Форум Рідного Міста

Чи існувала розвинута працивілізація?

Ігор Мацевич - 10-7-2011 у 15:35

Піпаміди Єгипту, Сфінкс, піраміди Америки, плато Наска, Баальбек, карта Пірі Рейса. різьблені камені Іки.... (список дуже великий) - в тій чи іншій мірі свідчать про те, що не все в порядку з офіційною історією. Теорії Денікена аж занадто збочені в бік інопланетних палеоконтактів, а ортодоксальні єгиптологи вперто твердять, що піраміду (наприклад) Хеопса мідними інструментами та дерев"яними ричагами звели тисячі рабів та ремісників... Давайте спробуєм пофілософствувати на цю тему. І потім на тему - як працивілізація могла вплинути на виникнення і розвиток всіх світових релігій? ...:)

Hanor Narasson - 10-7-2011 у 19:07

Ыыыыыыыыы... "Мідні рЫчагЫ???":o В Єгипті фараонів???:o Пардон, то трохи зарано...

Але не в тім річ... Для мене колись виявилося дивним, що колонель Кольт зробив свого інструмента задовго до винайдення електромоторів. Тобто все точилося вручну...
Основне в спорудженні таких циклопічних споруд, як говорили древні їпонці, "нє нуза таяпіза!":lol:

Ярема П. - 10-7-2011 у 22:25

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Мацевич  
І потім на тему - як працивілізація могла вплинути на виникнення і розвиток всіх світових релігій? ...:)

А що, крім релігії ні на що не вплинула? А давайте про Марс поговоримо, як цивілізації на Марсі вплинули на розвиток політичних партій в Західній Україні в 2004-2010 роках :lol:

Ігор Мацевич - 11-7-2011 у 08:46

Не знати і віджартуватись, це одне...
А знати... - поділіться... Бо бог війни Марс, мабуть від сорому ще більше почервонів спостерігаючи, що робиться в боротьбі за владу між нашими політичними партіями, і він міг би потерати руки від задоволення, якби сам розумів, що тут робиться. і де правда в тому брудному болоті...

Але нам не відмахнутись від того, що на Флориді самотній Ед Ліндскальнш в честь своєї коханої (вже в середині 20 століття) збудував з багатотонних блоків Кораловий замок, і перед смертю заявив, що відкрив секрет будівництва пірамід...

Не відмахнутись від того, що згідно Книги Єноха, Бог наслав потоп, для того, щоб знищити цивілізацію, створену його непокірними, бунтівними ангелами...

І що є багато дивовижних речей, вивчаючи, і розуміючи котрі, ми можливо зрозуміли б - Хто ми. що тут робимо, що витворяємо декларуючи, що ми християни котрі виконують заповіді ... любити ближнього, як самого себе...!

vovka - 12-7-2011 у 01:35

Піраміду побудувати нескладно. Тому їх і будували немаючи толком інструментів і знань.
Я думаю що крута позаземна цивілізація побудували би купу якихось нормальних замків або хмарочосів а не ті примітивні піраміди :)

тут є хороша стаття на цю тему.
http://lurkmore.ru/%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B0
http://lurkmore.ru/%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%BE...

Ігор Мацевич - 12-7-2011 у 09:20


А все таки, що зображено на цьому фото?
snapshot20110712090155.jpg - 53kB
Японці попробували збудувати на плато Гізи піраміду в п"ять разів меншу за піраміду Хеопса, і на певному етапі зупинились, оголосивши, що сучасними технічними засобами це зробити неможливо.

Ігор Мацевич - 12-7-2011 у 09:36


Це Баальбек.
snapshot201107120928191.JPG - 68kB
На рівні голови людини починається найбільший в світі, використаний в будові камінь-трилітон, котрий сучасною технікою практично неможливо підняти на таку висоту.

Катерина Слобода - 12-7-2011 у 11:13

Цитата: Початково розміщене учасником vovka  
Піраміду побудувати нескладно. Тому їх і будували немаючи толком інструментів і знань.
Я думаю що крута позаземна цивілізація побудували би купу якихось нормальних замків або хмарочосів а не ті примітивні піраміди :)

:lol::lol: не згідна, якраз піраміди і відображають, що знання були непогані... піраміди стоять вже тисячоліття, а хмарочоси навряд чи стільки протягнуть...;)

Hanor Narasson - 12-7-2011 у 18:35

(с) "Що, куме, не кажіть, але біля д... ноги таки грубші!":saint:


Коли будували піраміди, земля була дешевша, можна було ширший :baddevil:хвундамент зробити!

Ігор Мацевич - 12-7-2011 у 20:15

Власне тому, що ноги ростуть з вищезазначеного місця, дуже важливо не розівчитися ходити, бо єгиптяни після четвертої династії, таки розівчилися будувати піраміди з велетенських блоків і помалу перейшли до будівництва з невеличких камінців і глиняної цегли...

snapshot20110712211326.jpg - 97kB

Андрій Пелещишин - 12-7-2011 у 21:46

Мені здається, що тема недооцінки стародавніх цивілізацій справді цікава. І неможливо при зрілому аналізі не погодитися, що та ж піраміда Хеопса є унікальною для планети спорудою. А скільки інших унікальних творінь є маловідомими або загубленими, як давній Вавілон чи палац Міноса.
"Героїчно" будований в 19 столітті Суецький канал успішно був збудований тими ж Єгиптянами кілька тисяч років перед тим. Відомі також факти і гіпотези неймовірних з нашого боку мандрівок планетою стародавніх людей тощо...

Але мені здається, що тут більше дається чути якась зашкарублість оцінок давнини. Немов би в давнину гірші люди жили. Так виглядає, що окремі суспільства були блискуче організовані, здатні вирішувати дуже складні соціальні задачі, управляти державою тощо. І без релігії тут звісно також не обійшлося.
Чимось піраміда Хеопса мені нагадує політ на Місяць. І одне і друге є результатом колосальної суспільної напруги, продуктом консолідованих зусиль держави. Як тільки амбіційна мотивація щезає - зразу проект виявляється уже невідтворювальним. На Місяць уже ніхто не літатиме :( Хіба туристи ;)
До речі, чим побудова ПХ закінчилася, нагадувати не треба?
Просто на фоні уяви про стародавніх людей як про бидло і заледве не півзвірів звичайно що розум відмовляється визнати за ними право на звершення.
Мені простіше - у мене дома є кілька інструментів кам'яного віку. Знаєте, цей рівень виконання звичайного побудового інструменту вражає. Ідеально оформлено, шліфовано, рівнесенько, естетично.... Тому я не дивуюся їхнім досягенням, але я ними захоплююся! :)

Юрій Сєров - 12-7-2011 у 22:37

Цитата:
До речі, чим побудова ПХ закінчилася, нагадувати не треба?

Що таке ПХ і чим закінчилося?

Цитата:
Знаєте, цей рівень виконання звичайного побудового інструменту вражає. Ідеально оформлено, шліфовано, рівнесенько, естетично....

Бачив у музеї ідеально круглі отвори в гранітних (здається) молотках. І як вони їх робили...

Ігор Мацевич - 12-7-2011 у 23:48

1. Чим могли древні єгиптяни просверлити в граніті таку дірочку?
2. Це слід якогось високотехнологічного інструменту на внутрішній стінці саркофагу в піраміді Хеопса:
3. Викопана каменюка в Тіуанако (Болівія)




snapshot20110713000632.jpg - 117kB snapshot20110712093708.jpg - 71kB



snapshot20110713003742.jpg - 82kB

Запитань багато... а відповідь одна: Високорозвинута працивілізація була! От тільки хто? Коли?...

Юрій Сєров - 13-7-2011 у 01:21

Не знаю чим, але могли. Бо бачив такі на старіших предметах.

Андрій Пелещишин - 13-7-2011 у 07:35

Цитата:

1. Чим могли древні єгиптяни просверлити в граніті таку дірочку?

У мене лежить дома камяна сокира з значно акуратнішим отвором :) . У вечері кину фотку, зараз часу не маю :(
І який смисл володіючи технологіями обробляти камені, а не робити наприклад інстументи з якоїсь сталі?

Цитата:
Що таке ПХ і чим закінчилося?

Піраміда Хеопса.
Її будова вочевидь потребувала колосальних суспільних зусиль Єгипту. Після її спорудження у суспільстві почалися соціальні конфлікти, які закінчили собою існування єдиної держави на кілька століть (здається якось так мене вчили, але я точно не пам'ятаю).

Тут слушно було зазначено, що
Цитата:
бо єгиптяни після четвертої династії, таки розівчилися будувати піраміди з велетенських блоків і помалу перейшли до будівництва з невеличких камінців і глиняної цегли...

Аналогічно, американці розівчилися літати на Місяць. Для суспільства такі мегапроекти виявилися занадто складними і не надто ужитковими.

Hanor Narasson - 13-7-2011 у 16:57

По власному досвіду: мурувати зі звичайної цегли простіше, ніж з "півторачки" і тим більш зі шлакоблоку.:baddevil:

Андрій Пелещишин - 13-7-2011 у 17:57

Оці сокирки я обіцяв сфоткати.
Не знаю що там в Єгипті, а в нас таке робили, і робили очевидно без "високотехнологічного інструменту", якимись доволі тривіальними засобами.
Просто вони були дуже старанні та працьовиті :)

IMGP9298.jpg - 139kB

Катерина Слобода - 13-7-2011 у 18:30

А на скіфське золото подивитися, яка то майстерність... золота пектораль чого хіба варта...

Ігор Мацевич - 13-7-2011 у 19:02

Оці сокирки я обіцяв сфоткати.
Не знаю що там в Єгипті, а в нас таке робили, і робили очевидно без "високотехнологічного інструменту", якимись доволі тривіальними засобами.
Просто вони були дуже старанні та працьовиті :)[/ rquote]


Ви не пробували зробити міні дослідження:
Що це за камінь? Часом не діоріт?
Скільки цому виробу, хоч приблизно років?
Де він знайдений?

Це насправді дуже цікаво.

Андрій Пелещишин - 13-7-2011 у 20:23

Знайдені ті сокири на Волині у селі Листвин. Наскільки я розумію, це пора трипільської культури, тобто він десь з тих часів що і піраміда Хеопса ;), але на жаль, я вже розгубив свої археологічні знання, а людини, яка знайшла ці предмети (і дуже багато чого іншого, у тому числі і гарнішого) уже давно нема на світі :(

Цитата:

А на скіфське золото подивитися, яка то майстерність... золота пектораль чого хіба варта...

Нє, ну скіфське золото це вже майже сучасність :)

Андрій Пелещишин - 13-7-2011 у 20:26

Є дуже майстерно зроблені ножі, списи, сокирки з того ж кременя. Батько (а це він у мене був архелогом) сам експериментував - пробував зробити такі вироби наявними на той час засобами. Результат - переконався, що теоретично можливо, але дуже складно, вимагаються рідкісні навички.
Потім я бачив по Діскавері якусь передачу, де якийсь французький учений на живо робив якийсь кам'яний інструмент на рівні тих, що я тут сфотографував.

Ігор Мацевич - 14-7-2011 у 00:59

Я все до того, що в давнину все-таки була високотехнологічно розвинута цивілізація.

І хоча Еріх Фон Денікен в своїй книзі "Колесниці Богів" наводить дуже багато реальних фактів - слідів, залишених нібито інопланетянами, особливо спираючись на Шумерську міфологію. записану клинописом на глиняних табличках, де прямо оповідається про приліт Богів - Анунаків з планети Нібіру... - мені більше до вподоби версія існування Атлантиди.
Знаменитий американський ясновидець Едгар Кейсі в своїх сонамбулічних "читаннях" дуже детально описує загибель Атлантиди і переселення її, переживших катастрофу мешканців в Єгипет і на інші вцілілі території. Але ... УВАГА ! В Кейсі є одна - дві загадкові фрази, на які дослідники просто не звертають увагу: "Великі Вчителі приходили з підніжжя сучасних Карпат..."
А не менш знаменита болгарка Ванга якось сказала, що інструменти, якими будувались піраміди сховані в горах на території сучасної Румунії...
Звичайно - Кейсі і Ванга не вчені історики чи археологи, і науковий світ не дуже прислухається до їхніх слів. Але - нема диму без вогню...
Ееех, якби серед учасників форуму знайшовся хтось, хто знає більше...






Приєднаний файл: phpMAZmOz (60kB)
Цей файл був завантажений 678 разів Це каменоломня біля Мачу Пікчу в Перу з явними слідами чогось близького до сучасної болгарки.


snapshot20110713233958.jpg - 61kB Це та ж сама дірочка в граніті, крупнішим планом, де виразно видно спіральні сліди різця-сверла



snapshot20110714021930.jpg - 123kB snapshot20110714022305.jpg - 169kB Це, ніби то майстер в спецодязі з архіболгаркою в руках...(Паленке, Мексика) і пілот літаючого апарату, що п"яткою тисне на ричаг "газу" а руками керує... (Кришка саркофагу царя Пакаля, Паленке)

Ігор Мацевич - 18-7-2011 у 19:05

Шановні форумчани! Що ви бачите на цих фотографіях?

snapshot20110715034341.jpg - 49kB snapshot20110715035916.jpg - 40kB

snapshot20110712090155.jpg - 53kB

Будьте ласкаві, поділіться асоціаціями!
Невже Ви бачите косарів з бесагами в яких, мабуть спаковано скибу хліба та сулію молока...?
Невже це господиня заспокоює перелякане кошеня в якого шерсть стала дибки...?
Або може це бджілка летить на квітчате поле, де обсипалась від часу штукатурка, тому квіти трохи чудернацькі?...
Саме так трактують ці речі деякі науковці-традиціоналісти...

Ігор Мацевич - 21-7-2011 у 19:51

І чому ніхто не хоче продовжити дискусію?

Андрій Пелещишин - 21-7-2011 у 21:08

Іване, а поясніть, чому ту саму кам'яну сокиру, кістяне веретено, крем'яний спис - знаходять по всьому світу, масу екземплярів. Для багатьох культур проведена реконструкція побуту, способу існування і т.п.
А от жодної болгарки якою вирізали щось там в камені чи свердла чи ще чогось технологічного - нема? Працивілізація перед колапсом здійснила строгий облік технологічних засобів, а потім їх до одного анігілювала?
І навіщо працивілізації були потрібні крем'яні сокири? Як сувеніри чи як спосіб надурити сучасних археологів? Незрозуміло..

Катерина Слобода - 21-7-2011 у 21:11

ну чому не хоче...я не бачу на тих картинках того, що ви описали, чесно...на першій бачу воїнів, готових до боротьби, на другій на кота не подібно, на дракона малого більше, ну а третя, то повідомлення якесь...

Ігор Мацевич - 21-7-2011 у 23:31

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  

А от жодної болгарки якою вирізали щось там в камені чи свердла чи ще чогось технологічного - нема? Працивілізація перед колапсом здійснила строгий облік технологічних засобів, а потім їх до одного анігілювала?
І навіщо працивілізації були потрібні крем'яні сокири? Як сувеніри чи як спосіб надурити сучасних археологів? Незрозуміло..


Дякую за продовження дискусії... Мені вкрай необхідна якнайнищівніша критика, щоб не погрузнути в однобокості своїх висновків в процесі вивчення даної теми!

Але продовжимо.
1. Вчені історики, археологи, геологи, океанологи..., після довгого протистояння таки признали факт біблійного всесвітнього потопу.
2. Радіовуглецевий аналіз може достовірно визначити вік предмета тільки у випадку присутності в ньому органічних речовин.
Тобто відрізнити вік крем"яної сокири від віку куска кременю, з якого вона зроблена неможливо, а от дерев"яної ручки на превеликий жаль у Вас немає. Ваш батько (та й будь-який інший археолог) міг зробити висновки про її вік тільки з аналізу геологічного пласту, в якому вона була знайдена. І тут вчені однозначно признають, що внаслідок "потопу", землетрусів, сунення льодовика, тощо - в багатьох випадках геологічні пласти були перемішані, що створює надзвичайні труднощі в геохронології.
На мою думку ваша сокирка має, або біля 25000 (двадцяти п"яти тисяч) років, коли зароджувалась допотопна цивілізація, або 6-7 тисяч - коли після потопу вона почала відрожуватись.
І тут я дозволю собі образно пофантазувати:
Катаклізм, всесвітній потоп знищує все... чудом вціліла піраміда (ратуша), вертоліт, літак, танк, комп"ютер, лазер... відбійний молоток і кілька залізних сокир... Ви і кілька сотень людей.
...Через кілька поколінь все це виходить з ладу, ржавіє, нищиться, і Ви тільки передаєте правнукам знання про те, що ці речі існували, бо сотня вцілілих людей не в стані збудувати фабрики, заводи, а в боротьбі за виживання Ви змушені з кременю зробити собі сокиру і старанно робите в ній круглий отвір для ручки... А для праправнуків виливаєте з непотрібного ні до чого золота іграшки - літачки, відтворюючи справжні аеродинамічні властивості:



Приєднаний файл: phpe8hQ81 (14kB)
Цей файл був завантажений 670 разів

Та ще й описуєте в "Віманіці Шастрі" як вони влаштовані, і як літали...

Ігор Мацевич - 21-7-2011 у 23:53




В природі серед пернатих не існує таких форм. Ні один птах не має крил під тулубом, а тільки над, і тим більше не має вертикального хвоста!!!




ksn 4 in 20110722004723.jpg - 30kB

Ігор Мацевич - 22-7-2011 у 00:10

Цитата: Початково розміщене учасником Катерина Слобода  
ну чому не хоче...я не бачу на тих картинках того, що ви описали, чесно...на першій бачу воїнів, готових до боротьби, на другій на кота не подібно, на дракона малого більше, ну а третя, то повідомлення якесь...


На мою думку на першому все-таки працівники (каменярі) в спецодязі. На грудях портативна енергетична станція, в руках - може відбійні молотки, може лазер в неактивованому стані...
На другому - в руках жінки маленький динозавр. А динозаври по традиційній історії вимерли за мільйон років до появи перших людей.
На третьому - (а це малюнок на стіні храму в Абідосі, в Єгипті, датований традиційно 3300 р. до нової ери) - вертоліт, підводний човен, літак, танк!


Андрій Пелещишин - 22-7-2011 у 00:17

Цитата:
Катаклізм, всесвітній потоп знищує все... чудом вціліла піраміда (ратуша), вертоліт, літак, танк, комп"ютер, лазер... відбійний молоток і кілька залізних сокир... Ви і кілька сотень людей.

Ну що значить "знищує"? Значно древніші предмети старовини, наприклад кістяки древніх тварин зберігаються, а всі матеріальні ознаки "працивілізації" випаровуються? Скляні предмети, кераміка, наприклад, мали би дожити без питань. Це ж стосується і алмазінстументу :) Та й антикорозійні сплави надцивілізація мала би створити. Якщо в них були реактивні літаки (а ви ж на це натякаєте?) напевно, у ньому були і скляні елементи і елементи з високими характеристиками збережності.
Я вже мовчу про інфраструктуру.. де водогони, каналізація, аеропорти, дороги?
Та й жити цивілізовані люди би десь мали у відповідних умовах. Але залишків житла не знаходять, зате стоянки давніх нецивілізованих людей - прошу дуже!

Андрій Пелещишин - 22-7-2011 у 00:21

Цитата:
Ви змушені з кременю зробити собі сокиру і старанно робите в ній круглий отвір для ручки..

Тобто ви самі підтверджуєте можливість створення круглого акуратного отвору примітивними технологічними засобами. Значить наведені вами у якості аргументів дирки в пірамідах значно втрачають вагу , тому що "що не треба робити більше припущень, ніж мінімально потрібно"
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0_%...

Ігор Мацевич - 22-7-2011 у 01:10

Знахідок, з огляду на які я роблю свої припущення насправді багато, їх чомусь просто приховують, але від того, що відомо широкому загалу теж відмахуватись не можна

Приєднаний файл: phpjnVUGw (88kB)
Цей файл був завантажений 676 разів



Приєднаний файл: phpAEcO2J (100kB)
Цей файл був завантажений 637 разів

І якщо дірку в кременній сокирі можна вручну вишліфувати, то сліди на всіх вищевказаних фото залишені механічним інструментом, їх неможливо зробити вручну. Самого прадавнього інструменту, яким це можна зробити поки не знайдено, але його плоди є всюди в прадавніх спорудах.
Якщо ми сьогодні не можемо будувати з блоків вагою поза 100 тонн, то як наші предки це робили? Я шукаю відповідь на це і багато інших запитань - і ніяка версія, крім версії дуже продвинутої цивілізації навіть не наближується до логічної відповіді.
Плато Наска - відповідає всім сучасним критеріям аеродрому, там може приземлятись навіть Шатл.

Ці фігурки літачків справді випробовувались в аеродинамічній трубі, і останні розробки Стеллс багато взяли з їх форм. А вони знайдені в захороненнях інкських вождів, і датовані 500р до нашої ери. Але я наголошую! Це датування просто підігнане під офіційну версію історії.

Є вироби зі шкла, кераміка, дивовижні деталі невідомих механізмів, чого вартий тільки грецький комп"ютер, зроблений за принципом наших арифмометрів... є безліч фактів, абсолютно незаперечних, котрі не могли бути 6000р. тому. але були! Постараюсь надалі свої слова підкріплювати посиланнями в інеті на документи і наукові праці альтернативних істориків.

Ігор Мацевич - 22-7-2011 у 01:22

!

abidos20110722012024.jpg - 30kB

Вертоліт, танк, підводний човен, літак!!!!!!! Це я бачив в Абідосі на власні очі. Як 5300 років тому це все могло бути вирізьблено на камені, якщо б різьбяр не бачив ці предмети на свої власні очі, або перемалював їх з малюнків, бодай на піску, з розповідями свого прапрадідуся...

Ігор Мацевич - 22-7-2011 у 09:10

На Мальті є кам"яні дороги віком в 6000 років, на яких є сліди активного руху транспорту.(і не тільки возів, чи колісниць)
http://www.kp.ru/daily/24454.3/616700/

Ігор Мацевич - 22-7-2011 у 10:13

Мачу Пікчу. "Ни одной цивилизации в мире не удавалось с таким совершенством соединять друг с другом огромные каменные блоки. А каким способом инки, не применявшие в хозяйстве колеса, умудрялись перемещать и доставлять на свои строительные площадки эти тяжеленные глыбы, до сих пор остается неразрешимой загадкой."


"Американские исследователи обнаружили, что в то время, когда в Египте строились пирамиды, на Перуанском побережье уже процветала высокоразвитая цивилизация, и существовала она на тысячу с лишним лет раньше, чем считалось до сих пор. Новая радиоуглеродная датировка волокон тростника, найденных в Карале, в долине реки Супе, на 120 миль севернее Лимы, показала, что древний город был там построен еще в 2600 году до н. э., и это делает его старейшим поселением городского типа на территории обеих Америк"

"... В городе-бас-тионе есть водопровод и канализация, храмы и тюрьма."

http://www.iksinfo.ru/zagadochnie-mesta/item/218-machupikchu.html



Приєднаний файл: phpunqSdm (63kB)
Цей файл був завантажений 761 разів

Цей камінь, на вершині Мачу Пікчу, назву якого завойовники іспанці, в яких основним засобом пересування були коні, перевели з інкськської мови як "коновязь сонця"
А дослівний переклад: "Місце, де бог сонця залишав свій літаючий човен, коли прилітав на відпочинок"

Руслан Кравець - 22-7-2011 у 11:22

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Мацевич  
Мачу Пікчу. "Ни одной цивилизации в мире не удавалось с таким совершенством соединять друг с другом огромные каменные блоки.


А як же Баальбек?

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Мацевич  

А каким способом инки, не применявшие в хозяйстве колеса, умудрялись перемещать и доставлять на свои строительные площадки эти тяжеленные глыбы, до сих пор остается неразрешимой загадкой."


Тобто до літака додумались, а до колеса - ні.
Крім того, виходить, що інки були окремою замкнутою цивілізацією, бо в інших колеса були.

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Мацевич  

"Американские исследователи обнаружили, что в то время, когда в Египте строились пирамиды, на Перуанском побережье уже процветала высокоразвитая цивилизация, и существовала она на тысячу с лишним лет раньше, чем считалось до сих пор. Новая радиоуглеродная датировка волокон тростника, найденных в Карале, в долине реки Супе, на 120 миль севернее Лимы, показала, что древний город был там построен еще в 2600 году до н. э., и это делает его старейшим поселением городского типа на территории обеих Америк"


Тобто це місто могло бути збудоване як до потопу, коли були високі технології, так і після нього, коли технологій вже не було.

Ігоре, Ви обіцяли давати посилання на документи та наукові праці. Не підсовуйте, будь-ласка, "Комсомольської правди" і сайти з загадковими назвами типу "xinfo".

Ігор Мацевич - 22-7-2011 у 12:39

"Давні архітектори подбали навіть про дренажну й зрошувальну систему, що складається з безлічі вузьких каналів, які впадали в широкий центральний. Водогін древнього міста і сьогодні діє так, як 500 років тому."

"З точки зору логістики цікаво, що не знаючи колеса, не маючи залізних знарядь та тяглової худоби, імперія Інків, яка за своїми розмірами могла суперничати з Римською, збудувала розгалужену систему мощених доріг, що охоплювала всю територію держави інків від Тихоокенського узбережжя до Анд."

"Свої споруди мешканці цього міста будували з необроблених кам’яних монолітів, а пізніше з обтесаних великих кам’яних блоків вагою 200 і більше тон! І ті, й інші підганялися один до одного з такою точністю, що між ними і до цього дня не може пройти лезо бритви!"

http://www.rusnauka.com/14_APSN_2008/Economics/32424.doc.htm

Смирнов І.Г., д-р геогр. наук, професор
(Київський національний університет імені Тараса Шевченка)
гарно констатує факти, і оминає проблему як в 14-15 столітті нашої ери це можна було зробити, якщо це неможливо зробити в наш час, нашими технологіями, особливо на висоті 2500 тисяч метрів над рівнем моря на срімких схилах скель...
"Заповідне місто лежить на 1 000 метрів нижче за стародавню столицю імперії - міста Кусько, на висоті близько 2 450 метрів над рівнем морить, відокремлений від решти світу крутими обривами і глибокими (у деяких місцях - більше 700 метрів) прірвами, буквально пробитими в скелі річкою Урубамбой"

"Мачу-пікчу збережений повністю в тому вигляді, в якому його залишили жителі.
Але що ж все-таки він був - фортеця або палац верховного Інки, культовий храм або жіночий монастир? Хто був в силах в ті далекі часи перетворити майже вертикальні кручі на чудові висячі сади? "

http://gekta.dp.ua/znajomstvo-z-makchu-pikchu/peru-pytannya-na-yaki...

Коли на вулиці будь-якого перуанського міста запитати перехожого, чи правда, що Мачу Пікчу збудували інки 500 років тому? Відповідь буде одна: Що Ви? Це неможливо! Це зробили Боги десяток тисяч років до нас.

Ігор Мацевич - 23-7-2011 у 18:02

"Слід зауважити, що при цьому інки не знали колеса та колісних транспортних засобів"

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%86%D0%BD%D0%BA%D0%B8


snapshot20110723182635.jpg - 56kB snapshot20110723183737.jpg - 81kB

То як посилатися на солідні наукові праці і порядні сайти, коли в Мексиканському музеї антропологіїї бачу експонати, котрі офіційна "наука" мабуть забула сховати з очей подалі.

Ігор Мацевич - 24-7-2011 у 09:30

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Цитата:
наведені вами у якості аргументів дирки в пірамідах значно втрачають вагу , тому що "що не треба робити більше припущень, ніж мінімально потрібно"
[url]http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0_%D0%9E%D0%BA%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B0
[/url]

"Згаданий принцип лежить в основі всього наукового моделювання і побудови теорій. Він переконує нас з набору інших еквівалентних моделей будь-якого явища вибрати найпростішу. У будь-якій даній моделі, принцип простоти допомагає нам відкинути («зголити») ті поняття, змінні або конструкції, які справді не потрібні, щоб пояснити явище. Дотримуючись цих правил, розвиток моделі стане набагато легшим, а виникнення неузгодженостей, двозначностей і надмірностей зменшується."

Яким правом і принципом керувались автори історії стародавнього світу?:

"Найбільш грандіозною за параметром та площею в Гізі є піраміда Хеопса, побудована архітектором Хеміуном. Висота її без шпилю 143,2 м. Складена піраміда з 2 300 000 кам'яних брил вагою по 2,5 т кожна. Тепер це каміння змогли б перевезти 20 000 товарних ешелонів, у кожному з яких по 30 вагонів. Сто тисяч рабів будували піраміду протягом 10 років. Вік згаданого колоса сягає 4600 років"...

http://osvita.ua/vnz/reports/culture/10887

Якщо є: "стела, знайдена 1850 p. в руїнах храму Ізіди, розташованого поряд з Великою пірамідою. Напис на стелі, яку сьогодні можна оглянути в Єгипетському музеї в Каїрі, сповіщає, що Хеопс заснував "дім Ізіди, володарки піраміди, поряд з домом Сфінкса". Звідси виходить, що Велика піраміда вже стояла, коли Хеопс з'явився на єгипетській сцені. Крім того, вже існував і Сфінкс, якого, як звичайно вважають, було споруджено лише при Хефрені, спадкоємцеві Хеопса. Чому вчені наполягають на тому, що саме Хеопс наказав будувати Велику піраміду? Тому що британський полковник Річард Ховард Вайс знайшов 1837 p. в піраміді напис червоною фарбою, а в ньому-ім'я X-У-Ф-У, єгипетське слово, яке означає "Хеопс". Проте, нині встановлено, що цей напис зроблено шрифтом, який стали вживати лише через кілька віків після Хеопса. Крім того, слово "Хуфу" написане неправильно. Приголосний "х" зображено з допомогою сонячного символа "ра", а такої помилки міг припуститись лише фальсифікатор, але ні в якому разі не жрець чи архітектор часів Хеопса, тому що вони знали, як пишеться ім'я їх володаря."

http://www.ukrlib.com.ua/books-zl/printthebookzl.php?id=406&boo...

І чому всі далі стверджують, що це гробниця Хеопса, якщо там в саркофазі немає й ніколи не було його мумії, і він сам шукав "секретні креслення Тота", щоб потрапити в середину піраміди...

"В 1978 році на плато в Гізі японські дослідники спробували побудувати кам’яну піраміду висотою всього лише 11 метрів, неподалік від піраміди Микерина. Їм удалося звести тільки нижні яруси пірамідальної конструкції способом похилої площини. Щоб добудувати верхні яруси до висоти 11 метрів, японські дослідники змушені були доставити на будівельний майданчик потужні крани, американські бульдозери і корабельні лебідки… Виникає запитання: як були побудовані піраміди висотою 146 метрів, якщо сучасним будівельникам без потужних моторів неможливо побудувати і одинадцятиметрову піраміду?"

http://www.esc.lviv.ua/fakty-pro-ehypetski-piramidy/

Андрій Пелещишин - 24-7-2011 у 10:46

Іване, вочевидь ви грунтовно пропрацювали питання, винесене в назву дискусії, зібрали якісь факти (різної достовірності), їхні альтернативні трактування, гіпотези...
Було би значно цікавіше з точки зору дискусії, якби ви виклали не просто цікавинки, а якусь нехай не надто цілісну а "любительську", але теорію, як ви бачите, те що було колись на планеті.
Тобто коли і як існувала ця працивілізація, що собою являла, які краї охоплювала і т.п. і т.д.
Тоді ми зможемо реально дискутувати і отримувати новий погляд на світ.

Принагідно зазначу, що саме з цієї причини більшість альтернитивних підходів до науки не залишають сліду. Бо наука - це не підбірка яскравих ідей і вражаючих фактів, це грунтовна система з комплексу цілих теорій. І жодна теорія не претендує на повне охоплення світу, але забезпечує цілісну несуперечливу модель якоїсь предметної області.
От я наприклад, чудово знаю, що таке офіційна архелогія. Її можна звинувачувати в усьому чому заманеться, і в закостенілості, і в консервативності та вузькості, але точно не в негрунтовності. Це не пальцем в якийсь малюнок тикнути, це опрацьовуються, документуються, реставруються, досліджуються сотні експонатів з кожного розкопу.. Це праця!

Ігор Мацевич - 24-7-2011 у 13:44

Коли Пирогов заявив, що необхідно на хірургічних операціях бути в стерилізованих халатах і рукавицях, бо звичайний одяг може мати на собі небезпечні мікроби і віруси - його відправили в божевільню… за три дні випустили, бо не знайшли відхилень психіки.

За відкриття закону Ома – вченого оголосили божевільним і ще 20 років не допускали в наукові товариства.

Свого часу Англійське Королівське Наукове Товариство відмовилось оприлюднювати доповідь Джоуля і Майера про термодинаміку, і Майер, не витерпівши насмішок своїх вчених колег викинувся з вікна.

Макс Планк писав: «Зазвичай нові наукові істини перемагають не так, що їх опонентів переконують, а частіше так що ці опоненти вимирають, а нові покоління засвоюють істину відразу.»

Сучасні вчені стверджують, що теорія відносності геніального Ейнштейна не пояснює багатьох явищ в фізиці, але пан Альберт перед смертю чесно признавався в цьому.
А славнозвісний Нікола Тесла в юності запевняв, що про електрику більше від нього знає хіба, що Бог. Зате в зрілому віці вигукував: «Так що ж це таке ЕЛЕКТРИКА!?

Зрозуміло, що багато, особливо, сучасних вчених отримували наукові звання, посади, нобелівські, та інші премії за свої наукові праці, і признати, що їхні теорії неправомірні – вони не в силах!
Але Ви повинні згодитись, що тільки сумнів стимулює пошук істини!

А криза в сучасній науці є, особливо в фізиці. Серед серйозних вчених вже не знайти категоричного атеїста, бо, щоб з вибуху нейтронної бомби получився, наприклад, літак (я вже не говорю про високоорганізоване життя на Землі) потрібно мати неабияку думку, план дій, відповідні засоби і можливості…. Одним словом потрібен Бог!

Я, боронь Боже не претендую на наукове звання чи премію, я просто ділюсь своїми сумнівами і намагаюсь знайти істину, і дуже Вам вдячний за допомогу. Завдяки Вашому, пане Андрій скептицизму, я таки постараюсь в своїй теорії ліквідувати білі плями, і видати її на суд форумчан.

Працю співтовариства вчених шаную, схиляю голову перед всіма, і правими і неправими, бо тільки вона може порятувати світ.!!!
(Я не Іван а Ігор, перепрошую)

Андрій Пелещишин - 24-7-2011 у 16:22

Цитата:
Але Ви повинні згодитись, що тільки сумнів стимулює пошук істини!

Так і я ж про це!
Але для початку напишіть у чому ми маємо сумніватися, бо зараз навіть не зрозуміло, з чим ми маємо погоджуватися :)

PS Щиро прошу пробачення за помилку у звертанні!

Андрій Шпачук - 27-7-2011 у 14:05

Цитата:

Бо гнів Божий з'являється з неба на всяку безбожність і неправду людей, що правду гамують неправдою, тому, що те, що можна знати про Бога, явне для них, бо їм Бог об'явив. Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме. Так що нема їм виправдання, бо, пізнавши Бога, не прославляли Його, як Бога, і не дякували, але знікчемніли своїми думками, і запаморочилось нерозумне їхнє серце. Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (Рим.1:18-21,25)

Ваші, Ігоре, факти, докази зустрічаються у фільмі "Ложь во имя науки". Грішній людині властиво виставити на показ так звані факти, або лишень теорії (як-от "теорія еволюції") і правдами-неправдами захищати це, щоб заперечити існування Бога-Творця. Ні що так не відокремлює людей від Христа, як нездатність відчувати потребу в Ньому або небажання визнати її (цю потребу). І навіть якщо Ви переконаєте когось в існуванні розвинутої працивілізації, людей, рослин, тварин надзвичайних розмірів (незвичних для післяпотопних людей), це ще не викличе потребу в Бозі, потребу в Христі.
Цитата:

...Павлово благовестие, равно как и неотъемлемая часть его — учение об оправдании, в наши дни не менее действенно, чем во времена Павла. Но для этого понадобятся люди, готовые пойти на тот же риск, на какой в I веке пошел апостол язычников, — научиться безумию мудрости, силе в немощи, то есть стать, с человеческой точки зрения, неудачниками. Если христиане призваны проповедовать Благую весть, им, хотят они того или нет, предстоит заново открыть для себя, что Евангелие — это не только идеи, но также символы, повествование, наконец, праксис (то есть деятельная жизнь). Или, как сказал бы Павел, Царство Божье — не слово, а сила. Поэтому, пытаясь понять апостола Павла, так важно напоминать себе, что все наши интеллектуальные упражнения — только подступы к реальности. Сама же реальность, то есть Благая весть Бога, никогда не была и не будет «книгой», которую можно проанализировать, понять, поместить в интеллектуальный багаж, — и на том успокоиться. Царство Божье, если его истина, конечно, не извращена до неузнаваемости, должно стать (как это и случилось в Иисусе Христе) плотью и кровью. Все, что во Христе открылось миру, снова должно быть явлено стараниями тех, кто веруют в Него, и, движимые Духом, жизнью, равно как и словом, проповедуют Благую весть своим современникам. Н.Т. Райт


Ігор Мацевич - 30-7-2011 у 16:17

Я надзвичайно радий, що все більша кількість людей бере участь в обговоренні даної теми.

Але, пане Шпачук, даруйте, я навпаки, сам дуже віруюча людина, і в моїх дописах немає ані одного слова проти Бога. Фільм "Ложь во имя науки" створений в 2010 році (а його висновків я далеко не поділяю) і використовує дані експедицій Андрія Склярова з фільмів "Запретные темы истории", котрі я всім дуже рекомендую подивитись.

Я ж особисто сам, незалежно від Склярова, з моменту, коли А. Макаревич (Машина времени) знімав фільм про Йонагуні та Нан Мадол, був учасником експедиції дайверів на Червоне море ...а ми шукали місце де Мойсей перейшов його, змусивши розступитись води... - і, повірте, далеко не для того, щоб заперечувати Бога!

Вже декілька років я ходжу сповідатись до монахів на вул. Ів. Франко (за совєтів кафе Турист) і моя сповідь починається словами " Не можу пережити, що віра наша Християнська привнесена в світ кров"ю на мечах Констянтина, на списах хрестоносців, на знищенні цілих народностей... і шукаю собі і людям оправдання, і не знаходжу. І в серцях запитую Бога як же це допущено при святій заповіді "Не вбий?" ...

І отримую від монаха відпущення бо шукати Бога, спіткаючись, падаючи, сумніваючись, але молячись до Нього - не гріх !

Погляди єпископа Тома Райта мені дуже близькі.
І про існування розвинутої працивілізації нам розповідає, в першу чергу Біблія.

Андрій Шпачук - 1-8-2011 у 13:46

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Мацевич  
в моїх дописах немає ані одного слова проти Бога.

В моєму дописі також :). Хотів "підкріпити", так би мовити, Ваші слова.. Я зовсім в іншому напрямку хотів скерувати Ваші думки. Ситуація така: стосовно певних речей ми вправі шукати докази, але в інших випадках - залишаєтьсья просто вірити! Якщо все буде очевидне або доведене - не залишається місце вірі. Звичайно, легше всього незрозумілі речі "списувати" на віру, але не все можна довести або пояснити..

Ігор Мацевич - 4-8-2011 у 08:56

Згода! Ні одній людині не дано знати звідки взявся Бог-творець, які Його цілі і чому Він поступає так чи інакше...
Це не тема для досліджень а конкретно питання Віри.

Я ж намагаюсь вияснити: як Його створіння, скориставшись своїм створенням по "образу і подобію" Божому, завдяки розуму та "вольній волі" збудували цивілізацію і допровадили до такого розмаїття релігій. Почав з історії стародавнього світу і вже вияснив, що офіційна версія вже має більше заперечень ніж доказів (в тому числі теорія еволюції), і що залишилось кілька крапель, щоб альтернативні аргументи суттєво переважили, і історія була переписана. Маю свою версію. На днях її допрацюю і виставлю на форумі. Вона не нова, але додатково підкріплена доказами з Біблії, має право на існування і на розгляд її вченим співтовариством, як досить достовірна.

Oleksij Kulko - 4-8-2011 у 09:30

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Мацевич  
" Не можу пережити, що віра наша Християнська привнесена в світ кров"ю на мечах Констянтина, на списах хрестоносців, на знищенні цілих народностей... і шукаю собі і людям оправдання, і не знаходжу.
З самого початку, як мені здається, занадто акцентуєте увагу на другорядних деталях. Християнська віра в будь-який історичний проміжок часу трималася і рухалася вперед (як на нові території так і з точки зору богословьскої думки) не за рахунок меча та вогню, а за рахунок світлих і водночас сильних особистостей, які своїм відданним пастирським служінням запалювали вогонь в душах людей.

А оскільки трохи не на ті деталі, що треба, акцентуєте увагу і орієнтири у Вас трохи збиті: "пошуки Мойсея" в жодній мірі не допоможуть знайти відповіді на питання, що Вас так турбують.

Ігор Мацевич - 4-8-2011 у 14:53

Куме, а шо то є заповідь "Не вбий" Це 90% шось другорядне?

Ігор Мацевич - 15-8-2011 у 11:02

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Цитата:
Але Ви повинні згодитись, що тільки сумнів стимулює пошук істини!

Так і я ж про це!
Але для початку напишіть у чому ми маємо сумніватися, бо зараз навіть не зрозуміло, з чим ми маємо погоджуватися :)


В тому, що існувала допотопна, надзвичайно розвинута технологічно цивілізація. (Наприклад Атлантида)

Моя теорія про існування розвинутої працивілізації опирається на сліди, залишені нею всюди на планеті. Баальбек, Мачу Пікчу, Пума Пумку, Саксуаман, Теотіуакан, Наска, сім пірамід Єгипту, дольмени, кругла дірочка в черепі викопного бізона, круглі, подібні на компактдиски з базальту експонати в музеях,... цей перелік очевидний і безкінечний, і я годинами можу розповідати про ці речі... та людям цікавіше бути в своїй "суєті суєт", і розмовляти про сліди ошуканьства на чеках гіпермаркетів...

Моя теорія прямо підкріплена клинописними текстами, Бхагават Гітою, Махабхаратою, неканонічними та апокрифічними текстами Біблії, (подекуди і канонічними), прадавньою літературою всіх світових релігій...
та люди вважають всю цю одвічну мудрість божевільною фантазією наших диких предків.

Праці Б"ювела, Хепгуда, Хенкока, Познанскі, Джульсрудо, Денікіна, Склярова, та багатьх інших, котрі оперують реальними фактами, - не можуть навіть зрушити з місця стіну людської байдужості до своєї справжньої історії ...

Сумно ! Боюсь, що це не вдасться і мені.

Ігор Мацевич - 20-8-2011 у 11:15

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Цитата:
Але Ви повинні згодитись, що тільки сумнів стимулює пошук істини!

Так і я ж про це!
Але для початку напишіть у чому ми маємо сумніватися, бо зараз навіть не зрозуміло, з чим ми маємо погоджуватися :)



Коротко моя версія поки без хронології стародавньої історії виглядає так:

Бог, імені якого нам не дано знати (Я Є Те, Що Є) створив світ і все, що в ньому є. Створив людину, ангелів і сім небес. (ще сім недоступних та незрозумілих нам світів) Деякі ангели, отримавши забагато волі збунтувались та оселились, в тому числі і на Землі. Адамові потомки, після первородного гріха, швидко розмножувались. Відбувалось родинне змішування одних з другими. Не Божі на землі створіння, назвемо їх Атлантами, в силу своїх знань, доступних колишнім ангелам ще й володіли надзвичайними здібностями, завдяки котрим швидко створили високо розвинуту технічно цивілізацію, будували мегалітичні споруди, літали на дивовижних апаратах… Та маючи в собі Зло, вели війни навіть між собою, та й розповсюджували його серед людей.
Не міг Бог цього стерпіти, наслав Потоп, порятувавши тільки Ноя, його родину та всіх тварин, по парі. А Єноху звелів заховати до пори, коли це знадобиться благочинному людству, знання та здобутки допотопної цивілізації.
Багатьох нащадків Диявола полонив Бог у Вічні пута, та невеликій частині вдалось порятуватись, і розбрелись вони по цілому світу під іменами Ваала, Німрода, Осіріса, Кроноса, Зевса, Посейдона, Одіна, Перуна, Даждьбога… Володіючи знаннями на зразок Ніколи Тесла, та можливостями як у Кашпіровського, їм не важко було зайняти місце Богів у звичайних людей. А маючи в руках вцілілий після потопу, наприклад лазер, як Рамсес ІІ, котрий завдяки дуже аналогічній зброї виграв битву при Кадеші, можна було підтримувати і ілюзію своєї божественності, і тримати маси людей в покорі та поклонінні собі.
Для того й послав Бог Адамового й Ноєвого нащадка Мойсея в Землю Обітованную – Адамову Батьківщину, де царював найнебезпечніший слуга Диявола – Ваал, щоб встановити істину про Бога – Творця. І озброїв Бог Мойсея Святими Заповідями, Ковчегом Завіту та посохом чудодійної сили, щоб міг він протистояти всесвітньому обману…
Цю боротьбу продовжив Ісус Христос, та іншим способом – любов*ю!...

Андрій Пелещишин - 20-8-2011 у 11:45

Без хоча би приблизної хронології, без побутово-матеріальних, технологічних, соціо-демографічних характеристик, узгодження з відомими датами природніх катаклізмів згаданих цивілізацій - це не історія нашої планети, а щось навзірець чергового "Сільмаріону", вибачте за скепсис.

Ігор Мацевич - 20-8-2011 у 14:06

Ваше становище, пане Андрій, адміністратора форуму, доктора, професора, дозволяє Вам відписатись загальними фразами. Та я чекав від Вас конкретних заперечень, на зразок: мовляв є Хеттські літописи, в котрих не описані ніякі блискучі бойові дії Рамсеса ІІ з використанням якоїсь магічної зброї, так яскраво змальовані на стінах Єгипетських храмів, а вказано, що миру в Кадеші було досягнуто дипломатичним шляхом. Тут є що досліджувати, щоб дізнатись, де ж правда...

З хронологією є великі проблеми і в мене і в загальноприйнятої історичної науки, принаймі в цьому я згідний з паном Анатолієм Фоменком, до речі академіком. (але не більше)

А от кожне слово з моєї теорії вже безапеляційно доведено фактами, історичними, релігійними, археологічними, геологічними, океанографічними і з Вашого дозволу я буду на форумі їх представляти далі... Можна?

Андрій Пелещишин - 20-8-2011 у 18:13

Цитата:
А от кожне слово з моєї теорії вже безапеляційно доведено фактами, історичними, релігійними, археологічними, геологічними, океанографічними і з Вашого дозволу я буду на форумі їх представляти далі... Можна?

Звичайно! Я як адміністратор Форуму, максимально зацікавлений у поданні тут усіляких цікавих думок та перебування тут цікавих людей.

А щодо дискусії - щоби про щось говорити, потрібно розуміти про що йде мова.
Питання про працивілізацію:
Орієнтовний період існування (2, 5, 20, 50 тисяч років тому, мільйон років тому, в мезозойську еру)?
Поширення - увесь світ, Атлантида, Тібет, Європа, Еллада?
Матеріальна культура - використання сплавів, полімерів, оптики, механічних пристроїв якої складності?
Демографія - етнічна, лінгвістична приналежність, кількість носіїв культури, способи існування (міста, мегаполіси)?

А от щодо Рамзеса та Хетського літопису - тут я не фахівець, не буду навіть пробувати сперечатися :)

Ігор Мацевич - 30-8-2011 у 20:27

Продовжую ... (мабуть діставати):saint:
Як ви думаєте звідки взялася ідеально кругла дірочка в черепі цього бізона, якому 20000 років (це музейний експонат), якщо вогнепальної зброї не існувало, а стрілою з лука її не зробити (доведено експериментально)



0efa735939d7[1].jpg - 11kB :saint:

Ігор Мацевич - 18-9-2011 у 06:49

За тих днів на землі були велетні, а також по тому, як стали приходити Божі сини до людських дочок. І вони їм народжували, то були силачі, що славні від віку.
(Бут 6:4)



530bce03481f[1].jpg - 48kB

У шукачів легкої слави, та швидкої наживи є багато подібних фото, але це, одне з небагатьох автентичних, котрі офіційна наука приховує від щирокого загалу, бо вони не вписуються в жодну з існуючих, загальноприйнятих теорій... а признати, що історію людства необхідно переглядати... - НІЗАЩО!!!

Лариса Марчук - 18-9-2011 у 21:55

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Мацевич  
Продовжую ... (мабуть діставати):saint:
Як ви думаєте звідки взялася ідеально кругла дірочка в черепі цього бізона, якому 20000 років (це музейний експонат), якщо вогнепальної зброї не існувало, а стрілою з лука її не зробити (доведено експериментально)



:saint:

я не експерт, але...
чи не може то бути, припустімо, дірка від ідеально круглого каменя, запущеного з пращі?;) звісно, то версія, доволі притягнута за вуха:) але, з іншого боку, ідея з вогнепальною зброєю тисячі років тому теж не надто природно й елегантно виглядає ;)

Ігор Мацевич - 18-9-2011 у 23:52

Перу́н — божество в давньоруській язичницької міфології, покровитель князя і дружини, ймовірно, бог війни. Також, судячи з лінгвістичними даними, бог-громовержець, бог грози, грому і блискавки.
Зброя Перуна: «громова стріла» або «чортів палець» (камені-белемніти), спис-блискавка...

Зевс - громовержець, гніваючись метав блискавки...
Одін - своїм списом Гунгнір, що ніколи не промахується...
Рамзес, котрий сам своїм мечем (схожим до лазера) виграв битву при Кадеші...

Все це і всіх їх люди колись реально бачили, і не вміючи зрозуміти та пояснити, міфологізували в Богів... А списом-блискавкою-лазером не тільки дірочку в бізоні можна зробити, а й одним махом трилітонну глибу від скелі відмахнути, щоб, наприклад, Баальбек собі збудувати...
Та ще й вигадали собі древні фантасти "Віманіку Шастру" де всі ці речі з технічними характеристиками описані...

Ігор Мацевич - 25-9-2011 у 00:13

Вершина Мачу Пікчу. Іспанці переклали як конов"язь сонця. Дослівний переклад:
Місце де Бог сонця прив"язував свого літаючого коня.



3130ee1c5f20[1].jpg - 42kB

Max Yuzhakov - 25-9-2011 у 00:28

така думка, що чим більше розвинута цивілізація тим непомітніша ;)

Лариса Молодіна - 29-9-2011 у 00:33

Звісно, що розумніші за нашу цивілізацію існували, і цьому сотні доказів.

Ігор Мацевич - 15-10-2011 у 21:26

Карта Антарктиди Фінеуса Оронтеуса 1530 рік.
Мало того, що людство на той час ще не відкрило цей материк, то щей створити карту побережжя під товщею льоду зуміло тільки в середині 20 століття.
Пірі Рейс, Меркатор згадували, що перемалювали її з карт Олександра Македонського.
А звідки вона взялася в нього?

Зверніть увагу: карта позначена меридіанами...

fbe08f7e9afa[1].jpg - 31kB

Андрій Пелещишин - 16-10-2011 у 20:22

Цитата:
Звісно, що розумніші за нашу цивілізацію існували, і цьому сотні доказів.

Не зрозуміло, в чому вимірюють "розумність" цивілізацій?
Якщо вдало підібрати критерії "розумності", то звичайно, "наша" буде аутсайдером.

Ігор Мацевич - 29-10-2011 у 23:53

Перигінальна кладка.
Ліпити, як з пластиліну велетенські стіни багатотонними каменюками нам ще не скоро буде до снаги...


5f6ce360b2d3[1].jpg - 56kB

Ярема П. - 30-10-2011 у 13:57

Це що за кладка така цікава, "перигінальна"?

Ігор Мацевич - 1-11-2011 у 13:39

Так її жартома обізвали вчені мужі, - Андрій Скляров та його коллеги.
Правильно це звучить: полігональна...
Куско, Кенко, Альянтайтамбо... - чудові зразки древнього мистецтва полігональної кладки...

7ae7ddc83328[1].jpg - 26kB

Ігор Мацевич - 2-11-2011 у 07:54


В підземній частині стіни плачу на горі Моріа, в Єрусалимі, також знаходяться велетенські блоки, що наводить сумнів про першопочаткове будівництво Соломоном цієї стіни... Там є блок (перший з права в другому ряді) вагою 638 тонн... і таких є декілька...

03696d2b08c7[1].jpg - 62kB

Ігор Мацевич - 25-11-2011 у 01:17

Запрошую до перегляду фільму, та продовження дискусії:

http://www.youtube.com/watch?v=dDIUziRGyAs&feature=related

Ярема П. - 25-11-2011 у 01:30

Де Ви тут дискусію бачите, ця тема вже монологом стала:baddevil: Мовчанка, певно, породжена вагою неспростовних фактів:baddevil::baddevil::baddevil:

Ігор Мацевич - 25-11-2011 у 07:48

От і славно, продовжу монолог...:sing:

Андрій Пелещишин - 28-7-2015 у 22:32

Пан Ігор уже давненько тут не появлявся. За той час альтернативна історія в химерно-популярному анекдотичному варіанті стала інструментом компроментації суперника в інформаційній війні. Російські пропагандисти вміло розкрутили фразу (можливо жартівливу) абсолютно малозначимого містечкового політика до мега рівня. І тепер на всіх форумах і коментарях пишуть про "укрів, які викопали Чорне море" як ледве не офіційну позицію сучасної української науки та освіти. У результаті ми виглядаємо ніби якісь повні ідіоти в очах російського обивателя.

Але це той випадок, що чия би корова мичала. Сьогодні чисто випадково надибав шедевр альтернативного маразму:
Цитата:
Возраст захоронения нетленной славяно-арийской царицы Агалаиды, чье захоронение найдено в Тисульском районе Кемеровской области - 800 миллионов лет!
.....
в дальнейшем генетический анализ тела женщины показал её 100-процентную однотипность с современным русским человеком. Мы сегодня один к одному такие же, какими были наши предки 800 миллионов лет назад!


Во як! Взагалі кажучи, ще здається риби по суші не ходили, а русскій чєловєк вже мав остаточну версію генетичного коду! :D
Цю феєричну маячню можна почитати тут http://digitall-angell.livejournal.com/tag/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE...

Звісно це також маргінес. Але блог має відчутний PageRank (PR3), у районі тисячі зовнішніх посилань та входить до числа доволі популярних журналів LiveJournal.

Отож питання хто ж насправді викопав Чорне море, залишається відкритим.