Форум Рідного Міста

"Маразм крєпчал"

Юрій Сєров - 10-8-2010 у 20:48

На Донбасі побили рекорд Стаханова (http://ua.korrespondent.net/ukraine/1105278)

"Учора в Дзержинську Донецької області забійник шахти Новодзержинська (НУО Механік) Сергій Шемук побив рекорд радянського шахтаря Олексія Стаханова, встановлений у серпні 1935 року.

Про це повідомили в прес-службі НВО Механік.

Згідно з повідомленням, 9 серпня Шемук за зміну нарубав відбійним молотком 170 тонн вугілля, перевищивши рекорд Стаханова на 68 тонн.

Шемук виконав змінне завдання на 2023%, перевиконавши завдання всієї ділянки, де зазвичай працюють близько 20 осіб, зазначили в прес-службі. "

І що найважливіше - "На трудовий подвиг шахтарів благословив Митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон. Сам Шемук після зміни заявив, що після благословення йому стало легше працювати. "Після 8 годин роботи я готовий ще рубати і рубати. Втоми взагалі не відчувається", - заявив гірник."

Ігор Домін - 10-8-2010 у 21:15

та їм платити взагалі не треба: Іларіон сказав - шахтарь зробив. у них тільки 2 варіанти: можуть довбати, а можуть не довбати. зазвичай, після таких перевищень норми просто норму підіймають, і довбай доки в очах не потемніє за тіж самі гроші, які все одно не платять. шахтарь хоче продовбати шлях до особистого щастя, а хазяїн просто витягує з нього все можливе та очікує коли той загнеться. зарплатня, як я розумію, у цій схемі не фігурує

Ігор Домін - 10-8-2010 у 21:20

ще одне: такі рекорди знецінюють труд робітника, краще б він якусь нову схему видобутку руди придумав для полегшення своєї ж праці, тоді б і економічний ефект би був та й здоров*я б зберіг. всі бачать куди прийшов СРСР зі своїми стаханівцями та як тепер живе Європа та навіть Азія у світі новітніх технологій. а ми тут ще гадаємо, чи варто боротися з хапугами, а може впрягтись як кінь на звірофермі та тягнути лямку до нестями, тому що так вже повелося. все:)

Юрій Сєров - 10-8-2010 у 21:31

Мені цікаво, де межа того "Совєцкого союзу", який ще сидить у головах людей.

Ігор Домін - 10-8-2010 у 21:48

може мені так здається, але на межі знаходимся ми. а останній оплот - це наші дідусі та бабусі. на превеликий жаль тільки коли вони підуть, тоді на згадку про СРСР залишиться зовсім мало. шкода що їх зробили такими ортодоксами, що вони не сприймають реалій. з огляду на мій вік, не наполягаю на істиності моєї версії. може все якось інакше

Dmy - 11-8-2010 у 23:38

Коли я навчався у школі, то казали, що рекорд Стаханова перевершили буквально наступної доби (чи щось таке), а потім ще кілька разів перекрили. Так що постає питання: що саме побив звитяжний забійник Сергій Шемук? Це, тіпа, Запорожець побив рекорд швидкості довоєнного ЗІСа?

Андрій Пелещишин - 12-8-2010 у 18:04

Янукович долучив свій голос до вітань на адресу чемпіона-шахтаря і виставив його якщо не бандерівцем, то принаймні полум'яним борцем за українську енергетичну незалежність :)
http://ua.korrespondent.net/ukraine/1106354