Форум Рідного Міста

Чи підтримуєте ви такий спосіб "рєшенія вапроса" про пам’ятник...

Іван Андрєєв - 8-1-2011 у 02:44

Багато суперечок в нас з вами викликала тема встановлення пам’ятника Сталіну на приватній території (!) обкому КПУ в Запоріжжі. Хтось кричав "Ганьба!", а більш ліберальні відповідали: "Нехай хоч змія Горинича в себе на подвір’ї встановлять". Але наразі пам’ятника більше немає. Його було знищено вибухом. Докладніше тут.
Нехай хтось зрадіє (такі на ФРМ є однозначно), хтось засмутиться (навряд, але можливо є й такі) але мені особисто не шкода того пам’ятника, шкода що в моїй країні існують такі люди, які його встановили, і такі люди, які зробили той вибух.

P.S. Невеличке уточнення до пункту 2: пункт 2: не підтримую саме вибух, бо могли загинути люди. Тобто на інші варіанти (розбити, розфарбувати, зірвати автокраном, поламати бульдозером, etc) може б і погодився.

Юрій Сєров - 8-1-2011 у 13:00

2 і 3 пункти опитування хіба не однакові? Вибухи в чинному законодавстві не прописані.

Звісно, що не підтримую - могли загинути люди. Але і істукан того нелюда не мали там ставити!

Іван Андрєєв - 8-1-2011 у 14:59

Перші два пункти стосуються конкретно вибуху.
Мав на увазі таке: пункт 2: не підтримую саме вибух, бо могли загинути люди. Тобто на інші варіанти (розбити, розфарбувати, зірвати автокраном, поламати бульдозером, etc) може б і погодився. Якщо маєте можливість, внесіть, будь ласка, це уточнення.
Третій пункт пропонує робити все лише в правовому полі.

Юрій Сєров - 8-1-2011 у 15:05

Внести зміни у варіанти, на жаль, не можна. Можете хіба поправити текст першого повідомлення, щоб було зрозуміло.
Цитата:
пункт 2: не підтримую саме вибух, бо могли загинути люди. Тобто на інші варіанти (розбити, розфарбувати, зірвати автокраном, поламати бульдозером, etc) може б і погодився.

О, значить я правильно проголосував :)

Іван Андрєєв - 8-1-2011 у 15:28

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Але і істукан того нелюда не мали там ставити!


Правда в ваших словах є, але не зовсім... Тільки не треба мене за об’єктивність записувати до лави шанувальників "вождя народів", але справа тут ось в чому: "товариші", які встановили цього істукана законів України не порушували. Встановили його не на площі, а на приватній території. Можливо вони порушили чиїсь моральні принципи, але то, imho, надумане. От скажіть мені, хто з тих людей, що так скаженіли від факту встановлення пам’ятника, прогулюється по території запорізького обкому? Хто його мав щастя бачити? Ніхто. Якщо тільки сам не приходив на покладання квітів, або до обкому на "партсобрание".
Моя думка така: 1) треба якось на законодавчому рівні вирішити недозволену символіку, (куди мають війти ВСІ спірні герої/злодії) де б вона не зберігалась.
2) треба не залишати без покарання тих пройдисвітів-вандалів за такі "геройства".

Андрій Пелещишин - 8-1-2011 у 15:35

А як щодо версії - "я тебе породив, я тебе і уб'ю (підірву)"?

Іван Дівеєв - 8-1-2011 у 15:56

підтримую і радий, що знайшлися такі люди.

Іван Андрєєв - 8-1-2011 у 16:11

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
А як щодо версії - "я тебе породив, я тебе і уб'ю (підірву)"?

Цілком можливо. Та, навіть якщо так, - це не позбавляє від відповідальності. Так само, як і архітектор не має законного права зруйнувати (підірвати) спроектований ним будинок, а батько не може вбити сина і залишитись без покарання. Це стосується і вищезгаданого монумента.
Цитата: Початково розміщене учасником Іван Дівеєв  
підтримую і радий, що знайшлися такі люди.

Не буду тут голосити про те, що ordnung uber alles, та що треба завжди залишатися в правовому полі, - цивілізовані люди й самі прекрасно це розуміють. Цікаво, як би змінилась Ваша думка, якби, внаслідок цього вибуху постраждали, наприклад, ваші рідні? Ви б теж були раді, що знайшлися такі підривники?

Іван Дівеєв - 8-1-2011 у 16:16

а що моїм рідним робити серед ночі біля пам*ятника Сталіну? o_O

Іван Андрєєв - 8-1-2011 у 16:54

Внаслідок цього вибуху постраждала невинна людина (охоронець; хай він і не ваш родич, але точно не він встановлював того істукана). Вибух - це страшна річ, могли постраждати люди (наприклад, отримати осколкові поранення), які знаходились на великій відстані від епіцентру. Дай Бог, щоб ваші рідні ніколи не потрапили в подібну ситуацію.

Іван Дівеєв - 8-1-2011 у 17:09

а може він саме охороною пам*ятника Сталіну собі карму попсував?

Іван Андрєєв - 8-1-2011 у 17:32

Цитата:
Очевидно, вибухівка була начинена металевими предметами. Охоронця обкому врятувало те, що у момент вибуху він перебував на вулиці, а не в кімнаті охорони. При її огляді можна переконатися, що всю кімнату зрешетили осколки й елементи ураження. Окрім того, якби у момент вибуху біля будівлі були перехожі, то вони б також дістали поранення, оскільки осколки розлетілися на декілька десятків метрів"

Не знаю, що там з кармою охоронця обкому, але сподіваюсь, що підривникам карму попсують у виправних закладах.

Іван Дівеєв - 8-1-2011 у 17:46

ну а я побажаю їм творчого зростання :)

Іван Андрєєв - 8-1-2011 у 18:14

Навряд. Саме Катерина II заснувала Севастополь, і севастопольці люблять її пам’ятник, знаю стовідсотково, бо неодноразово бував в цьому чудовому місті. Там завжди козаки місцеві охороняють свою засновницю. Це не Запоріжжя, де для багатьох Сталін - ворог (і тому, напевне, деякі люди злочинців прикривають). Катєньку в Севастополі шанують не менше, ніж Данила Галицького у Львові.

Андрій Пелещишин - 8-1-2011 у 19:03

Якщо справді пам'ятник підірвали ті, кому він був не до вподоби - то такий вчинок нераціональний. Тому що він тільки зміцнює віру та переконання тих, чиїми зусиллями його встановлено, мобілізує ентузіастів, об'єднує неоднорідну спільноту.
Бачив пару таких прикладів у нашому регіоні, тому можу це стверджувати доволі впевнено.

Андрій Пелещишин - 8-1-2011 у 19:38

У розвиток своєї думки запропоную таке припущення.
Якщо пам'ятник відновлять - значить бахнули політичні опоненти.
Якщо з якоїсь трохи надуманої причини (наприклад, щоби не наражати на небезпеку життя людей) не відновлять - значить справа будівничих або, імовірніше, їхнього київського керівництва. І інформаційний шум зробили, і мобілізацію, і усунули неоднозначний навіть для своїх однопартійців символ.

Іван Андрєєв - 8-1-2011 у 20:10

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Якщо пам'ятник відновлять - значить бахнули політичні опоненти.
Якщо з якоїсь трохи надуманої причини (наприклад, щоби не наражати на небезпеку життя людей) не відновлять - значить справа будівничих або, імовірніше, їхнього київського керівництва.

Логічно. Що ж, поглянемо, з якої зграї підривники з’явились.

Юрій Сєров - 8-1-2011 у 20:38

Також думаю, що то свої підірвали. Максимум піару за мінімум коштів.

Іван Андрєєв - 8-1-2011 у 22:12

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Також думаю, що то свої підірвали. Максимум піару за мінімум коштів.

Питання "quid prodest?" завжди напрошується першим. Але, якщо діяли фанатики, то логіка не пов’язана з матеріальним.

Dmy - 9-1-2011 у 02:31

Цитата:
Очевидно, вибухівка була начинена металевими предметами. Охоронця обкому врятувало те, що у момент вибуху він перебував на вулиці, а не в кімнаті охорони. При її огляді можна переконатися, що всю кімнату зрешетили осколки й елементи ураження. Окрім того, якби у момент вибуху біля будівлі були перехожі, то вони б також дістали поранення, оскільки осколки розлетілися на декілька десятків метрів"
Знову тверді тупі предмети? Десь колись я про таке вже чув:rolleyes:
Цитата: Початково розміщене учасником Іван Андрєєв  
сподіваюсь, що підривникам карму попсують у виправних закладах.
Декому вже попсували. Не карму, так, принаймні, новорічну ніч. Ось тільки питання, яке відношення ці дехто мали до підривників?

Іван Андрєєв - 9-1-2011 у 13:28

Щоб ви собі трохи уявляли деталі, приведу два фото з місця подій.

Фото №1. Багато людей думали і продовжують думати, що вождя народів поставили ледь не на центральній площі Запоріжжя, а на урочистому відкритті пам’ятника були особисто Янукович, Симоненко, Зюганов, Путін та Медведєв. На фото, бачимо, в якій підворітні цей обком насправді; все обнесено парканом, так би мовити зроблено для своїх рідних комуно-фетишистів. А чому тоді деякі наці-організації та активні громадяни так сильно ганьбили комуняк за цього істуканчика? Мабуть, через те, що для покладання квітів їм доводилось перелазити через паркан. :lol:
Але зовсім поряд чийсь будиночок, на задньому плані багатоповерхівка, тому можна вважати якимсь новорічним дивом, що постраждала всього одна людина.



Фото №2. З цього ракурсу можна ближче роздивитись, що саме сталося з вікном кімнати для охорони. Охоронцю дуже пощастило, що в мить вибуху він не знаходився там.



Цитата: Початково розміщене учасником Dmy  
Декому вже попсували. Не карму, так, принаймні, новорічну ніч. Ось тільки питання, яке відношення ці дехто мали до підривників?

Так, мені теж давно цікаво, а чи працює в нашій країні praesumptio innocentiae??? Може хто знає приклади?

Dmy - 9-1-2011 у 14:46

Цитата: Початково розміщене учасником Іван Андрєєв  
"товариші", які встановили цього істукана законів України не порушували. Встановили його не на площі, а на приватній території...
От скажіть мені, хто з тих людей, що так скаженіли від факту встановлення пам’ятника, прогулюється по території запорізького обкому? Хто його мав щастя бачити? Ніхто. Якщо тільки сам не приходив на покладання квітів, або до обкому на "партсобрание"
1) Чи десь є відомості, чи справді запорізький обком КПУ знаходиться на приватній території? І кому саме вона належить?
2) Тепер уже і тут є фото, з яких добре видно, що "щастя" бачити пам'ятник "ефективному менеджеру" люди мали, не лише прогулюючись територією обкому. Паркан треба будувати високий і непрозорий, щоби крім своїх ніхто того неподобства більше не бачив. Або ще краще - поставити бюстик всередині будівлі. Й жодних проблем не буде.

Андрій Пелещишин - 9-1-2011 у 15:50

Цитата:
Охоронцю дуже пощастило, що в мить вибуху він не знаходився там.

Анекдот згадався.
"а де тато були? А тато на чатах стояли" :)

Іван Андрєєв - 9-1-2011 у 16:17

Цитата: Початково розміщене учасником Dmy  
Чи десь є відомості, чи справді запорізький обком КПУ знаходиться на приватній території? І кому саме вона належить?

Вибачте, але запорізький партійний осередок мені поки що не вислав на e-mail відсканований державний акт на право приватної власності на землю. Чекаю. :)
Чому приватна територія? Просто не раз зіштовхувався з компартією у спірних земельних питаннях (раніше вони були як раз по-сусідству з нашим підприємством) І не раз дивувався, звідки в комуністів така любов до приватної власності. :D
Цитата: Початково розміщене учасником Dmy  
Паркан треба будувати високий і непрозорий, щоби крім своїх ніхто того неподобства більше не бачив. Або ще краще - поставити бюстик всередині будівлі. Й жодних проблем не буде.

А тут я категорично не згоден. То може їм ще серп з молотом треба зняти, що висить над дверми чи знамя зверху? То їхня символіка (під яку, imho, можна також підвести і Леніна зі Сталіним), яка на сьогоднішній день в Україні не є забороненою. Комусь, може, зірка Давида не подобається, або півмісяць мусульманський. То що, змусити щоб мечеті та синагоги свою символіку за парканом ховали? А якщо порахувати, скільки людей було вбито за часи хрестових походів та інквізиції, то й нашим церквам треба б заборонити хрести виставлять. А може краще буде деяким людям забути про звіриний інстинкт, що дістався ще від мавпи, і навчитися толерантності, та поваги до інших?

Dmy - 9-1-2011 у 20:08

Цитата: Початково розміщене учасником Іван Андрєєв  
То може їм ще серп з молотом треба зняти, що висить над дверми чи знамя зверху? То їхня символіка (під яку, imho, можна також підвести і Леніна зі Сталіним), яка на сьогоднішній день в Україні не є забороненою
Та на здоров'я! Я просто підказав розв'язання, яке було би краще для одних і безпечніше для інших. А взагалі-то це була відповідь на
Цитата:
От скажіть мені, хто з тих людей, що так скаженіли від факту встановлення пам’ятника, ... мав щастя бачити? Ніхто. Якщо тільки сам не приходив на покладання квітів, або до обкому на "партсобрание"
Зважаючи на вигляд паркана - будь-хто, хто проходив повз. Не обов'язково, "приходячи на партсобраніє".

Щодо символіки, то товариша Сталіна українським судом визнано злочинцем, винним у Голодоморі 1932-33-го років. Цілком офіційно. Не пам'ятаю, щоби цей вирок хтось скасовував. Пам'ятник злочинцеві - це не зовсім просто символіка.

Іван Андрєєв - 9-1-2011 у 20:50

Цитата: Початково розміщене учасником Dmy  
Пам'ятник злочинцеві - це не зовсім просто символіка.

Коли б йшлося про громадські місця, я б з Вами погодився.

Іван Андрєєв - 11-1-2011 у 20:06

Все-таки націоналісти винні. Виявляється, за кілька днів до вибуху вже була перша спроба акту вандалізму:
"28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна в Запоріжжі, відрізавши йому голову. Пізніше її знайшли неподалік від місця події і встановили на місце. Всеукраїнська організація "Тризуб" ім. С.Бандери заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник. Проте відповідальність за вибух ця організація на себе не взяла."
Зараз правоохоронні органи заарештували десятьох тризубівців, і, враховуючи їхню діяльність, туди їм і дорога. Але хто ж таки скоїв вибух?
Прокуратура запорізької області стверджує, що відповідальність за вчинення вибуху взяла на себе організація "Рух Першого січня", заявивши, що підрив вибухового пристрою здійснено на честь 102-річчя з дня народження Степана Бандери. Також від імені цієї організації заявлялося, що "це перша акція зі знищення ворогів української нації та наступними цілями, нібито, стануть антиукраїнські службовці, працівники СБУ, прокуратури, судді, які переслідують українських патріотів." Також були висловлені погрози знищення всіх сіоністів і синагог. :lol:
Наразі, прокуратура перекваліфікувала підрив погруддя Сталіна на території Запорізького обкому КПУ в Запоріжжі з умисного знищення майна в терористичний акт і передала справу в СБУ.

Думаю, цілком справедливо. Можливо це навчить деяких любителів "силових патріотичних акцій" поважати закони. Справжній патріотизм не повинен мати нічого спільного с хуліганством та вандалізмом.

Руслан Кравець - 11-1-2011 у 20:27

А що, вже відбувся суд?

Іван Андрєєв - 11-1-2011 у 20:36

Поки що, конкретно за вибух, нема кого судити: вони всі на свободі. А от за відсік голови неодмінно осудять тризубівських, які й не відбиваються від обвинувачень, а навіть мають нахабство цим пишатися (навіть відео розмістили) Отже, про те, як субчики з тризубу, що вважають себе справжньою українською інтелігенцією та патріотами, займаються вандалізмом можна побачити тут: Псевдопатріотичний вандалізм.

Юрій Сєров - 11-1-2011 у 21:30

Цитата:
Все-таки націоналісти винні.

Ну чому такі категоричні судження?

По-перше, як зауважив вже Руслан Кравець, суд ще не відбувся.
Цитата:
Так, мені теж давно цікаво, а чи працює в нашій країні praesumptio innocentiae??? Може хто знає приклади?
... якось так. :)

"Всеукраїнська організація "Тризуб" ім. С.Бандери заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник", але разом з тим, пишуть, що "невідомим мобільним підрозділом ВО „Тризуб” ім. С.Бандери".
Тобто цілком можливо, що зрізав Хтось, а відповідальність взяла організація "Тризуб" ім. С.Бандери. Та й чому Ви вирішили, що вони націоналісти. Якщо чесно - вперше чую про ці дві організації.

А з вибухом взагалі не зрозуміло... Може самі комуністи його й донищили, щоб наробити більше шуму... Ну і це вже серйозна стаття, а не якесь там хуліганство.

Іван Андрєєв - 11-1-2011 у 22:28

1) Пане Юрію, ви трохи забули юриспруденцію? Який основний принцип презумпції? Людина не винна, поки не доведено інше. Коли організація сама бере на себе відповідальність за вчинок, про яку praesumptio innocentiae може йти мова? Що вже доводити? Суду залишилось лише визначити покарання для кожного з тих, хто був причетний.
2) Ніхто не візьме на себе відповідальність за те, що не робив. Хіба що ідіот.
3) Так само, нічого не чув про ці дві організації, мабуть тому, що взагалі не слідкую за наці. Та навіть не поважаю таких. Якщо ти так любиш свою націю, то створи щось задля її блага, та визнання: напиши твір, музику, якусь програму чи операційну систему, створи популярний інтернет-ресурс, досягни чогось у спорті, у будь-якій іншій галузі, тощо. Можливостей безліч. А перелізти, як те бидло чи крадій, на чуже подвір’я, та відпиляти голову пам’ятнику, або накинути сумку з вибухівкою може навіть мавпа, якщо її навчити. Просто дивно стає, коли таких хуліганів/вандалів підтримують деякі відомі освічені люди.

Іван Андрєєв - 11-1-2011 у 22:50

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
"Всеукраїнська організація "Тризуб" ім. С.Бандери заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник", але разом з тим, пишуть, що "невідомим мобільним підрозділом ВО „Тризуб” ім. С.Бандери".
Тобто цілком можливо, що зрізав Хтось, а відповідальність взяла організація "Тризуб" ім. С.Бандери.

Вас ввели в оману. Це давно всім відома комбінація: організація бере відповідальність (щоб всі знали, боялись, та поважали), але, разом з тим, не видає винуватців, мовляв, членів у нас багато, хто конкретно зробив, ми не знаємо, ми таких вказівок їм не давали, але хлопці молодці!

Юрій Сєров - 11-1-2011 у 23:09

Цитата:
1) Пане Юрію, ви трохи забули юриспруденцію? Який основний принцип презумпції? Людина не винна, поки не доведено інше. Коли організація сама бере на себе відповідальність за вчинок, про яку praesumptio innocentiae може йти мова? Що вже доводити? Суду залишилось лише визначити покарання для кожного з тих, хто був причетний.

Я не міг забути те, чого професійно не вивчав. Але наскільки дозволяють мої скупі пізнання, то обвинувач має надати окрім зізнання інші докази чи свідчення. Мало що, може людину катували чи вона на себе наговорює з певною метою. Або вона просто божевільна...
Точно пам'ятаю, про бомжа, який зізнався, що вбив журналіста Алєксандрова. Так от його звільнили в залі суду, хоч він зізнавався в убивстві.
Але це ми в офф-топ полізли знову.

Цитата:
Так само, нічого не чув про ці дві організації, мабуть тому, що взагалі не слідкую за наці

А яке відношення націоналісти мають до наці(націонал-соціалісти (німецькі))? :)

Юрій Сєров - 11-1-2011 у 23:11

Цитата:
Вас ввели в оману.

Чому Ви впевнені, що саме мене? :) Помагали їм? ;)

Цитата:
Це давно всім відома комбінація: організація бере відповідальність (щоб всі знали, боялись, та поважали), але, разом з тим, не видає винуватців, мовляв, членів у нас багато, хто конкретно зробив, ми не знаємо, ми таких вказівок їм не давали, але хлопці молодці!

Ви так добре про це поінформовані, що мене починають тєрзать смутниє самнєнія. :)

Андрій Пелещишин - 11-1-2011 у 23:51

Цитата:
Я не міг забути те, чого професійно не вивчав. Але наскільки дозволяють мої скупі пізнання, то обвинувач має надати окрім зізнання інші докази чи свідчення. Мало що, може людину катували чи вона на себе наговорює з певною метою. Або вона просто божевільна...

Так і є. Зізнання це не доказ.

Руслан Кравець - 12-1-2011 у 00:15

Якщо говорити зовсім точно, то Кримінально-процесуальний кодекс України пише:
Цитата:
Стаття 15. Здійснення правосуддя тільки судом
Правосуддя в кримінальних справах здійснюється тільки судом.
Ніхто не може бути визнаний винним у вчиненні злочину, а також підданий кримінальному покаранню інакше як за вироком суду й відповідно до закону.

Це, власне, і є формулюванням того, що називають "презумпцією невинності".

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 00:18

Крім зізнання, вони виклали ще й доказ: відео, яким довели, що це справа рук саме їхньої організації, а не якоїсь там іншої, яка захоче примазатись. Чи це теж не доказ вини націоналістів? А може це групове божевілля? Вся організація збожеволіла, як той бомж, що вбив Алєксандрова. Це світова практика, друзі. Якщо Хамас узяв на себе відповідальність за вибух десь у секторі Газа, то вже не треба доводити їхню причетність.

to Юрій Сєров: Мене починають "тєрзать смутниє самнєнія", коли я бачу результати опитування в цьому топіку. :saint:

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 00:29

Цитата: Початково розміщене учасником Руслан Кравець  
Якщо говорити зовсім точно, то Кримінально-процесуальний кодекс України пише:
Цитата:
Стаття 15. Здійснення правосуддя тільки судом
Правосуддя в кримінальних справах здійснюється тільки судом.
Ніхто не може бути визнаний винним у вчиненні злочину, а також підданий кримінальному покаранню інакше як за вироком суду й відповідно до закону.

Це, власне, і є формулюванням того, що називають "презумпцією невинності".

Повторюю, це не стосується організацій. В суді доведуть, що злочин скоїв Іванов Іван Іванович та Петров Петро Петрович (наприклад), яких поки що ніхто не звинувачує, а провину організації доводити вже не треба. І те, що ви зацитували, не є формулювання презумпції невинності, яка існує набагато довше, аніж Кримінально-процесуальний кодекс України.

Юрій Сєров - 12-1-2011 у 00:30

Цитата:
Крім зізнання, вони виклали ще й доказ: відео, яким довели, що це справа рук саме їхньої організації, а не якоїсь там іншої, яка захоче примазатись.

Відео анонімно викладено на Ютюбі. Партійні посвідчення на камеру вони не показують.
Хто Вони? Тимошенки? :)

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 00:36

to Юрій Сєров: До чого тут взагалі Тимошенко? :o Вони - Всеукраїнська організація "Тризуб" ім. С.Бандери, яка офіційно взяла на себе відповідальність у скоєному. А Ви займаєтесь зараз словоблуддям.

Юрій Сєров - 12-1-2011 у 00:39

Цитата:
а провину організації доводити вже не треба.

Посилання в студію!
"Справу лікарів" не пропонувати :)

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 00:48

На що Вам потрібне посилання? На якийсь закон міжнародної конвенції? Я такого не знаю. Але якщо організація радикального нахилу розміщує на своєму офіційному сайті інформацію про свою причетність до того чи іншого злочину, та ще й підкріплює це відео: це вже ніхто й ніколи не доводить.

Юрій Сєров - 12-1-2011 у 00:48

Цитата:
Вони - Всеукраїнська організація "Тризуб" ім. С.Бандери, яка офіційно взяла на себе відповідальність у скоєному.

Пригадую випадки, коли на близькому сході кілька організацій нараз брали на себе відповідальність :)
Поки судом не доведена причетність хоч одного члена організації "Тризуб" ім. С.Бандери, можна стверджувати лише про "політичну" причетність організації. В іншому випадку, на все майно організації і керівників уже б наклали арешт.

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 00:52

Що вже й зроблено. Чи десяти заарештованих провідних членів ВО "Тризуб" ім. С.Бандери вам замало?

Юрій Сєров - 12-1-2011 у 00:56

Ви відчуваєте різницю між "Поки судом не доведена причетність хоч одного члена організації "Тризуб" ім. С.Бандери" і "Що вже й зроблено. Чи десяти заарештованих провідних членів ВО "Тризуб" ім. С.Бандери вам замало?" ?
Арештували їх за носіння зброї.
Так і свободівців арештовували. За вашою логікою винні обидві організації.

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 01:06

Пане Сєров, свободівці ніяких заяв не робили. Організація ВО "Тризуб" ім. С.Бандери - юридична особа, яка на своєму офіційному сайті (за інформаційне наповнення якого вона несе повну відповідальність) пише офіційне визнання своєї причетності до пошкодження пам’ятнику Сталіну, підкріплює це відеоматеріалом. Що вам ще потрібно, щоб і я мав право повторити їх твердження про їх причетність????

Юрій Сєров - 12-1-2011 у 01:07

Якщо вірити цій новині: http://www.pravda.com.ua/news/2011/01/11/5771435/
Та й взагалі, арештували не 10, а 9, не всі з них належать до тієї організації і заарештували їх з формулюванням:
"Вказані особи перевіряються на причетність до вчинення інших злочинів на території України."
Наразі доказів знищення монументу немає.

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 01:12

Цікаво, якби комуністи на своєму офіційному сайті написали офіційне визнання, що вони самі пошкодили свого ідола, та ще й причепили відео, ви б теж усім, хто про це переказував, закривали рота до рішення суду, як мені в даній ситуації???

Юрій Сєров - 12-1-2011 у 01:13

Ну якщо вони завтра напишуть, що члени їх партії були в літаках, що врізались в будівлі ВТО і прикріплять відео з Ютюба, то вам вистачить таких доказів, щоб визнати їх винними? А суду, щоб їх покарати?

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 01:17

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Якщо вірити цій новині: http://www.pravda.com.ua/news/2011/01/11/5771435/
Та й взагалі, арештували не 10, а 9, не всі з них належать до тієї організації і заарештували їх з формулюванням:
"Вказані особи перевіряються на причетність до вчинення інших злочинів на території України."
Наразі доказів знищення монументу немає.


І знову таки, я вам даю дані з офіційного сайту організації, а Ви мені - бозна звідки. Почитайте, тут навіть конкретно сказано кого заарештували, з прізвищами та іменами. Загалом понад 10 чоловік.
http://www.banderivets.org.ua/?page=pages/news/world/379

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 01:22

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Ну якщо вони завтра напишуть, що члени їх партії були в літаках, що врізались в будівлі ВТО і прикріплять відео з Ютюба, то вам вистачить таких доказів, щоб визнати їх винними? А суду, щоб їх покарати?

Я вам більше скажу: цього буде достатньо, щоб американці ввели до нас свої війська, для боротьби з міжнародним тероризмом. :)

Юрій Сєров - 12-1-2011 у 01:41

Цитата:
Цікаво, якби комуністи на своєму офіційному сайті написали офіційне визнання, що вони самі пошкодили свого ідола, та ще й причепили відео, ви б теж усім, хто про це переказував, закривали рота до рішення суду, як мені в даній ситуації???

Ніхто Вам рот не закриває.
Просто твердження "Все-таки націоналісти винні. " не зовсім коректні. Ще не ясно хто і в чому винен.


Dmy - 12-1-2011 у 06:19

Мене дивує, що протягом нетривалого часу хтось двічи поспіль цілком спокійно зміг перелізти через паркан і 1) приладнати вибухівку; 2) довго і вперто пиляти пам'ятник(!), а потім так само спокійно перелізти назад і піти собі геть. А цілодобова комуністична варта навіть нічого не зауважила. При цьому у 2-у випадку охоронець цілком випадково саме в момент вибуху вийшов за хвіртку покурити. Начебто, на ґанку це робити заборонено - треба обов'язково тікати подалі від статуйки. А де охоронець був під час розпилу? І чого його досі не звільнили за профнепридатність? (принаймні, я такої інформації ніде не стрічав)

А про самовизнання анекдот пригадався - про зниклу люльку товариша Сталіна. Забавний такий.

Іван Андрєєв - 12-1-2011 у 11:12

Що ж тут дивного? Якщо Ви дивились відео, то могли побачить, що пиляли голову дуже швидко. А паркан там такий, що через нього й дитина перелізе, обком - це не палац Аміна, охороняється однією людиною, з якоїсь приватної охоронної фірми. Зброї він не має, а єдине що може зробити викликати ДСО при МВС, що він і зробив. Ось як коментують цю подію комуністи на своєму офіційному сайті:

Неизвестный проник на территорию обкома и накинул на памятник И.Сталину сумку со взрывчаткой при этом подпалив бикфордов шнур. Все это заметил охранник, который вызвал ГСО (с ними у нас заключен договор об охране) и выбежал на улицу для преследования преступника. В момент, когда он вышел к калитке, уже подъехала машина ГСО и сразу раздался взрыв. Охранник получил легкую контузию. К сожалению, по горячим следам преступника задержать не удалось
Лінк.

Звісно, що нікого охоронець не перслідував (за його зарплатню ризикувати життям ніхто не буде), а просто злякався того пакету з палаючим бікфордовим шнуром, та й побіг як можна далі з двору. Машина ДСО під'їхала, мабуть, трохи пізніше, але, шоб показати свою оперативність розповіли так, ніби вони застали вибух вже біля хвіртки (думаю, це було десь на під'їзді).

P.S. Комуністи активно збирають кошти на відновлення пам'ятника, тож думаю, що скоро батько народів знов засяє під сонцем на подвірї запорізького обкому КПУ. :(
Найактивніші у зборі кошт - ветерани великої вітчизняної (Докладніше тут)
Якщо хтось з дописувачів ФРМ бажає внести свою допомогу, то реквізити можна побачити на тій же сторінці. :lol:

Цитата: Початково розміщене учасником Dmy  
А про самовизнання анекдот пригадався - про зниклу люльку товариша Сталіна. Забавний такий.

Всі тут чомусь намагаються натякнути на те, що визнання липове. Ось і про трубку анекдот згадали цікавий, але ніхто тризубівців за язика не тягнув і, тим більше, до появи інформації на їхньому офіційному сайті, про них взагалі мовчали. Під тиском можна підписати протокол десь у відділку, але писать про себе липу на офіційному сайті поважаюча себе організація не буде. Хоча, хто зна, чи поважають себе тризубівці???

P.S. Дехто всіма фібрами душі хоче вірить у кристальність націоналістів з Тризубу, що навіть піддає сумніву їх офіційний сайт? Для тих хто ще й досі сумнівається, запитайте в ВО „Тризуб” ім. С.Бандери" самі, чи дійсно це їхніх рук справа? email@banderivets.org.ua, може це когось запевнить...

Іван Дівеєв - 17-1-2011 у 20:48

мда, наразі це дійсно виглядає на провокацію для розгортання безпрєдєлу і зашугування мас...

Dmy - 18-1-2011 у 05:43

Українські письменники брати Віталій та Дмитро Капранови подали офіційну заяву про вступ до ВО „Тризуб” імені Степана Бандери

Текст заяви
Провокація із підривом пам’ятника Сталіну у Запоріжжі та арешти членів „Тризубу”, що відбулися одразу після цього, не залишають сумнівів – влада діє за московським сценарієм, імітуючи теракти та вивішуючи усіх собак на представників реальної опозиції.
СБУ арештувала „винних” у вибуху по всій Україні буквально за добу – такій оперативності можна тільки дивуватися. Адже якщо СБУ й справді мала настільки докладні відомості, чому вона не попередила вибух, а чекала на його здійснення? І чому з такою всемогутньою службою безпеки ми досі маємо нерозкриті убивства Гетьмана, Гонгадзе та інші резонансні справи?
Оперативність СБУ має тільки одна пояснення – операція була спланована і здійснена самою спецслужбою. А отже, якщо пан Хорошковський хоче виявити справжніх винуватців вибуху у Запоріжжі, він повинен пошукати у власному кабінеті або у кабінеті свого колеги міністра внутрішніх справ Могильова.
Полювання на відьом, яке влаштувала нинішня влада, є небезпечним для кожного українця – якщо ми дозволимо держимордам панувати у наших квартирах, офісах і душах, вони вже не зупиняться. Вони будуть підкидати нам зброю та наркотики, шукати у книжках крамолу, як це роблять зараз з Марією Матіос, залякувати і погрожувати.
Саме тому на знак протесту проти свавілля та провокацій, на знак підтримки незаконно заарештованих членів організації „Тризум імені Степана Бандери” ми вирішили вступити до лав цієї організації, щоб заступити її членів, утримуваних за ґратами бандитською владою.
Ми не поділяємо радикальних націоналістичних поглядів, ми не є членами жодної партії чи політичної організації, але ми не можемо залишатися осторонь, коли песиголовці з СБУ та МВС починають атаку на українців.
Саме з цих міркувань ми закликаємо усіх, хто не хоче завтра стати жертвою найближчого міліціонера, прокурора та судді, хто не згоден перетворюватися на бидло, незалежно від політичних поглядів підтримати „Тризуб імені Степана Бандери” і зробити символічний крок – вступити до його лав.
Хай знають – на місце кожного незаконно затриманого прийде троє нових активістів!
Свободу не спинити!
Слава Україні!
Брати Капранови

Dmy - 18-1-2011 у 05:46

Цитата:
СБУ арештувала „винних” у вибуху по всій Україні буквально за добу – такій оперативності можна тільки дивуватися. Адже якщо СБУ й справді мала настільки докладні відомості, чому вона не попередила вибух, а чекала на його здійснення? І чому з такою всемогутньою службою безпеки ми досі маємо нерозкриті убивства Гетьмана, Гонгадзе та інші резонансні справи?
Оперативність СБУ має тільки одна пояснення – операція була спланована і здійснена самою спецслужбою. А отже, якщо пан Хорошковський хоче виявити справжніх винуватців вибуху у Запоріжжі, він повинен пошукати у власному кабінеті або у кабінеті свого колеги міністра внутрішніх справ Могильова
Як завжди, з логікою в Капранових все гаразд.

Юрій Сєров - 3-2-2011 у 13:57

Ще один чоловік взяв на себе відповідальність за вибух.
http://kikhot1953.livejournal.com/

Пане Андрєєв, як тепер бути? То хто винен?

Іван Андрєєв - 4-2-2011 у 10:15

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Ще один чоловік взяв на себе відповідальність за вибух.

Ви кажете ЩЕ ОДИН... Я перепрошую, а хто до нього вже брав на себе відповідальність саме за вибух?
А взагалі, цікавий персонаж. Коментувати його пост в ЖЖ я не хочу.

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Пане Андрєєв, як тепер бути? То хто винен?

"Кто виноват?" и "Что делать?" - це одвічні російські питання. :)