Форум Рідного Міста

Веб 3.0: межу між віртуальним і матеріальним світами подолано?

Катерина Слобода - 1-4-2011 у 10:22

Непогана стаття перекладена тут
Цікаво, хто що думає, чи можна вже говорити про появу Веб 3.0?

Рост - 1-4-2011 у 11:01

Що мене радує - є надія, що на мій вік ще вистачить справжніх речей, а не біомімікрії.
Тому що я хочу дійсно керувати автомобілем, а не бути за кермом фікусом, як каже мій знайомий, коли автомобіль-комп'ютер з риб'ячим інтелектом приймає за тебе рішення і ти, фактично, є його заложником.
Мені хочеться сидіти увечері перед живим вогнем костра, а не перед досконалою 3Д-мімікрією, яка "практично як справжня", тільки одна проблема - це пустишка, яка не дає енергії, навпаки, забирає.
Я думаю, людство вже давно втратило міру в кількості замінників справжнього, які воно споживає. Це призводить до підміни цінностей, до витрачання часу, відпущеного на життя надаремно, для забезпечення наявності тих речей, які повинні життя спростити, щоб вивільнився час для того, щоб займатися отим важливим. Тільки насправді виходить, що часу для важливого все рівно не вистачає, тому що придумуються все нові і нові "покращувачі життя"...
Тому моє відношення до цього - це все гра в життя, а не життя справжнє, це придумані в лабораторіях синтетичні, чужі нам цінності. Чому ти присвятив своє життя? О! Я присвятив своє життя розробці неймовірно крутої 3Д-моделі імітації подружнього життя!