Форум Рідного Міста

Чи варто ходити з дітлахами в цирк?

Соломія Федушко - 3-10-2010 у 21:31

На цих вихідних збиралась з малечею сходити в цирк, оскільки побачила програму. Вона видалась мені цікавою, а найбільш - виступ з левами.
І на велике щастячко ми змінили плани, оскільки у неті побачила ось це :mad:

Цитата:
У Львівському цирку на очах у 600 глядачів лев накинувся на дресирувальника

Вчора ввечері, у Львівському державному цирку під час вистави цирку "Браво", стався інцидент. Лев, який виступав у програмі, напав на свого дресирувальника. У чоловіка пошкоджені м'язові тканини на руці і нозі.

Як повідомив телефоном кореспонденту Gazeta.ua комерційний директор Львівського цирку, Роман Здреник, ніякої загрози для глядачів тварина не чинила.

"Манеж був повністю витриманий по всіх правилах безпеки. Натягнута сітка - огорожа, виставлені тумби, - зазначив Здреник. - Перша частина відбулася просто фантастично, далі був антракт і в другій вивели левів".

Із тваринами на манеж вийшли Олексій і Вероніка Пінко - дресирувальники. Вероніка виконала перший трюк. Під час другого, у якому брав участь Олексій, лев Персей раптом почав атакувати. Пінко відповів жестом, але тварина не зупинялася, гарчала і махала лапами, далі накинулась на чоловіка. Дресирувальник впав. Відбивати тварину вибіг асистент трупи. Одразу спрацювала і пожежна безпека, на арену полилась вода.

"Як пояснюють спеціалісти, у віці 5 років леви починають статево дозрівати. Персею вже 7 років. Зараз восени в них якраз починається період гонитви. Вони шукають самку і стають більш агресивними, - пояснив комерційний директор. - Неприємна ситуація, звичайно сталася. Але ніхто з глядачів не постраждав. Люди, як побачили, що трапилось, почали по одному виходити із зали. Зараз лев абсолютно спокійний. Дресирувальник у лікарні. В нього пошкоджені м'язові тканини правого біцепса і правої ноги. Як такої загрози здоров'ю немає. Хіба що боїмося аби не було ніякого зараження. Лева сьогодні годували, він дуже розгублений, весь в очікуванні господаря. Певно сам ситуацію усвідомив".

На час вистави у залі цирку було близько 600 глядачів.

Поки дресирувальник в лікарні, леви на манежі не виступатимуть. Сьогодні на арені номер із тваринами замінять три додаткові вистави з гімнастами. Наступного тижня, як тільки одужає дресирувальник, левів знову випустять на манеж. Цирк "Браво" у Львові виступатиме до 24 жовтня.

http://gazeta.ua/index.php?id=356089

Хто ж відповідає за безпеку відвідувачів??? Ж переважна більшість глядачів дітлахи??? :( Була й ймовірність нападу на глядачів...
Загальні циркові програми включають в себе номери з всякою звіриною і то небезпечною доволі (ведмеді, змії, алігатори, вовки...)
Та й останнього разу коли я відвудувала цей заклад, то й мені було вже не дуже цікаво дивитись, як невправно акробати робили свої вправки і фінти :(
Тож, ЧИ ВАРТО ВЕСТИ ДІТЛАХІВ ДО ЦИРКУ?

Demyan - 4-10-2010 у 08:37

А що тут такого? всяке може бути. Написано ж що все витримало, безпека була. Звісно видовище неприємне але.
Якщо такою логікою як у вас то тоді чи варто дітей водити на каруселі? чи варто з дітьми переходити вулиці? Чи варто дітей возити в авто?....ну і т.д.

Соломія Федушко - 4-10-2010 у 10:41

Та ні, я не про те...
А про те, що мають бути якісь заходи безпеки НАДІЙНІ!!! , а не так, "для галочки".
Якщо переходжу з дитиною дорогу, то є обережною і за кермом дотримуюсь правил (хоча з ситуацією щодо інших водіїв... :mad: то окреме питання, тобто проблема)...
Тобто роблю все, о від мене залежне. А ось у випадку з звірами тут відчуваєш безпорадність :(

Demyan - 4-10-2010 у 11:08

так же написано, що ніхто не постраждав, весь захист спрацював, люди вийшли спокійно!
То в чому проблема???

Соломія Федушко - 4-10-2010 у 15:10

То написано, а на справді трошки інша реальність... :(
Знайомі були і діти перелякались :(

Demyan - 4-10-2010 у 15:21

Цитата: Початково розміщене учасником Соломія Федушко  
То написано, а на справді трошки інша реальність... :(
Знайомі були і діти перелякались :(

Ну так те що перелякалися це інша тема. Цирк забезпечив безпеку дітям і глядачам. Ніхто не постраждав.
Перелякатися дитина може багато чого - це і ДТП на вулиці побачити і мордобій і дикого пса і пяного бомжа...

Соломія Федушко - 5-10-2010 у 12:02

Так, на щастя, ніхто не постраждав.
Та яке там спокійно! Захист геть не спрацював та й геть неорганізовано натовп покидав приміщення.... Ніхто з адміністрації не вказав в якому напрямку покидати приміщення. Були хаос та паніка - це свідчення очевидців!
P.S. Ви ж самі казали, що не варто довіряти "тим писакам", що хочуть, те й пишуть. Я вважаю, що зараз це слушні слова для вдалого опису ситуації.

Demyan - 5-10-2010 у 12:07

Цитата: Початково розміщене учасником Соломія Федушко  
Так, на щастя, ніхто не постраждав.
Та яке там спокійно! Захист геть не спрацював та й геть неорганізовано натовп покидав приміщення.... Ніхто з адміністрації не вказав в якому напрямку покидати приміщення. Були хаос та паніка - це свідчення очевидців!
P.S. Ви ж самі казали, що не варто довіряти "тим писакам", що хочуть, те й пишуть. Я вважаю, що зараз це слушні слова для вдалого опису ситуації.

Жертви на слідки є? Нема.
Висновок - всі вдало покинули приміщення і все спрацювало. Мені не траба нічого читати, факт лишається фактом.
А якщо як кажуть очевидці були паніка хаос захист не спрацював - де жертви? де наслідки?

Соломія Федушко - 5-10-2010 у 12:15

Я про те, що глядачів кинули напризволяще, вибирайтесь, як хочете!
А якщо б в тисняві були б жертви, адже багато дітей було.

Demyan - 5-10-2010 у 12:49

Цитата: Початково розміщене учасником Соломія Федушко  
Я про те, що глядачів кинули напризволяще, вибирайтесь, як хочете!
А якщо б в тисняві були б жертви, адже багато дітей було.

Перед тим ви писали, що захист не спрацював, був хаос і паніка....тепер глядачів кинули на призволяще.
Ви були колись в ситуації дійсно хаосу і паніки?
Мабуть що ні, якби були то тоді б знали, що якщо є неконтрольований натовп, стається щось - хаос паніка....і ще й малі діти тоді 100% будудть жертви.
Цього добре що не сталося, значить не було такої паніки, з адміністарцією чи без - але люди вийшли цілими і без жертв.
Звідси Висновок:
1. Захист спрацював - лев не кинувся в натовп.
2. Жертв, затоптань, бійок, інфарктів і т.д. не було - люди вийшли без хаосу і паніки, якщо були б присутні хаос і паніка - жертви були б.
3. Звісно ситуація неприємна.

Demyan - 7-10-2010 у 08:19

Доречі ось відео
http://berloga.net/view.php?id=135238
Щось ваші знайомі дуже прибільшують, ну як звикло нашому народу, я щось не бачу там щоб люди топтали один одного, впали в паніку...на відео видно, що навіть деякі люди лишаються сидіти, а деякі знімали то все на відео...звісно діти перелякалися, але з іншої сторони видно професіоналізм і дресеривальника і підготовці охорони чи як там то називєтсья. Дерсерувальник не покинув сцену навіть після укусів, вода, палки все було напоготові, плюс працівники почали допомагати, а не панікувати і втікати.

Ігор Домін - 17-10-2010 у 17:37

згоден з Деміаном. саме у цій ситуації працівникі тримались холоднокровно та зробили свою справу до кінця та професійно: звірі не втекли, глядачів не вкусили. але щодо причин - це вже погано. якщо вони знали, що леви у стані дозрівання та гону, повинні були відмінити декілька виступів чи не використовувати небезпечних левів. але це, мабуть комерційне питання - будемо вижимати з вистави на максимум та сподіватись, що нічого не трапиться.

Роман Голощук - 24-3-2012 у 09:50

Після пожежі знову запрацював львівський Цирк. Хто вже був на новій програмі? Чи варто йти? Чи є проблеми з купівлею квитків?
Бо моя малеча бачила рекламу і випрошує похід на це дійство.