Форум Рідного Міста

Коронарографія (або як часом кажуть коронографія) у Львові

Ярема П. - 28-6-2011 у 17:19

Таке питання, хто що може сказати про заклади Львова, де це роблять, яка кваліфікація персоналу, як якісно і за які гроші?

Ніколи то питання не досліджував, але от довелося. З того що знаю (доповніть мене):
На даний момент (2011 рік) операція вважається унікальною на Україні і тому коштує великих грошей. За ближнім кордоном (Польща) операція є звичайною процедурою при інфарктах і робиться відразу, як тільки поступає пацієнт і нема протипоказань до її проведення, причому за гроші соціальної страховки, причому як стентування, так і шунтування. Подібно є в Німеччині (Андреас, виправ, бо точно не знаю). В кардіологічному центрі на Кульпарківській тим займається окрема фірма, створена при тому ж центрі. Пацієнту центру дають вибір, типу якщо хочеш коронографію, то плати, якщо ні, то традиційне лікування спокоєм і таблетками для розрідження крові, регуляції тиску етс., і Брюховичі. Я ще не зрозумів всієї процедури оплати, бо коронографія то дослідження, але якщо треба стентування чи шунтування, то треба робити відразу, щоб потім другий раз не лізти в аорту. Ну і відповідно ціна це є дослідження, ну а потім вроді доплачувати треба за всьо решта.... Ну не знаю, якщо знаєте, то розкажіть, плз.

Andreas - 28-6-2011 у 19:54

За всі операції, що призначені лікуючим лікарем, крім косметичних, в Німеччині платить кранкенкаса. Рахунки, що виставляють лікарні кранкенкасам за найпростіші операції, - з п*ятизначними цифрами. А операція на ссудинах - операція складна, там, напевно, рахунок взагалі шестизначний.
Знайомому робили шунтування. Кранкенкаса заплатила.
Інше питання - скільки ми платимо кранкенкасам. Я минулого року сплатив біля 3000 Є. Сам не хворів. Дружина один раз в лікаря була.