Форум Рідного Міста

"Наше життя в 2020 році" за версією журналу Форбс

Катерина Слобода - 6-5-2010 у 20:37

В журналі Форбс опублікували досить оригінальну статтю- спільний проект дизайнерів, футурологів та журналістів. Тема комплексної статті – «Наше життя в 2020 році»
Коротенько розкажу що нас нібито має чекати… а інші підпункти є тут: http://www.forbes.com/2010/04/08/john-maeda-design-technology-data-...
Мова піде про «доповнену реальність», яка (за міркуваннями експертів) буде демонструватися мобільними телефонами, особливими окулярами або навіть контактними лінзами.



Дівчина, дивлячись через "доповнену реальність" на перехожу, бачить поверх неї чотири маркери, які вказують на жіноче пальто, шарф, лосини та взуття:
Протягнувши ліву руку, дівчина активує маркер пальто, який починає світитися салатовим кольором і показує назву, цінну, рейтинг, кількість задоволених і незадоволених відгуків покупців. У «доповненій реальності» відразу появляється помаранчева лінія, яка вказує напрямок до магазину, в якому можна придбати такий одяг, а також відстань до нього.


Перед вами - спортивний чоловік, що стежить за своїм здоров'ям:



Один погляд на гамбургер крізь AR-окуляри розкриває споживачеві всі негативні ефекти сучасного фаст-фуду - і навіть підказує, скільки часу доведеться провести на біговій доріжці, щоб скинути зайві калорії.

А ось так автори уявляють собі бесіду 2020:



За допомогою соціальної AR-мережі можна буде бачити імена людей, прізвища, міста, відносини, рейтинг (або це кількість дітей? ...), кількість друзів, а також «карму», узагальнений показник громадської поваги.

Ну як вам такі перспективи? :) Мені не дуже...

Max Yuzhakov - 8-5-2010 у 00:31

тут під ноги дивитися не встигаєш інколи,
а коли ще така маячня буде,
хіба що автопілот до неї безкоштовно :o

Наталія Вовк - 8-12-2011 у 01:22

Як на мене, таке життя стане не цікавим і одноманітним...Адже наше життя, буде виставлено на показ не тільки нашим друзям, а й зовсім незнакомим людям..:rolleyes:

Катерина Слобода - 8-12-2011 у 11:32

Цитата: Початково розміщене учасником Наталія Вовк  
Як на мене, таке життя стане не цікавим і одноманітним...Адже наше життя, буде виставлено на показ не тільки нашим друзям, а й зовсім незнайомим людям..:rolleyes:

як собі виставите на показ, то і буде виставлено, а не виставите, то не буде ;) вас же не заставляють нічого...