама за Гриценком пішла б.

Юрій Сєров - 30-4-2010 у 23:44

Важко сказати. Маю думку, що у великій політиці немає ідеально чесних і порядних людей. Хотілься б помилятися відносно Гриценка.

Андрій Пелещишин - 1-5-2010 у 22:28

Інтерв'ю російського аналітика, явно не симпатика України.
http://lenta.ru/conf/flot/
Є цікаві думки щодо реального стану справ з ЧФ.

Юрій Сєров - 2-5-2010 у 22:15

Те що для нас погано - це питання радше в політичній площині.
Те, що в Росії погано з військом було видно ще під час війни в Грузії.

Олександр Ганущин - 3-5-2010 у 20:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Власне, що нема об'єднання сил опозиції. Чому вони всі принесли партійні прапори?
У такій ситуації могли б домовитися і прийти лише з синьо-жовтими.
А найбільша проблема - нема в опозиції людини, яка мала б авторитет і якій можна повірити.


Допис хочу почати з цієї цитати. Навіть у Львові Юрію, зібрати на віче в неділю, що передувала чорному вівторку не вдалося. Точніше довелося зашикувати Свободу, що таки всупереч домовленостям з прапорами прийшла (за що остання у виступах відірвалася по колегах опозиціонерах по повній). У Києві ж прихід без прапорів обговорювався лідерами опозиції (Ющенко, Тимошенко, Яценюк і решта )аж... увечері... у понеділок. Тобто за кілька годин до заходу. Можу ще навести багато "ознак серйозної організації заходу опозиції" але переконаний, що і в парламенті було те саме що на вулиці. Зрештою бачили по телеку і на ютубах...
Щодо наведеної Пелещишином цитати з "Правди" то саме так воно і було - на власному досвіді запевняю.

На жаль до об'єднання зусиль наших славних опозиційних лідерів даю ще так що 3 - 5 місяців, але тим хто зібрався на 11 травня їхати - не відмовляйтеся. Щоправда плану дій на 11 травня поки що нема. Підозрюю, що і обтяжені роллю головних опозиціонерів, як і весь нарід, першотравень провели на бульбі...
Російські погляди на ситуацію навколо продовження перебування флоту значно тверезіші за українські. Але коментатори не володіють ні думками Путіна ні тим більше Мєдвєдева з цього питання, які я переконаний ми дуже незабаром почуємо.
А так - все сумно товариші, дуже сумно...

Андрій Пелещишин - 25-6-2010 у 08:45

Росія напхає в Севастополь новіших кораблів та підлодок
http://lenta.ru/articles/2010/06/25/fleet/