Форум Рідного Міста

Міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова з Reikartz» 2011

Соломія Федушко - 4-4-2011 у 20:18

Як і завжди, фестиваль розташується у ексклюзивно відведеному для нього внутрішньому дворику Львівської Ратуші. Кожен день «Флюгерів» поєднуватиме на одній сцені різноманітні відтінки етномузики із виступами джазових виконавців. У фестивалі візьме участь більше 50 музикантів, що грають у 18 проектах із Польщі, Росії, Білорусі, Нідерландів та України.

Вхід на всі концерти фестивалю, окрім «Прокидання з Мертвим Півнем», є безкоштовним.

Традиційно шалене «Прокидання з Мертвим Півнем» відбудеться недільного ранку 1 травня. Легенди львівського року презентуватимуть свій новий альбом «Радіо Афродита», що отримав свою назву від радіостанції УПА, яка діяла у 1943-45 рр. Прокидатися «Півням» допомагатимуть друзі – вінницький гурт «Очеретяний кіт».

Розпочинатиме «Флюгери Львова з Reikartz» глибинна етномедитація проекту «Tatosh Banda», фолк-рокового драйву додасть виступ «Русичів», улюбленці «Флюгерів» львівські «ShockolaD»джазуватимуть веснянки, проникливим вокалом чаруватиме «Млада», а московські «Pervoe_Solnce» наповнять ніч м'якими мелодіями.

Другий вечір фестивалю подарує дійство білоруських музично-театральних проектів «Vuraj»та«Fratrez». Етнічну музику лемків, бойків, ґуралів гратиме польська родинна «Kapellа Maliszow». Весело мікшуватимуть стилями, інструментами та жіночими образами «DagaDana», молодий гурт «PanKe Shava» єднатиме рокові ритми з фольковими мелодіями, а рок на трембітах витинатимуть франківські «Кораллі».

Третій день фестивалю завершуватимуть меланхолійні і філософські джазові композиції «МТ-3», музика любові та добра на двох десятках інструментів київських «AtmAsfera», джаз, який поєднав Амстердам, Краків та Львів у «Alex Trio», експерименти з музикою люблінського проекту «TRYKI: Lebik - Trebski - PaPa Zura» та зірки польського джазу «Peter Baron Quartet».
Організатори фестивалю Мистецьке об'єднання «Дзиґа» та Нацiональна мережа готелiв «Reikartz Hotels & Resorts» радять чекати тільки приємних несподіванок та слідкувати за новинами на сторінці “Флюгерів Львова”: http://www.dzyga.com/flugery

ПРОГРАМА

Соломія Федушко - 4-4-2011 у 20:20

ІХ міжнародного етно-джазового фестивалю«Флюгери Львова з Reikartz»


30 квітня – 2 травня 2011р., Внутрішній дворик Львівської Ратуші. Вхід вільний.

30 квітня, субота
відкриття фестивалю
17:00 – «Tatosh Banda» (Львів – Коломия)
18:00 – «Русичі» (Білгород-Дністровський)
19:30 – «ShockolaD» (Львів)
20:30 – «Млада» (Київ – Донецьк)
22:00 – «Pervoe_Solnce» (Москва)

1 травня, неділя
10:00 – «Прокидання з Мертвим Півнем»: «Мертвий Півень» (Львів- Київ-Харків) за
участі «Очеретяний Кіт» (Вінниця). Презентація СD - «Радіо Афродита».
Вхід платний.

17:00 – «Vuraj» (Мінськ)
18:00 – «Kapella Maliszow» (Ґорліце)
19:00 – «Fratrez» (Мінськ)
20:00 – «DagaDana» (Познань – Ченстахова – Львів)
21:00 – «PanKe Shava» (Полтава)
22:00 – «Кораллі» (Івано-Франківськ)

2 травня,понеділок
17:00 – «МТ-3» (Львів)
18:00 – «AtmAsfera» (Київ)
19:30 – «Alex Trio» (Амстердам – Краків - Львів)
20:30 – «TRYKI:Lebik - Trebski - PaPa Zura» (Люблін)
22:00 – «Peter Baron Quartet» (Варшава – Вроцлав)

Юрій Сєров - 8-4-2011 у 13:10

«Флюгери Львова» цьогоріч помандрують до Києва

Культовий львівський етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова» цього року вперше відбудеться у Києві. 1 та 2 травня на Київських «Флюгерах Львова» виступатимуть гурти з Польщі, Білорусії та України. Шанувальники фестивалю зможуть помандрувати за улюбленими музикантами зі Львова до Києва чи навпаки.

Фестиваль, що став музичною візитівкою Львова, вже дев’ять років поспіль збирає тисячі гостей з різних міст України і Польщі. За цей він став найпопулярнішим весняним фестивалем в Україні, а ексклюзивно відведений «Флюгерам» дворик львівської Ратуші вже не може вмістити всіх бажаючих. Тому фестиваль змушений розширюватися на міста, з яких приїжджає найбільша кількість відвідувачів. Цього року до «Флюгерів Львова» приєднаються Київ та Тернопіль.

На Київських «Флюгерах» фольком та джазом гостей частуватимуть польські експериментатори з музикою «TRYKI : Lebik- Trebski- PaPaZura», білоруський iнструментальний театр «Vuraj», україно-сербський проект «Shopping Hour», та українські етноджазмени «ДомРа».

У перший день фестивалю виступлять улюбленці «Флюгерів» – львівський гурт «ShockolaD», що кожного разу приємно дивує своїми етно-джазовими експериментами. Польсько-український колектив «DagaDana» гратиме на «Київських Флюгерах» у самому розпалі свого всеукраїнського туру. Завершуватиме фестиваль рок-гурт «Мертвий Півень». Легенди львівського року презентуватимуть свій новий альбом «Радіо Афродита», що отримав свою назву від радіостанції УПА, яка діяла у 1943-45 рр.

Вхід на Київські «Флюгери» буде платним.

Місцем проведення Київських «Флюгерів Львова» стане Фестиваль-ресторація «Диван» (Бесарабська площа, 2).

Детальніше про Київські «Флюгери Львова».

Сторінка фестивалю «Флюгери Львова»:

Юрій Сєров - 2-5-2011 у 13:06

Мір.Труд.Май.Мертвий півень.

Учора, вкотре, Львів прокидався разом з Мертвим півнем у рамках фестивалю "Флюгери Львова". Ця подія вже стала настільки традиційною, що величезна черга на площі Ринок о 9-ій ранку нікого не дивує. Окрім туристів, звісно :) "За чєм очередь - навєрна за калбасой :)" - довелося почути вчора.

Цього року разом з півнями прокидався вінницький гурт "Очеретяний кіт" і свій спільний виступ музиканти охрестили проект "Котик і Півник" :)

Коли увесь натовп з площі плавно перемістився у дворик Ратуші, там стало доволі тіснувато і, подумалося, що варто під цей захід знайти більше місце - але де? :rolleyes:

І почалося. Спершу на сцену вийшов "Очеретяний кіт". Гарний гурт, але глядачі трохи нудьгували - вони прийшли на Півнів! Одну пісню (Липи (Коло)) з котами заспівав і Місько Барбара, чим значно пожвавив публіку.

Ну а потім на сцену вийшли Півні. Одразу впала у вічі відсутність Чайки. Чому не було - важко сказати, "5 копійок" ніби вже немає
Як це інколи у Півнів буває, на прокиданні вони презентували свій новий альбом "Радіо "Афродита", про який вже чимало писалося і говорилося: альбом переспівів старих хітів української поп-музики і названий на згадку про короткохвильову радіостанцію УПА, яка діяла в 1943-1945 роках.
Трохи про альбом. Оформлений, як і личить "підпільному" доволі аскетично: конверт, у якому можна знайти знимки Півнів-повстанців (лише мені Чайка нагадав Швейка? :) ) і власне сам диск, на якому записано 10 треків:
1. Ой Марічко, чичері;
2. А ми удвох в одне дівча закохані (дует з А.Середою);
3. Гуцулка Ксеня; (ця пісня вже траплялася у попередніх альбомах Півнів);
4. Ми - хлопці з Бандерштадту (кавер Братів Гадюкіних);
5. Біда не в тім, що ти мене не любиш (пісня Миколи Мозгового);
6. Над морем (пісня В. Івасюка, також вже ця пісня траплялася у попередніх альбомах Півнів);
7. О, панно Інно (сл. П. Тичини);
8. Машинґвери (пісня А. Менцака);
9. Сестричко (?. Пісня на слова Жадана, здається зі збірки "Марадона");
10. Шахтарочка (Слова: С. Воскрекасенко, Музика: Григорій Верьовка - текст скорегований з врахуванням політичної ситуації в країні :) );

Власне в такому порядку і виконувалися усі пісні, окрім пісні "О, панно Інно", яку Місько дуже хотів виконати з Віктором Морозовим, який також співає цю пісню. Власне вони її і виконали, це сталося після невеликої перерви у виступі Півнів. А у перерві Півнів підтримував джазовий гітаристь з Криму Енвер Ізмайлов, якого також дуже тепло зустріла публіка. Разом з Ізмайловим трохи поімпрозував Місько.
А потім почалася друга частина виступу, де, окрім згаданої пісні з Морозовим, прозвучали добрі старі хіти: "Old soldier", "Without you", "Сто баксів на місяць", "Ластівки",... закінчився виступ "Поцілунком", "Харлеєм" і, традиційно, "Ето".

Що ж.... Львів знову прокинувся разом з півнями, імхо цей захід вже став культовим для усіх шанувальників української музики.
Дякуємо Півням і Дзизі, за те з року в рік тішать нас чудовим травневим ранком!
Півні найближчими днями продовжать тішити своїх шанувальників у Києві та інших містах України.

Завершувався другий день Флюгерів суперово, як і починався. Оскільки похолодніло і почав падати дощ, дуже доречним виявився виступ запального івано-франківського гурту "Кораллі".

Сьогодні - останній день Флюгерів і ще можна встигнути на "Атмасферу" :)

p.s. Цього року організатори вперше організували онлайн відеотрансляцію з фестивалю. То ж, хто немає можливості відвідати фестиваль, може спробувати подивитися трансляцію, правда маю підозру, що канал не дуже широкий і усі бажаючі подивитися не зможуть.

p.p.s. Камери з собою не мав, тому знимок немає, але переконаний в неті скоро з'являться.

Соломія Федушко - 10-6-2011 у 13:32

На сумно.ком є коротенький огляд прокидання МП на 13 сторінок :) з світлинами:

http://sumno.com/gallery/mynuv-rik-i-my-prokynulys/?page=1
http://sumno.com/reportage/flyugery-lvova-z-reikartz-parasolkamy-ta...
http://sumno.com/reportage/prokydannya-z-mertvym-pivnem-na-hvyli-ra...
http://sumno.com/gallery/mertvyj-piven-rozbudyv-lviv/
http://sumno.com/gallery/flyugery-lvova-z-reikartz-2011/
http://sumno.com/gallery/prokydannya-z-pivnyamy/