Форум Рідного Міста

Про міністрів і докторів наук

Андрій Пелещишин - 22-2-2011 у 13:54

Натрапив на таку новину:
http://lenta.ru/news/2011/02/22/drops/

Цитата:

ученой степени доктора, не дожидаясь результатов проверки его диссертации, сообщает Associated Press . О своем решении цу Гуттенберг объявил в понедельник, 21 февраля, в ходе встречи с членами ХСС в городе Келькхайм (Kelkheim).
...
Выступая в Келькхайме, глава Минобороны ФРГ признал, что при написании диссертации им были допущены "серьезные ошибки". "В ряде случаев я утратил контроль над источниками", - сообщил цу Гуттенберг. При этом обвинения в плагиате министр обороны по-прежнему категорически отрицает.


Ну що ж, буває... Попалився чоловік на плагіаті і вирішив пошвидше загасити скандальчик.
Але я собі так думаю, які шанси що наш якийсь великий можновладець відмовився від диплому через низьку якість дисертації? Про їхні "наукові праці" сказано також багато, але чомусь ніхто ні поспішає відмовлятися від ступеней. Бо декому здається не лише від доктора наук а й від атестата про повну середню освіту пасувало би відмовитися ;)

Andreas - 23-2-2011 у 23:31

Принаймі в Німеччині той скандальчик продовжують роздмухувати. Цу Гуттенберг пояснив, що частину дисертації він писав за допомогою дочки (теж неслабо - дочка за тата дисертацію пише), і не добре прослідкував, що й звідки вона зписувала.
Але не суть.
То є звичайна межпартійна боротьба. Постійно (а не час від часу) партіі-суперниці копають життя лідерів суперників. Ну і вспливає щось, звісно. То Шредер пішов в "консультанти" до руських (тобто, до бандюкив), то Фішка Йошер "розводив хабарництво" в німецькому консулаті в Україні, то ще щось. Ясно, на пострадянському просторі тяжко уявити, що хтось може зачепити міністра оборони чи то іноземних справ. Тут - запросто.
Ну і до партійної солідарності. Меркелиха вже сказала, що їй "ганц егаль" (українською - "по барабану"), чи буде у міністра оборони її уряду докторське звання. Для виконання своїх обов*язків йому того не треба.
Йошка Фішер взагалі мав реальшулєабшлюсс, що відповідає українській "десятирічці". А нічого, лекції в університетах читав. І слухали, до речі.

Dmy - 24-2-2011 у 02:43

Цитата: Початково розміщене учасником Andreas  
Ясно, на пострадянському просторі тяжко уявити, що хтось може зачепити міністра оборони чи то іноземних справ. Тут - запросто
Та ну! Буквально 1,5 роки тому міністра оборони Єханурова Юлія Володимірівна, фактично, власноруч у відставку відправила, бо (чужими руками, звісно) розкручувала кримінальну справу про те, як він зі своїми заступниками та начальниками інших рангів рідне військо обкрадав. Щоправда, після відставки весь кримінал відразу кудись хутко зник.
А міністр внутрішніх справ Юрій Луценко приблизно в ті самі часи ледь на стільці утримався (завдячуючи посильній допомозі наших, між іншим, німецьких друзів) із-зі якогось (за його власними слова) зайвого кухля пива.
Ну, зараз, справді - важко уявити.
Цитата:
Ну і до партійної солідарності. Меркелиха вже сказала, що їй "ганц егаль" (українською - "по барабану"), чи буде у міністра оборони її уряду докторське звання. Для виконання своїх обов*язків йому того не треба
Відразу видно, що Меркель приїхала із совка;)
Річ-то не в тім, який у міністра науковий ступінь. Річ у тім, у який спосіб він той ступінь здобув. І якщо канцлеру на таке "не залежить", то ...:rolleyes: А коли там у вас вибори?

Роман Голощук - 23-1-2013 у 10:04

Продовження теми :)
Німецького міністра освіти позбавлять наукового ступеня через плагіат

Дюссельдорфський університет імені Генріха Гейне почав процедуру анулювання наукового ступеня міністра освіти і наукових досліджень Німеччини, представниці партії ХДС Аннетте Шаван (Annette Schavan). Про це повідомляє агентство dpa. Вчена рада послідувала рекомендації комісії з присудження вчених ступенів, яка провела попередню перевірку кандидатської дисертації Аннете Шаван на плагіат. Вчена рада, що проводить процедуру анулювання ступеня, 14 голосами "за" при одному, що утримався висловилася за проведення процедури. Голова комісії професор Бруно Блекман (Bruno Bleckmann) підкреслив, що результат перевірки залишається відкритим. Наступне засідання ради відбудеться 5 лютого. Дисертацію під назвою "Особистість і совість" політик захистила у 1980 році.

Джерело: http://www.unian.ua/news/548670-nimetskogo-ministra-osviti-pozbavly...

P.S. Мені особливо сподобалась тема дисертації :)