Форум Рідного Міста

Хочу до Львова

Олена Хмель - 12-8-2010 у 14:45

Доброго дня, шановні жителі міста Лева)
Я все своє життя мріяла поїхати до вашого міста, тепер у мене буде можливість цілий тиждень провести у Львові. підкажіть будьте ласкаві, що і де подивитись, де зупинитись і головне - скільки це мені буде коштувати?
Дуже дякую

Юрій Сєров - 12-8-2010 у 19:00

Пані Олено, спробуйте скористатися пошуком по форуму. Тут вже були теми і де зупинитися і де час провести.

Роман Голощук - 12-8-2010 у 19:20

Ось кілька посилань:
Де зупинитися у Львові - http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=1293
Що подивитись - http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=4704

Щодо вартості поїздки, то тут багато залежить від Ваших бажань і можливостей :)
Бажаю нових вражень від Львова. Сподіваюсь, Вам у нас сподобається!

Ігор Домін - 19-8-2010 у 22:07

одне знаю точно - скільки б грошей я не взяв - все витрачу, бо є на що тратити. але якщо грошей мало - не проблема, місто таке цікаве, що не треба кудись заходити - просто гуляй! знову дякуємо за гарний вік-енд у Львові всім справжнім громадянам міста! будемо приїжджати ще!

Катерина Слобода - 19-8-2010 у 22:27

От завдяки саме відгукам задоволених гостей нашого міста постійно не забуваю піднімати голову вверх як іду вулицею...:)

Ігор Домін - 3-9-2010 у 21:00

скажіть, будь ласка, що таке Шевченківський Гай? все ніяк не можемо туди дістатись. чи можна там влаштувати пікнік, коли працює скансен та скільки коштує вхід? тільки не кажіть шукати в гуглі;) мені краще з людьми порадитись, ніж стару інфу читати. дякую

Соломія Федушко - 3-9-2010 у 22:43

Ок, не скажу вам гуглити. :lol:
Коротенько розкажу, а решта, тобто світлини, відповідь дасть гугл - всезнаючий ;)
Загалом Шевченківський гай - це музей народної архітектури і побуту. Цей музей швидше нагадує велике село, яке в собі акумулює експонати з шести регіонів України. А експонатами є хатинки, с/г приладдя, церкви, млин, кузня, вітряк...
Тут проводять багато фестивалів, водять гаївки, ярмарки та інші свята. Гай надає особливого українського колориту святу :) І вже дуже гарно виглядає картина, яку доповнюють відвідувачі у вишиванках ;)

Щодо пікніків, є Кайзервальд , або ж парк "Знесіння". Звичайно в Гаї вам не дозволять пікнікувати :) Але ж все рівно треба бути бережним до природи і залишатись "культурними" людьми!!!

Вхід в Шевченківський гай, здається десь 10 грн. Але в час святкування чи певного заходу вхід дорожчий (25-30 грн.), також є студентські знижки.

Ось так коротенько :)

Ігор Домін - 3-9-2010 у 22:52

Дякую, Соломіє! ми поводимося культурно, не смітимо. здається, у знесіння можна пройти через гай? сподіваюсь, що наступного разу вдасться погуляти там. плануємо приїхати на початку жовтня щоб відкрити для себе нові улюблені місця у Львові :)

Ярина Швець - 3-9-2010 у 22:56

Шевче́нківський гай — це такий собі "музей під відкритим небом". Це величезний за територією етно-парк,територія приблизно складає до 65га. Офіційна назва — Музей народної архітектури і побуту «Шевченківський гай». Він розташований по вул. Чернеча гора, 1. Цікавим є те, що Ви наче потрапляєте у міні-села України. Всього їх налічується 6: "Львівщина, "Бойківщина", "Лемківщина", "Поділля", "Буковина та "Гуцульщина". В українських хатка 18-20 ст. Ви побачите предмети домашнього повсякденного вжитку, різноманітний реманент для ведення домашнього господарства та ін.

Пікніки там проходять дуже гарно...на природі, повітря здається наповненим національним колоритом, між смереками та соснами - неймовірно!! і недорого як для відпочинку)). Вхід для дорослих - 10грн., а для малечі - 5 грн.

Соломія Федушко - 3-9-2010 у 22:58

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Домін  
Дякую, Соломіє! ми поводимося культурно, не смітимо. здається, у знесіння можна пройти через гай? сподіваюсь, що наступного разу вдасться погуляти там. плануємо приїхати на початку жовтня щоб відкрити для себе нові улюблені місця у Львові :)

Та ні, не мала на увазі, що ви не некультурно поводитись. А просто зневажаю таких людей, і зауважила, що їх так багато! Це просто крик душі, а не прохання чи звертання до вас! :) У вашій порядності я не сумніваюсь ;)

Ігор Домін - 15-9-2010 у 22:45

щойно повернулись з Карпат. їхали додому трохи втомлені та сумні: попереду праця, проблеми, питання... несподіванкою була зупинка у Лювові на 40 хвилин. коли про це почули - просто зірвало дах:D : вибігли з вагону з фотіком, пробіглися до Ельжбети, зробили декілька фоток, купили львівського, постояли на вокзалі, подивились на місто... супер! такий драйв та позитивні емоції. сподіваємось на скору зустріч зі Львовом! всім львів*янам привіт!!