Форум Рідного Міста

Безпека в соціальних мережах

Катерина Слобода - 18-12-2010 у 22:28

Правила безпеки в соціальних мережах.
Страхові компанії констатують: кількість злочинів, здійснених з використанням інформації з соціальних мереж, зростає. http://life.pravda.com.ua/problem/4ce64dd8b51b2/
Не пишіть, де знаходитесь саме зараз
Одна справа зателефонувати вашим друзям і повідомити, що ви спізнюєтесь на зустріч. І зовсім інша - повідомити 47 вашим "друзям", половину з яких ви ніколи не бачили, що повертатиметесь додому пізно й самі.

Не викладайте в мережу інформацію про ваше життя

Викладання подробиць про те, до якої школи ви ходили або ваше дівоче прізвище, може призвести до того, що з часом злодії знатимуть про вас не менше, ніж ваша сім'я.

Бережіть інформацію про інших людей

Я шахрай. Хочу пограбувати вашу подругу. Вона доволі стримана у своїх твіттах... а от ви щебечете про неї без упину. Дякую!

Поменше пишіть про дорогі покупки

Злодії вишукують людей, з яких можна поживитися. Коли ви "цвірінькаєте" про дорогі подарунки, які накупили до свят, то даєте іншим сигнал, що не завадило б понишпорити у вашому домі чи авто.

Не дайте злодіям дізнатися, що вас немає вдома

Крадіжка - ризикована справа, а тому завжди безпечніше лізти у пустий будинок: можна винести все, що забажаєш, і більш того - піти чистим. Не пишіть про те, що їдете з дому або й взагалі де живете.

Бережіть інформацію про свій розклад

Чим більше шахраї знають про ваші повсякденні справи і графіки, тим краще можуть спланувати проникнення до вашої домівки.

Бережіть інформацію про своїх дітей

Чим менше інші люди знають про ваших і чужих дітей, тим краще. Не пишіть про їхнє місцеперебування, звички, уподобання, друзів, гуртки після школи. Безпека дітей найважливіша, ніж будь-кого іншого.
Уперше зустрічаєтесь з друзями з Twitter? Оберіть громадське місце

Ви переписуєтесь з кимсь уже майже рік. Але насправді ви нічого не знаєте про цю людину, допоки не зустрінетесь особисто. Не соромтеся запропонувати зустріч у громадському місці. Це не тільки убезпечить вас, але й заспокоїть людину, з якою збираєтесь побачитись.
Не розповідайте подробиці, які хулігани можуть використати проти вас

Дражняться не тільки злі діти. Поменше розповідайте подробиці, які інші можуть використати, щоб підколювати вас у мережі.

Не діліться інформацією, що може зашкодити вашій репутації

Невлучний жарт, політичні тиради, дурні витівки - дякуючи новим технологіям та соціальним мережам ви можете знищити свою репутацію як ніколи.

Якщо близькі люди і не слідкують за вами в мережі, це не значить, що вашою вразливістю не схочуть скористатися інші.

Не ображайте і не брешіть про ваших рідних, друзів чи колег

Плітки про ваших друзів можуть стати для вас справжньою халепою. Пам'ятайте, за руйнування чужої репутації доведеться поплатитися.

Не пишіть про свій настрій

Даючи знати про свій настрій, ви подаєте друзям сигнал, як ставитися до вас у даний час. Але в Twitter за вами спостерігає купа й інших людей. І деякі з них можуть скористатися вашою вразливістю, щоб наладити контакт, висловлюючи нібито співпереживання.

Ярема П. - 19-12-2010 у 11:12

Ха-ха-ха! А чого ви очікували? Це як вийти на вулицю і всім розказати, що в тебе є, на що ти хворий і т.д.

НАЙКРАЩЕ - ВЗАГАЛІ НЕ РЕЄСТРУЙТЕСЯ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ!!!!

Hanor Narasson - 31-1-2011 у 13:42

Щоб не плодити нові теми, то задам запитання тут:

Маю проблему http://www.hotmail.com
На одному з комп'ютерiв мене "запамятало". Якщо зайти в Опера на сторінку входу, то поля вводу обведені жовтою рамочкою і там "підтягує" мій логін і пароль. Якщо змінити пароль, то запам'ятовує новий. Якщо міняю пароль з іншого компьютера, то ясно, що вимагає вводу нового і його запам'ятовує. Оскільки до того компьютера мають достум люди з "обмеженою довірою", то де "почистити"?

Юрій Сєров - 31-1-2011 у 13:46

Почистити приватні дані на комп'ютері до якого мають доступ люди з "обмеженою довірою" і більше на ньому не запам'ятовувати логін/пароль.

Hanor Narasson - 31-1-2011 у 14:26

ииииии... А де чистити? Підкажіть, будьласка... А то ніби всюди чистив, а воно все дно лізе...

Юрій Сєров - 31-1-2011 у 16:02

В файрфоксі Tools->Clear Recent History і там вибрати Cookies, Active logins, а ще краще - все.
В IE Tools->Internet options і там почистити кукі.
В Опері мабуть в аналогічних пунктах меню. Там щось на зразок Clear private data має бути.