Привіт. В мене є запитання: брат закінчує цього року Львівський державний ліцей з
посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут, іііі не знаєм куди
дальше його відправляти на навчання. Підкажіть можливі варіанти. Дякую. Андрій Пелещишин - 10-9-2010 у 22:47
А хлопця питати не пробували?Sofija Ivaniv - 10-9-2010 у 22:50
Пробували, але він в нас не надто комунікабельний.... Андрій Пелещишин - 10-9-2010 у 23:08
Тоді точно в Політехніку! В нас можна отримати диплом ні разу рота не відкривши Горват Корнелія - 11-9-2010 у 06:56
Якщо це військовий заклад, то хіба не професія військового - його майбутнє?Hanor Narasson - 11-9-2010 у 09:10
НЯЗ, нині це не військовий заклад. От "школа-інтернат з поглибленим вивченням ДПЮ і
фізкультури".Hanor Narasson - 11-9-2010 у 09:11
А в інфіз він не хоче?Ярема П. - 11-9-2010 у 13:09
Раджу, все ж таки хлопця розговорити, адже це серйозний крок в його житті, бо в
иншому випадку мучитись йому аж 5 років.
Та й Політехніка наша не така вже погана й вибір величезний, та й військова
кафедра є.Ольга Косовська - 12-9-2010 у 08:54
а може в армію на пару років по контракту, а там він вже точно оприділиться що хоче.Соломія Федушко - 12-9-2010 у 09:23
Можливо, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності. Там вчаться
хлопці з файним рівнем фізичної підготовки.Галина Лев - 13-9-2010 у 20:36
А може в Іспанію на помаранчі. Там теж добра фізична підготовка потрібна. Люди,
дитина має сама вирішити. Дайте йому в руки довідник абітурієнта, в інтернеті хай
полазить. Поламаєте лінію долі, а потім буде себе в тридцять шукати. Юрій Сєров - 13-9-2010 у 21:27
Вважаю хорошим варіант, коли людина одразу після школи піде десь попрацює рік,
зрозуміє, що їй більше до вподоби і тоді вже йде вчитися. На Заході багато хто так
робить.
Єдиний недолік - можуть до війська загребсти, а це ще мінус рік і можна забути геть
чисто, чого в школі вчили. Ну і з зовнішнім тестуванням трохи зле...Ольга Косовська - 14-9-2010 у 07:12
Єдиний недолік - можуть до війська загребсти, а це ще мінус рік і можна забути геть
чисто, чого в школі вчили.
Військо це теж не погано для багатьох. адже є можливість залишитись по контракту і
працюй скільки влізе, працюй на благо народу і над собою. А як усі будуть
відхилятись від війська тоді що? вийде як у тій пісні "а я би вийшла за генерала, та
генералів чомусь так мало"
Тим паче що "військо" це теж чимось займатись, в мене є багато знайомих які під час
проходження військової служби цілими днями сиділи за компютером, тобто така в них
була служба. Юрій Сєров - 14-9-2010 у 08:47
Мабуть я трохи незрозуміло висловився. Я мав на увазі, що у хлопців, які хочуть
після школи "пошукати себе" є певні обмеження, зокрема обов'язкова служба у
війську.
Відносно армії - абсолютно нічого проти не маю, але вже якщо у цьому напрямку
розвиватися, то йти у військовий навчальний заклад. Строкова служба бонусів
багато не дає.Ярина Швець - 16-9-2010 у 21:20
ну якщо він у Вас такий некомунікабельний, то спробуйте самі спробувати йому щось
підказати.. Ви ж родина, а тому знаєте, чим цікавиться Ваш брат, до яких дисциплін
має нахили, які предмети подобаються найбільше в школі...Хтось у 16р. - вже дорослий,
а комусь ще допомагають у вирішенні цього питання...Спеціальностей тепер є - "до
вибору і до кольору", тому спробуйте допомогти зробити правильний вибір із
батьками.. В іншому ж випадку, є ще такий момент як "друга вища освіта", якщо не до
вподоби перша...)) Успіхів у вирішенні такої нелегкої, але дуже важливої справи! ))
P.S. Перелік спеціальностей є на сторінці Львівської політехніки - http://lp.edu.ua/Sofija Ivaniv - 30-9-2010 у 22:46
ого, яка тут дискусія розгорнудлась поки я була в відрядженні!))) Приємно, що не
пройшли мимо )Ігор Домін - 6-11-2010 у 08:54
вибір навчального закладу - важлива річ. батьки мають активно допомагати дитині
шукати життєвий шлях, при цьому не обмежуючи особисту свободу. комунікативність
обов*язково треба розвивати. раджу перед вступом піти на підготовче відділення.
взагалі, не зле періодично відвідуватти якісь курси, розвиватись, сілкуватись,
знайомитись та постійно шукати справу, в якій розкриєш свій талант якнайкраще. з
роками перевчатися стає дедалі складніше, тому основний напрямок розвитку краще
визначити в молоді роки, коли ще прав та вільностей (а головне - часу) більше ніж
обов*язків та начальників. успіху вам!!