Форум Рідного Міста

У Росії зареєстровано домен путін-2012.рф

Соломія Федушко - 20-9-2010 у 08:49

16 вересня у Росії завершилася пріоритетна реєстрація доменів у зоні .рф,під час якої з’явилася веб-сторінка путін-2012.рф.

Федеральна служба охорони забронювала декілька доменів у кириличному сегменті інтернету, в назвах яких згадуються Путін і 2012 рік. Серед них - москва-путіну-2010.рф, москва-путіну-2011.рф і москва-путіну-2012.рф. Крім того, були зареєстровані сайти путінбєлуха.рф і путінтигри.рф.

Видання зазначає, що президенту Росії Дмитру Медведєву жодної адреси з подібною назвою не дісталося. Зокрема, домен медведєв2012.рф зареєстрований не був.

Співробітник адміністрації російського президента сказав , що Кремль залишає за собою можливість зробити домен медведєв2012.рф пізніше і без участі Федеральної служби охорони.

Відповідаючи на питання, чи були заявки від адміністрації президента, що містять у собі прізвище Медведєва і роки наступних виборчих циклів (2012, 2018, 2024), співрозмовник Газети.Ru в адміністрації президента сказав, що більшість можливих назв сайтів у кириличній зоні, які так чи інакше можуть бути прив’язані до передвиборної кампанії, "приблизно зрозумілі" і "є маса способів зареєструвати їх без участі ФСО".

Тим часом, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков вже заявив, що веб-сервер-адреси зовсім не означають, що російський прем’єр планує повернутися в Кремль. "Принаймні, якихось заявок з нашого боку не було. У будь-якому разі, не слід робити висновки лише на підставі бронювання доменів", - сказав він.

Як відомо, у 2012 році в Росії повинні пройти президентські вибори. Раніше Володимир Путін заявив, що виборча кампанія пройде у рамках російського законодавства, а сам він діятиме виходячи з реальної ситуації в Росії, "з того, що ми зробили, з настроїв суспільства".

http://novynar.com.ua/world/133578