Форум Рідного Міста

У севастопольських дітей поцуплять 5 млн. гривень (/)

Тарас Сорока - 11-12-2010 у 17:42

ЗАЯВА

За повідомленнями преси начальник управління капітального будівництва Севастопольської державної адміністрації Олександр Ліфшиц на засіданні постійної комісії міської ради з бюджету і фінансів анонсував можливе нецільове використання 4 млн. 600 тис. грн., що їх виділив український Уряд на продовження будівництва української школи-колегіуму в 2010 році. Він вважає, що ці гроші «необхідно витратити на завершення каналізаційного колектора в Мартиновій бухті». Наміри місцевих представників виконавчої вертикалі не виконувати рішення Кабінету Міністрів дивують своєю сміливістю.

Треба зазначити, що ця антидержавна, антиурядова і, фактично, сепаратистська заява місцевого чиновника прозвучала на тлі волань заїжджих російських політиків та їх місцевих маріонеток про начебто утиски російської мови. Очевидно і те, що будівництво української школи-колегіуму навмисне гальмують на різних рівнях, аби вона не стала в Севастополі взірцем навчального закладу з високим рівнем освіти, де навчались би державною мовою діти українців, росіян, кримських татар та всіх інших, які пов’язують своє майбутнє з Україною.

Громадський комітет «Український Севастополь» заявляє свій рішучий протест будь-яким діям чи заявам, які робляться чи лунають з уст керівників різного калібру і спрямовані проти появи в Севастополі української школи-колегіуму чи перетворенню цього соціально-необхідного об’єкта в довгобуд. Ці дії чи заяви ми вважаємо антиукраїнськими і визначаємо їх як незаконне обмеження конституційних прав молодих севастопольців всіх національностей на отримання освіти державною мовою.

Громадський комітет «Український Севастополь»
10 грудня 2010 р.
http://ukrlife.org/main/index.html