Форум Рідного Міста

Названо найцінніші шедеври, які зберігаються в Україні

Соломія Федушко - 26-5-2010 у 22:09

Українська газета Сегодня склала список найцінніших творів мистецтва, що знаходяться на території України:
1. Найціннішою картиною в нашій країні мистецтвознавці вважають Портрет інфанти Маргарити, написаний Дієго Веласкесом.
2. Найдорожча статуя в Україні знаходиться в колекції бізнесмена Ігоря Воронова - це Фігура Альберто Джакометті.
3. До списку найцінніших шедеврів, що знаходяться на території України, увійшла картина Жоржа де Латура У лихваря, яка знаходиться у Львівській галереї мистецтв.
4. До переліку потрапили також дві картини майстра Відродження Тіціана Вечелліо: Чоловічий портрет у Львівській галереї мистецтв і Портрет венеціанського дожа Джіроламо Пріулі в Одеському музеї західного і східного мистецтва.
5. Найцінніша картина феодосійського музею - Серед хвиль, її художник написав за два роки до смерті, на піку своєї слави.
6. У колекції нардепа Олександра Фельдмана, за оцінками експертів, - понад 1500 картин. Найдорожчими називають роботу Марка Шагала Єврей у молитві, Східний краєвид пензля Хаїма Сутіна і Портрет жінки Моіса Кіслінга.
7. Однією з найрідкісних і найцінніших ікон України є Святий Георгій з житієм, що зберігається в Національному художньому музеї Києва. Написана вона в XI-XII столітті.
8. Ще один шедевр - Жіночий портрет Рембрандта, який знаходиться в Дніпропетровському художньому музеї. Цього року до Дніпропетровська приїдуть експерти з Нідерландів - вони мають підтвердити або спростувати справжність картини.
9. Найдорожчий в Україні ювелірний виріб - в Київському музеї історичних коштовностей України. Це - скіфська пектораль, нагрудна прикраса царя кочівників IV століття до н. е.
10. В колекції українського бізнесмена та мецената Віктора Пінчука є Висяче серце Джеффа Кунса ($ 23,6 млн) і Золотий тілець Дем'єна Хьорста, який було продано на аукціоні за $ 18,7 млн. У прес-службі PinchukArtCentre цю інформацію не коментують. Але визнають, що в колекції є один з трьох варіантів фотополотна Андреаса Гурскі 99 центів.
http://ua.korrespondent.net/showbiz/1079915

Андрій Пелещишин - 26-5-2010 у 22:13

по 5 пункту. А хто саме художник?

Соломія Федушко - 26-5-2010 у 22:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
по 5 пункту. А хто саме художник?

Прошу вибачення, пропустила речення:

"5. У Феодосійській картинній галереї знаходиться ціла армада шедеврів - 417 полотен Івана Айвазовського. Найцінніша картина феодосійського музею - Серед хвиль, її художник написав за два роки до смерті, на піку своєї слави. На думку експертів, вартість полотна - $ 3 млн. Однак, як зазначає газета Сегодня, на аукціонах ціна картин Айвазовського може перевищіти стартову в сім разів. "

Соломія Федушко - 26-5-2010 у 22:20

Так, Ігоре. Айвазовський є автором цієї картини. :)

Юрій Сєров - 27-5-2010 у 08:38

Це типу "путівник для злодіїв"? :)

Катерина Слобода - 27-5-2010 у 08:59

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Це типу "путівник для злодіїв"? :)

Точно! Що ще доброго залишилося з-поміж того, що вже стало власністю інших народів...