Форум Рідного Міста

Чи є в школах зараз групи продовженого дня?

Demyan - 25-5-2011 у 08:33

Ось задумався над питанням - коли дитина в садочку все ніби добре виходить з часом.
А якщо йде у перший клас - уроки до обіду, що потім? Чи є групи продовженого дня як було колись?

Hanor Narasson - 25-5-2011 у 20:52

Нібито є. Але забирати все-одно треба було перед 5-ю.

Андрій Пелещишин - 25-5-2011 у 20:59

Є до четвертого класу включно.
А щодо часу забирання - в нашій школі це 18-00. На групі дають обід, що важливо. Якщо дитину налаштувати - може і уроки зробити.

Ірина Роздольська - 25-5-2011 у 22:06

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Якщо дитину налаштувати - може і уроки зробити.

Налаштувати - це як?

Андрій Пелещишин - 25-5-2011 у 22:46

Ну вмотивувати, пояснити, що потрібно і т.п.
Вчителька групи продовженого дня сама заставляти уроки робити не буде, але якщо дитина захоче робити - то проконтролює і допоможе.

Ольга Косовська - 1-4-2012 у 13:45

взнавала у школі, де з 1 вересня буде навчатись моя донечка, то є група продовженого дня, час роботи до 18.00. Казали що навіть вчителька заставляє робити уроки, але лише письмо, читати потрібно буде вдома. І за це їм велике дякую.

Юрій Ришковець - 1-4-2012 у 16:11

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Ну вмотивувати, пояснити, що потрібно і т.п.
Вчителька групи продовженого дня сама заставляти уроки робити не буде, але якщо дитина захоче робити - то проконтролює і допоможе.

Цілком погоджуюсь.
Крім того, на скільки мені відомо, то в деяких школах цього навчального року ГПД працювала до 18 год., а серед року взяли і скоротили до 17 год. Якщо ти розраховуєш, що дитина буде якісно виконувати все домашнє завдання, то цього не буде. Причиною тому є присутність на ГПД великої кількості дітей різного віку. Одна ГПД може бути для всіх дітей 1-4 класів, а інша для решти. На ГПД ходять діти різного віку і всі займаються в одному класі, причому одні намагаються робити домашнє завдання, інші бігають, ганяють і т.п. І це все переважно припадає на одного вихователя ГПД, а вихователь, як правило, не має бажання нічого робити, щоб навести порядок, та й не так це просто - купа нервів щодня за малу зарплату (зарплата рахується не як вчителю, а як вихователю). Таким чином розраховувати на якісне навчання на ГПД не варто. ТРЕБА ОСОБИСТО ЗАЙМАТИСЬ З ДИТИНОЮ!