Форум Рідного Міста

Точкові зони забруднень

Андрій Пелещишин - 25-5-2011 у 08:20

У нас на форумі активно обговорювалася аварія на японській АЕС і її наслідки.
У той же час і буквально "під носом" можна знайти багато неприємного. Так, наприклад, погану славу мають деякі корпуси Політехніки - мовляв, не виключено, що там отруйними речовинами приміщення та грунт.
Знайомому в селі пропонували участок - виявилося, що раніше на цьому місці був склад ядохімікатів.
У Черкасах мені розказували про практично розвалений завод хімічної зброї..
Прикладів таких вистачає, от свіжий приклад з Москви:
Цитата:
Эксперты Гринпис обнаружили в Москве место сильного радиационного излучения. По данным сайта Гринпис, в районе музея-заповедника «Коломенское» радиационный фон достигает 600-800 микрорентген в час (мкР/ч), притом, что для Москвы нормальным считается фон 12-20 мкР/ч. Участок сильного радиационного загрязнения находится недалеко от Москвы-реки. Доступ к нему ничем не ограничен, кроме разорванных лент с надписью «опасная зона», висящих на ближайших кустах и деревьях. Никаких знаков радиационной опасности поблизости нет. Музей-заповедник «Коломенское» считается экологически чистым местом Москвы. Каждые выходные там проводят время десятки тысяч горожан.

http://news.gismeteo.ru/news.n2?item=63441917611

Цікаво, а чи є якісь спроби хоча облікувати такі "погані" місця в Україні?

Юрій Сєров - 25-5-2011 у 11:19

Обліковують мабуть най-най (типу Яворова чи Калуша...), бо об'єктів маса!
Пригадую бачив телепередачу, коли в Києві (здається) ледь не під відкритим небом завод з цілою купу ртуті. У Карпатах є місця дислокацій колишніх військових об'єктів, де базувалися стратегічні(?) ракети, там, кажуть, меланж зливали і ракети зберігали і уран добували... А озера з гудронами в Грибовичах...
Хоча насправді цікаво було б на таку мапу глянути...