Форум Рідного Міста

Вступна кампанія 2010

Катерина Слобода - 15-7-2010 у 18:52

Вступна кампанія: абітурієнти займали черги ще з вечора, в одному виші виламали двері,в іншому – викликали швидку.
За його словами, приймальні комісії вищих навчальних закладів України саме сьогодні починають прийом документів від абітурієнтів і пропрацюють в такому режимі протягом двох тижнів.

«Незважаючи на те, що вступна кампанія стартувала тільки сьогодні, вже можна виділити ключову проблему – занадто високий наплив абітурієнтів та їх батьків в приймальні комісії вишів. У деяких навчальних закладах абітурієнти почали займати черги на прийом ще вчора ввечері, створювали так звані живі черги. Я чув, що сьогодні в приймальні комісії одного із провідних вузів країни випускники шкіл виламали вхідні двері. А десь навіть викликали швидку допомогу. У зв’язку з цим хочу нагадати абітурієнтам: на подачу документів є два тижні. Ми розраховуємо, що за цей термін всі встигнуть подати документи у бажані вузів», – повідомив народний депутат.

За його словами, за два тижні приймальні комісії встигнуть обробити всі документи, і не буде необхідності продовжувати термін вступної кампанії.

«Продовження терміну прийому документів – це досить небезпечна тенденція. Минулого року така практика призвела до плутанини і безлад у навчальних закладах. Виходило, що багато абітурієнтів ходили між десятками навчальних закладів і не поспішали нести туди оригінали документів. Тому укази про зарахування було видано лише на початку вересня. У цьому році ми хочемо цього уникнути і сподіваємося, що всі встигнуть впоратися за два тижні», – зазначив М. Луцький.
http://zik.com.ua/ua/news/2010/07/15/237307

Я нині побувала якраз в епіцентрі подій - то просто страхіття!:o Я ще такого не бачила! Черги страшенні всюди, люди сваряться, б'ються, таке враження, що мають хіба день-два, не більше!


Роман Голощук - 16-7-2010 у 22:56

При головному управлінні освіти і науки Львівської ОДА утворили обласний оперативний штаб з питань вступної кампанії 2010 року у вищих та професійно-технічних навчальних закладах.

Оперативний штаб з питань вступної кампанії 2010 року у вищих та професійно-технічних навчальних закладах створено на виконання наказу міністерства освіти і науки України від 05.07.2010 року з метою забезпечення належного контролю за проведенням вступної кампанії.

Оперативний штаб працюватиме з 12 липня до 25 серпня 2010 року у головному управлінні освіти і науки Львівської ОДА за адресою: вул.. Просвіти,4а, кімната 20. Тут працюватиме і приймальня громадян з питань вступу до вишів. Приймальня з питань вступу до професійно-технічних навчальних закладів працюватиме вул. Петрушевича,2, 4-й поверх.

Консультаційний телефон оперативного штабу з питань вступу до вищих навчальних закладів: 235-73-89, до професійно-технічних закладів – 246-45-63.

Обласний оперативний штаб «Вступна кампанія-2010» очолив начальник головного управління освіти і науки Михайло Брегін, члени профільної депутатської комісії з питань освіти та науки Львівської облради, представники навчальних закладів, голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки та голова колегії студентів та аспірантів Львівської політехніки.

Джерело: http://www.zik.com.ua/ua/news/2010/07/16/237495

Роман Голощук - 22-7-2010 у 13:43

Зважаючи на численні звернення абітурієнтів та їх батьків, Міністерство освіти і науки України прийняло рішення продовжити термін вступної кампанії на 5 днів, інформує офіційний сайт відомства - http://www.mon.gov.ua/

Тобто перший етап вступної кампанії - подача абітурієнтами документів до вищих навчальних закладів - продовжено до 5 серпня 2010 року.

Dmy - 22-7-2010 у 17:50

Цитата: Початково розміщене учасником Роман Голощук  
Зважаючи на численні звернення абітурієнтів та їх батьків, Міністерство освіти і науки України прийняло рішення продовжити термін вступної кампанії на 5 днів, інформує офіційний сайт відомства - http://www.mon.gov.ua/

Тобто перший етап вступної кампанії - подача абітурієнтами документів до вищих навчальних закладів - продовжено до 5 серпня 2010 року.
Не факт.
Табачник обвів Азарова круг пальця?
Цитата:
Лист Міністерства освіти та науки України щодо продовження термінів вступної кампанії на 5 днів не має юридичної сили...

замість Наказу, який має вищу юридичну силу, дана інформація була підкріплена листом до органів виконавчої влади, що мають у підпорядкуванні ВНЗ, МОН АР Крим, управлінь освіти і науки Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівників ВНЗ...

жодних юридичних наслідків лист не має, адже, умови прийому та накази МОН щодо їх змісту чітко визначають строки вступної кампанії. Умови прийому та всі зміни до них затверджені Міністерством юстиції України. Лист – документ, який має рекомендаційний характер

Андрій Пелещишин - 22-7-2010 у 18:27

Нагірше в цій ситуації звичайним людям, клеркам і викладачам, які сидять зараз по деканатах, в приймальних комісіях на опрацюванні паперів, чи займаються оперативними управлінськими задачами.

Катерина Слобода - 26-7-2010 у 21:09

Ото добре придумали електронну чергу для абітурієнтів! http://habrahabr.ru/blogs/development/100072/#habracut
В нас таке теж, думаю, можна зробити як дипломний проект чийсь...було б файно!

Ярина Швець - 3-8-2010 у 19:20

В перші дні приймальної комісії - жахіття!! а зараз під дверима приймальних комісій - пусто, по пару чоловік вдень, які вирішила ще занести в цей чи інший ВУЗ копію своїх документів... Шкода тих викладачів і всіх тих, хто задіяні до приймальної комісії...висидіти в таку спеку ( з врахуванням того, що термін подачі документів продовжили) не так легко... з власного досвіду розповідаю(((

Соломія Федушко - 4-3-2011 у 14:13

Табачник: Абітурієнти зможуть подавати документи для вступу у ВНЗ по інтернету