Форум Рідного Міста

Прилад для вимірювання тиску

Tempika - 1-9-2010 у 17:26

Постало питання придбати для мами такий прилад, - але автоматичного вимірювання тиску, щоб можна біло легко виміряти тиск самостійно. Може, хтось з форумчан вже таким користується, і може якусь модель або виробника порекомендувати, чи, навпаки, покритикувати?

Роман Пришляк - 1-9-2010 у 19:43

Можу лише банальні речі порадити: щоб манжета накладася на плече, а не на кисть. Саме тоді можна позиціювати манжету більш-менш точно на рівні серця, що потрібно для адекватності вимірювань. Для економії коштів (якщо є потреба) можна брати напівавтомат. Нагнітати повітря доведеться вручну. Правда, про такі я лише чув, практично ж користувався лише цілком ручними або повними автоматами:-)

Tempika - 1-9-2010 у 20:11

Дякую, Роман!

Юрій Сєров - 1-9-2010 у 20:41

Кілька років тому читав дуже критичні статті відносно тих автоматичних тискомірів, мають велику похибку.
Теоретично можете спробувати навчити маму користуватися тим тискоміром, що мають лікарі. Ті пульсації людина сама відчуває, треба просто на шкалу дивитися.

Катерина Слобода - 1-9-2010 у 21:28

Оскільки мені досить часто доводиться міряти тиск всім родичам, які попросять, випробувала вже різні прилади. Особисто мені найбільше подобається власне такий який радить Юра, він справді показує те, що має показувати. Маю також автоматичний, але там дуже велика кількість нюансів. По-перше, коли людина міряє тиск, кілька хвилин бажано не ходити, нічого не робити, рука ма лежати тільки в певному положенні, бо буде похибка і то досить значна, батарейки дуже швидко розряджаються, постійно треба слідкувати за тим, маю досвід коли за два роки користування приладом він собі просто вирішив жити власним життям, причому то був не дешевий варіант, куплений в Німеччині. Щодо того чи манжет на зап'ястя чи на плече брати - чесно сказати, я б брала другий раз на плече. Бо в мене яка тепер проблема виникла - як натиснути кнопку для вимірювання тиску - воно ніби і качає, тобто рука стискається, але відлік не відразу стартує і манжет починає просто розстібатися...Але в автоматичних є і свої переваги, старша людина часоим потребує виміряти тиск дуже швидко, і без сторонньої помочі, тому якщо є така потреба, в хаті найкраще мати два - один автоматичний, а другий ручний, але то хіба моє імхо. До речі, перевіряли покази тиску діду, то два прилади показали різні результати з суттєвими відмінностями.

Tempika - 1-9-2010 у 21:33

У нас є ручний, котристуватися ним мамі неможливо :-(

Андрій Пелещишин - 1-9-2010 у 22:06

Цитата:
До речі, перевіряли покази тиску діду, то два прилади показали різні результати з суттєвими відмінностями.

Чи то принципово? Можливо краще завжди міряти одним, здається важливі не стільки абсолютні цифри, а відносні та динаміка змін.

Demyan - 2-9-2010 у 09:03

Маю мікролаф - пів автомат - раджу теж такий брати. Різниця в тому що пів атомат треба самому качати. Автомат качає сам. Міряти треба рази 3 з перервою в одну дві хвилини. Похибок в порівнянні з ручним не бачив. Плюс до того він має память, також показує аритмію серця.
Можете сходити в фірмовий магазин швейцарської вимірювальної техніки - це проулок що зєднує антоновича і вулицю УУПА (тургенєва), якщо цікавить прочитаю назву точно і адресу (це недалеко від бані). Там є великий вибір - плюс до того навчать користуватися і можуть показати що різниці між таким і таким не буде. Виміряють ручним і автоматом при вас. я за піватомат дав 180 грн але це було років 3-4 тому.

Tempika - 2-9-2010 у 17:33

Так, була б вдячна за адресу і назву моделі вимірювача (хоча б бренд).

Demyan - 3-9-2010 у 08:15

Васильковського 9. Магазин медичної вимірювальної швейцарської техніки. - як писав це вулиця якщо іти від бані на УПА (тургенєва) в сторону кульпарківської - метрів 100 до першого повороту на ліво (на світофорі) - там відразу на куті побачите, там велика вивіска.
Щодо приладу в мене такий
http://www.microlife.com.ua/products/hypertension/semi-automatic/bp...

Ярина Швець - 3-9-2010 у 13:29

Автоматичний тискомір справді є дуже оправданою покупкою, особливо для людей, яким нікому виміряти тиск звичайним приладом. Однак, згідна, що з часом він починає давати збій. В мене вдома теж такий є, привезений з-за кордону. Однак пройшло 2,5 роки і він перестав вимірювати добре, тому знову користуємося "старим" провіреним ручним..більш надійно!

Hanor Narasson - 3-9-2010 у 13:44

Найменшу похибку дає класичний апарат Ріва-Роччі, але в ньому є живе срібло, тому вдома тримати його трохи небезпечно. Всі інші треба періодично калібрувати.

Tempika - 3-9-2010 у 20:43

Дякую, Дем*ян, мабуть таки зупинюся на цьому варіанті.

Юрій Стадницький - 12-12-2010 у 18:58

Цитата: Початково розміщене учасником Ярина Швець  
Автоматичний тискомір справді є дуже оправданою покупкою, особливо для людей, яким нікому виміряти тиск звичайним приладом. Однак, згідна, що з часом він починає давати збій. В мене вдома теж такий є, привезений з-за кордону. Однак пройшло 2,5 роки і він перестав вимірювати добре, тому знову користуємося "старим" провіреним ручним..більш надійно!

Навіть в аптеках радять купляти механічні прилади. Сам стою перед вибором, вивчав ситуацію і от мабуть треба купляти механічний але доброї фірми. Цього ж таки Мікролайфа - 140 грн коштує в аптеці соціальній на вул. Хімічна.