Форум Рідного Міста

Варіант одноденної мандрівки (з дітьми і жінками :) )

Андрій Пелещишин - 10-6-2010 у 21:37

Опробували вузькою компанією цікавий варіант одноденної мандрівки з початком у Львові. Хоча ми починали не зі Львова, суті це не міняє. Хіба що трохи більше стомлені будете (довше їхати). Варіант повністю базується на громадському транспорті і власних ногах.
Зразу скажу - це не для любителів гір і не для туристів, які люблять довгі проходи. Це більше для бажаючих цікаво провести день, порозглядися по різних місцях - природніх і рукотворних.
Ідея мандрівки така:
1. Електричкою "Львів-Мукачево" вирушаєм на Закарпаття. Наша мета - станція "Карпати".
2. Прибуваємо в 11 годині на станцію Карпати.
3. Замок Шенбурна (адмінбудівля санаторію Карпати) і решта цікавинок санаторію
4. від 9-поверхового корпусу ідемо дорогою догори - за півгодини-годину (як вже хто ходить) доходимо до Поляни Ідолів. Якогось сучасного рімейку капища. Мені це місце не подобається, але пороззиратися варто.
5. Рухаємся в тому ж напрямі. Трохи далі є поляни з гарним краєвидом на Чинадієве, можна сісти, зїсти капапки. Поряд залежно від сезону є ягоди (зараз там збирають суниці) і напевно гриби.
6. Спускаємся до Чинадієво. Знаходим бетонний місток переходим через річку по ньому. З другого боку - гарний "казковий" дерев'яний будинок. Мимо нього проходим в ліс, стежкою, а потім дорогою ідем нагору. Невеликий підйом, потім просіка, далі лісок з яром.
7. У ярі є водоспад (хтось його називав "Беркут", але чи це правильно - не знаю).
8. Купаємся у водоспаді і назад повертаємося в Чинадієво.
9. Рухаємся до низу в центр села. Ідти біля години, тому краще викликати таксі. Воно там є, але номеру я не знаю. Якщо пощастить - можна сісти на автобус "Синяк-Мукачево" чи щось таке.
10. В Чинадієво дивимося замок (див http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=5455 ), церкви (там ніби має бути якась реліквія, але церква була замкнена) і обідаємо (як мінімім два ресторани в селі є).
11. Орієнтуємося по часу, але по ідеї пора пам'ятати про "Мукачево-Львів". В Чинадієво він зупиняється, тому лишається задача добратися до місцевого "вокзалу" (таксі, маршрутки, ноги).
Усе, кінець.

Якщо якимось чудом залишився ще час і почастить з автобусом - можна на автобусі поїхати в Сваляву, там порозглядатися і сісти на електричку вже там.

6-річна дитина такий маршрут осилює, перевірено на практиці :).

Hanor Narasson - 10-6-2010 у 22:15

п. Андрію, а чи є у Вас фото з "Галявини Ідолів"? Або можете сказати координати на гугль-землі? У мене є певні здогадки, з чого вона почалася, :cool: якщо це те, про що я пам'ятаю.

А водопад, НЯП, називається Скакало.

Юрій Сєров - 11-6-2010 у 14:23








сумна - 11-6-2010 у 14:52

Стилістика напису феєрична... :-))

Hanor Narasson - 13-6-2010 у 06:40

...так і кортить приукрасити все "гєоргієвскімі лєнтачкамі":lol:
Взагалі трохи страшно, до чого привів невинний жарт одного мого колеги...:(

Андрій Пелещишин - 13-6-2010 у 09:03

Цитата:
Взагалі трохи страшно, до чого привів невинний жарт одного мого колеги...:(

Є речі, з якими краще не жартувати.

Hanor Narasson - 13-6-2010 у 13:28

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:
Взагалі трохи страшно, до чого привів невинний жарт одного мого колеги...:(

Є речі, з якими краще не жартувати.


Тяжко сказати тоді, з чим можна жартувати...:(

Мій один колєга ще з університету мав таки талант до різьбярства, ми ще всією компанією їздили на заготовки липових ковбиків... Особливо була вражаюча його скульптурна ілюстрація до альтернативного тексту маршу "Прощание словянки".:saint:

На ту галявину ми їздили по пару разів в рік. Звісно, то виглядало трохи дивно, так само, як би мукачівська компанія приїжджала в Брюховичі.:lol:
Кожного разу він для жарту за тих пару годин витісував сокирою якусь скульптуру. Ясно, що сировина і інструмент зумовлювали вигляд скульптури. А от, до чого то привело...:rolleyes:

Андрій Пелещишин - 13-6-2010 у 13:55

Значить у когось вистачило фантазії перетворити цю полянку на капище.