Форум Рідного Міста

Для чого заарештували Тимошенко?

Юрій Сєров - 6-8-2011 у 02:16

Трохи неочевидною мені виглядає мотивація влади.
Проба сил на остаточну посадку, щоб вибити з наступної президентської гонки?
Забагато шуму, імхо.

Tempika - 6-8-2011 у 10:36

Усунути Тимошенко як майбутнього кандидата в президенти.

Dmy - 6-8-2011 у 13:19

Як варіант: просто дістала.

Андрій Пелещишин - 6-8-2011 у 17:38

Цитата:
Як варіант: просто дістала.

Це не може бути причиною для арешту.

Andreas - 6-8-2011 у 21:44

Може-може... Якщо суддю "дістати".
Що, здається, і було.

Dmy - 7-8-2011 у 02:25

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Це не може бути причиною для арешту.
Ну, чому?
Мотиваційної частини там на півгодини накатали, а ось справжня причина, що гойднула маятник "казнить нельзя помиловать" - та запросто!
Я за процесом уважно не стежу, але все одно щось та долітало. Так я скажу, що в Киреєва ще залізні нерви (може, з іншими туди і не беруть?). Як би в мене вдома хтось поводився так, як Юля разом зі своєю клакою на судових засіданнях, я би таку "богиню" на другу годину закрив, а почт копняками на свіже повітря відправив.
Хоча, я ж не наполягаю - просто версія:saint:

Роман Голощук - 7-8-2011 у 09:11

Іронічна версія цієї події - http://www.youtube.com/watch?v=BaeHtgLdKdw&feature=share

Jerzy Darowski - 7-8-2011 у 23:29

Дорогой Dmy!
Якби в нас какой то судя поводился як пан Киреев, тоб го снялі по пред окончанем первого дня процеса. Він би не встіг поднят ногу щоб підсудной "копняками на свіже повітря відправив". Та ще памятайте що казав Джон Донн: "Не питай кому б'є дзвін - б'є він Тобі" :)

Dmy - 8-8-2011 у 06:16

:)
Ну, значить і Киреєва (той ще хамелеон) - на свіже повітря, разом із рештою. Хай там одне з одним порозуміються.

Якщо мені не зраджує пам'ять, у часи прем'єрства ЮВТ пан Киреєв теж працював суддею і приймав ..., назвемо їх "неоднозначні" рішення на користь тоді прем'єра. А тепер, бач, як все повернулося.
По кому б'є дзвін? То - питання.

Jerzy Darowski - 8-8-2011 у 09:34

Питаня є - как начать рухатися уперед.
Та начинати треба від того що є. Як викінемо усіх на повітря ("проти всіх"), то...- вже знаемо що буде.
На руїнах ніколи не виростають троянди, тільки - огидні бур'яни.
Маемо (маете) що маемо (маете)! :)

Andreas - 8-8-2011 у 20:07

Цитата: Початково розміщене учасником Jerzy Darowski  
Дорогой Dmy!
Якби в нас какой то судя поводился як пан Киреев, тоб го снялі по пред окончанем первого дня процеса. .:)


В нас - то де, перепрошую? Щось я не дуже уявляю країну, де отак от запросто за один день суддю знімають. В більш-меньш нормальних країнах у суддів начальників (що знімають) ніби й нема...

Jerzy Darowski - 8-8-2011 у 22:05

В нас те в Польщі. :)
В нас судді незалежні у своїх вироках і володіють імунітетом захищаючим їх від карної відповідальності. Мають однак владу, яка стежить щоб у своїй поведінці у рамках справ які ведуть поводилися згідно з відповідним кодексом.Цією владою є голова відповідного суду - також суддя - з такими самими повноваженнями і з такою самою охороною від зовнішніх натисків. Ще складна з Суддів судова Рада, виконуюча нагляд над коректністю судових діянок.
Пан Киреев так швидко і так рішуче - оскільки я можу судити з власного спостереження і з численних українських коментарів - порушив в процесі, про який ми говоримо, вимоги права по відношенню до підсудної і по відношенню до самого процесу, що в день - то може я відсадив, але якнайдалі по двох, трьох засіданнях був би безсумнівно відсунутий від справи.
На закінчення - незалежно від того як можна оцінити збереження пані Тимошенко, перед судом, також її дотеперішню політичну діяльність - як громадянці України, ставиться їй правовий процес, честний, регульований тільки і виключно через положення закону, що зобов'язує. Оскільки я не помиляюся оце так являє Конституція Україну.
І вже справді на закінчення - повернення "в нас" я ужив не дуже щасливо, оскільки ми розбираємося з паном Dmy, особисто - здавна. Я вибачаюся!

Jerzy Darowski - 8-8-2011 у 22:12

Пане Andreas!
Хіба у Німеччині є інакше??? :o

Максим Стюфляєв - 10-8-2011 у 08:44

Цитата: Початково розміщене учасником Dmy  
:)


Якщо мені не зраджує пам'ять, у часи прем'єрства ЮВТ пан Киреєв теж працював суддею і приймав ..., назвемо їх "неоднозначні" рішення на користь тоді прем'єра. А тепер, бач, як все повернулося.
По кому б'є дзвін? То - питання.
Зраджує. Киреєва перевели в Печерський суд у квітні 2011 року, до того він очолював якийсь райсуд у Київській області, розглядав переважно дрібні побутові справи. Але суті це не змінює. Можна згадати, що сумнозвісну "судову реформу" розробив Андрій Портнов - "права рука" Тимошенко протягом багатьох років.

Andreas - 10-8-2011 у 21:34

Цитата: Початково розміщене учасником Jerzy Darowski  
Пане Andreas!
Хіба у Німеччині є інакше??? :o


Інакше. Суддя - "священна корова", на яку всі дихнути зайвий раз бояться. Ну то й логічно. Якби суддю можна було б зняти з посади за день-два, то суддя виносячи рішення, сто разів би думав, "а що ж скаже той пан (чи то паньство), що може мене з посади зняти, і чи сподобається йому (їм) моє рішення?"
А весь сенс суддів - в їхній повній незалежності.
Має той сенс, до речі, свої вади - деколи досить дивні рішення бувають.
Але в цілому без повної незалежності суддів жити не можна. А якщо можна - то дуже фігово.

Dmy - 10-8-2011 у 22:43

Цитата: Початково розміщене учасником Максим Стюфляєв  
Киреєва перевели в Печерський суд у квітні 2011 року, до того він очолював якийсь райсуд у Київській області, розглядав переважно дрібні побутові справи. Але суті це не змінює. Можна згадати, що сумнозвісну "судову реформу" розробив Андрій Портнов - "права рука" Тимошенко протягом багатьох років.
Ага, ну, можливо, це було про луценківського Вовка. Що не дуже змінює акценти.
По судовій реформі згоден. Тимошенко протягом останнього свого прем'єрства зі швидкістю, грацією та беззастережнісю оскаженілого носорога руками групи Портнова (з якої ще можна відзначити юну звізду Валеру Писаренка) та під дахом колишнього генерала-гебешника (а гебешники колишніми не бувають, тим паче спадкові) Андрія Кожем'якина підминала судову систему під себе. Причому, зброю цю було спрямовано не стільки проти Януковича, скільки проти Ющенка.
Підім'яла. Збудувала. Прийняла. Програла вибори. Тепер маятник гойднувся в інший бік, і її власну зброю спрямували проти неї. Причому сама зброя геть не проти - їй пофіг у кого стріляти.
Хто винен?

Назар Самойленко - 11-8-2011 у 10:28

Цитата: Початково розміщене учасником Andreas  
В нас - то де, перепрошую? Щось я не дуже уявляю країну, де отак от запросто за один день суддю знімають.
В штатах таке можливо: там судді обираються народом і тому їм можна висловити недовіру і достроково зняти з посади. Але це звісно не стосується федеральних суддів, де і приймаються всі остаточні вироки.

Jerzy Darowski - 11-8-2011 у 13:51

Дорогі Пріятелі!
У демократичних системах. Як наприклад у Польщі, в Німеччині чи Сполучених Штатах і т.п., суддя незалежний від всіх інших гілок влади. Натомість строго залежний від діючого законодавства і передбачених ним процедур. Згода його процесуальних дій з діючим законодавством стисло контрольована саме органами незалежной судової влади даної країни. Дії, яка піднімає і вироки, яке видає мусять бути сумісні з діючим законодавством. То є адже буквар правосудя та підстава на якій спирається так звана "держава права".

Назар Самойленко - 11-8-2011 у 15:08

Цитата: Початково розміщене учасником Jerzy Darowski  
Дорогі Пріятелі!
У демократичних системах. Як наприклад у Польщі, в Німеччині чи Сполучених Штатах і т.п., суддя незалежний від всіх інших гілок влади. Натомість строго залежний від діючого законодавства і передбачених ним процедур. Згода його процесуальних дій з діючим законодавством стисло контрольована саме органами незалежной судової влади даної країни. Дії, яка піднімає і вироки, яке видає мусять бути сумісні з діючим законодавством. То є адже буквар правосудя та підстава на якій спирається так звана "держава права".
Не слід перебільшувати: в англо-саксонській системі, наприклад, дуже багато залежить від особи судді. Дуже часто буває, що 2 однаково незалежні судді по одній і тій справі зведуть все до різних прецедентів, і ніяке дотримання процедур нічого не змінить.

Jerzy Darowski - 11-8-2011 у 16:48

У "пристойному" праві, для кожного злочину визначена є сфера вироку який можна - у зв'язку з даним злочином - постановити. Також винятки від правила, загострення, полегшення - і тим схоже. У английскому праві прецеденти грають роль схожих обмежень. Вироки, у цій самій справі бувають різними але тільки у рамках того що дозволяє право або юридичні прецеденти. ПРАВОВИЙ не має нічого спільного з АНАРХІЄЮ. Особливо в Англії.
Кожен кодекс карної поведінки докладно передбачує як - в процесі слухання зберігається суддя, як підсудний як обвинувач і як захисник, свідок і т.п. Кожен учасник судового процесу може очевидно своєю поведінкою ламати ці принципи і тоді суддя закликає його до порядку або безповоротно вимірює кару - також передбачену в праві для даного порушення - і лише таку. Так є також в українському праві - досить прочитати коментарі, вказівні які положення права порушил, на пртягу 17-ті засідань суду, суддя Kиреев і який вирок погрожує пані Тимошенко.
Одна тільки особа не може порушувати судових процедур ані дозволяти їх порушення- СУДДЯ. Процес в якому так робиться, перестає бути процесом. Стає БЕЗПРАВ'ЯМ. Суддя, який здійснює порушень відносно процедур предбачених кодексом і діючого законодавства - висиланий є - в правовій державі - також в Англії - до полоття грядок, очевидно - по відповідній перепідготовці.
На завершення я додам, що факт що право систематично порушує підсудна, Прем'єр Азаров — за дозволом суді, колишній Президент Ющенко і навіть нинішній Президент Янукович, в правовій державі - не є для суді, жодним виправданням. :cool:

Jerzy Darowski - 12-8-2011 у 22:35

Коментар до висловлювання пана Степана Хмари (http://www.mignews.com.ua/ru/articles/ 79283.html )
З належною повагою і авторитетом для особи і заслуг пана Степана Хмари, констатувати потрібно, що мірою правового є спосіб в який переїжджає судову справу над дияволом. Якщо такий суд чесний, правовий і сумісний з цивілізованим правом - ангели можуть почуватися безпечно.

Андрій Пелещишин - 28-9-2011 у 07:52

Ну що, "світить" Тимошенко 8 років...

Юрій Сєров - 28-9-2011 у 09:42

Прокурори просять 7...

Андрій Пелещишин - 28-9-2011 у 21:39

А якщо подивитися на ситуацію з другого боку... Може і було задачі "саджати" Тимошенко, а була задача змінити КК, щоби після неминучої зміни влади хтось інший не поніс відповідальність, ну наприклад, за "харківські" угоди?
Якби пропозиції змін до кримінального кодексу зявилися в травні місяці, усі би сказали, що влада перестраховується, і ЮТ була би перша.
А так, усе інакше - українська влада готова піти на зустріч європейській спільноті, опозиція сама не проти закону і т.п.
Ну і заодно Тимошенко трохи заляпали компроматом

Юрій Сєров - 12-10-2011 у 14:29

Таки посадили... До останнього не вірилося.
Очікуємо реакції Європи.

Andreas - 12-10-2011 у 16:07

жорстка реакція буде
http://www.bbc.co.uk/ukrainian/multimedia/2011/10/111011_cameron_ty...

Юрій Сєров - 12-10-2011 у 18:53

Спочатку буде, а потім?

З Лукашенком вони попри все намагаються налагодити контакт...

Andreas - 12-10-2011 у 19:08

Якій там "контакт"? Бєларусь з Лукашенком вже давно "політичний труп", всі контакти давно поховані і хрест на них стоїть. А Україна попри все, в перспективі мала шанс стати учасником Євросоюзу. Тепер той шанс втрачено якщо не назавжди, то на довгі десятиріччя

Юрій Сєров - 13-10-2011 у 11:08

До останніх виборів і розгонів мовчазних зборів ще щось пробували...

Цікаво зараз інше - як Янукович буде виходити з ситуації, що склалася. Ситуація дуже схожа, що була в Кучми.
Відступить, всі зрозуміють, що тиск заходу на нього діє, не відступить - ситуація перейде в схожу до Лукашенка.
А заберуть Євро і заборонять Ахметову їздити на захід - що тоді Янукович буде робити?

Юрій Сєров - 7-3-2013 у 01:01

Власенко вже в розшуку, я там розумію...

Юрій Сєров - 22-3-2013 у 17:27

Ще один опозиціонер-емігрант намалювався:
http://news.eizvestia.com/news_politics/full/svyatoslav-piskun-poki...