Форум Рідного Міста

Як прокинутися швидко і з задоволенням

Соломія Федушко - 1-12-2010 у 22:38

Багато дослідників завжди стверджували: щоб з ранку бути бадьорим і енергійним, досить спати не менше 8 годин на добу.

Але експерти з Університету Глазго в Шотландії вирішили поділитися ще кількома порадами, що допомагають швидше прокинутися і придбати заряд позитивних емоцій на цілий день.

Кольоротерапія

Проведене дослідження показало: якщо з ранку протягом декількох хвилин дивитися на предмети яскравих кольорів, можна зарядитися енергією. Можна, наприклад, купити постільну білизну червоного, жовтого, помаранчевого чи яскраво-рожевого кольорів. Навіть ваза з свіжими квітами підніме настрій, пише ТБ-Гід.

Зайві хвилини сну

Точно розрахуйте свій час на збори і заведіть будильник так, щоб Вам вдалося поспати зайвий час, не вимикаючи будильник кожні 10 хвилин. Вчені впевнені, що таке переривання сну лише погіршує стан. (Підтверджую! :()

Планування майбутнього дня

Після пробудження посидьте кілька хвилин на ліжку і подумайте про плани на майбутній день. Позитивний настрій допоможе легше впоратися із труднощами.

Склянка прохолодної води
Вже неодноразово вчені доводили, що склянка прохолодної води з ранку не тільки додасть бадьорості, але і «запустить» систему травлення. Можете додати часточку лимона, щоб урізноманітнити смак.

Ковток свіжого повітря

Як тільки прокинетеся, відкрийте вікно і вдихніть свіже вранішнє повітря. Воно допоможе остаточно одержати ясність розуму і додасть бадьорості та енергії. Ще більший благотворний ефект буде мати зарядка в кімнаті з відкритим вікном.

http://vkurse.ua/ua/health/kak-prosnutsya-bystro.html

Demyan - 2-12-2010 у 10:53

Цікава тема.
Після того як я встану - 10 хвилин просто торба! Але черзе 10 хвилин все супер.

Юрій Марків - 2-12-2010 у 23:04

В мене все просто - користуюся постійно трьома будильниками. Два на відстані витягнутої руки, пищать перші. Третій, причому найпротивніший, на відстані "тапком не докинеш", пищить останній. Так що готуюся кілька хвилин вставати за допомогою двох перших, а на третьому вже мушу - бо до нього не дотягнешся і сил нема його слухати. В принципі, це не зовсім на тему "прокинутися швидко і з задоволенням", бо швидкість є, але і "режим зомбі" увімкнений. Задоволення і просвітлення отримую вже трошки пізніше - від ранкової кави.

Марія Павлюх - 3-12-2010 у 02:29

Прокинутися швидко і з задоволенням, мабуть, завжди вдається лише "жайворонкам", а от "совам" і "голубам" точно пригодяться наведені поради.

Соломія Федушко - 3-12-2010 у 22:01

Переконалась, що кольоротерапія нічого не допомагає... Принаймні мені :(

Катерина Слобода - 3-12-2010 у 22:04

Тобі я помагаю :) :lol: ;)

Соломія Федушко - 3-12-2010 у 22:05

Цитата: Початково розміщене учасником Катерина Слобода  
Тобі я помагаю :) :lol: ;)

Ти жорстока! :(:(:(

Юрій Сєров - 3-12-2010 у 23:54

Щоб прокинутися добре, треба бути виспаним на момент прокидання.
Тобто треба проспати 8 годин, щоб прокинутися віпдочившим.

Ігор Домін - 12-12-2010 у 15:02

після прокидання раджу добряче потягнутися. а щоб виспатися треба перед сном відволіктись від проблем та ні про що не думати.

Соломія Федушко - 12-12-2010 у 15:22

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Домін  
після прокидання раджу добряче потягнутися. а щоб виспатися треба перед сном відволіктись від проблем та ні про що не думати.


А вам вдається ні про що не думати? Щось я ніяк не можу до такого наблизитись :)

З гарним настроєм легше прокинутись :)