Форум Рідного Міста

Шановні мешканці Львова, не проходьте мимо цієї теми... Будь-ласка! Ці...

Козачок Сергій - 13-8-2011 у 11:16

Розуміючи всю заїждженість даної теми на форумі та усвідомлюючи що мене цілком справедливо можна обізвати спамером ризикну знову до неї повернутися :)
Цілком ймовірно що найближчим часом мені випаде нагода побувати у Львові (а я там до речі ніколи не був). Планую там затриматися на днів три-чотири.
З проблемами де зупинитися і де харчуватися я уже більш менш розібрався (завдяки цьому ж форуму ;)) і тепер постало питання що ж мені у Львові робити :lol:. Враховуючи те що у часі та коштах я обмежений, хотілось би одразу скласти список того де варто побувати і що варто побачити.
В першу чергу цікавлять пам’ятки архітектури та музеї.
Якщо комусь не лінь мені відповісти, то я буду безмежно вдячний :saint:

Катерина Слобода - 13-8-2011 у 13:28

Церква Ольги та Єлизавети (Костел) - головний корпус НУ "ЛП" всередині - церква св. Юрія - головний корпус ЛНУ всередині - будинок вчених якщо вдасться також всередині - Палац Потоцьких - оперний театр всередині - на площі Ринок Італійський дворик - Аптека-музей - Арсенал- Музей етнографії- можна подивитися на Львів або з Високого Замку або з вежі Ратуші - Вірменська церква- Личаківський цвинтар....

я так своїх гостей воджу, загалом всі задоволені...


Андрій Пелещишин - 13-8-2011 у 13:50

Музей годинників - ріг проспекту Свободи і Гнатюка, будинок зі статуєю Свободи нагорі.

Андрій Пелещишин - 13-8-2011 у 13:54

Цитадель, і поряд з нею вулички Драгоманова, Каліча гора, біологічний факультет ЛНУ, стіна "де знімали мушкетерів" :D

А ще обійти гору Високий замок по низу - собор Марії Сніжної, площа Старий ринок і церква на ній у неймовірно гарному дворику, потім церква Миколая (найстаріша будівля Львова), Онуфріївський монастир (де був похований Іван Федорович), П'ятницька церква (також з часів заснування Львова), станція Підзамче, потім через рельси нагору - до джерела і каплички...

Катерина Слобода - 13-8-2011 у 15:26

ага...і ще забула, то не музей ані не пам'ятка архітектури, але цікаво дуже
в центрі є Майстерня шоколаду, (якщо приїдете з дружиною і дітьми, їм не кажіть, що туди ідете, бо не вийдете звідти ;) )

Hanor Narasson - 14-8-2011 у 11:24

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
станція Підзамче, потім через рельси нагору - до джерела і каплички...


Obs! Не раджу йти через рейки. Тобто теоретично там колись була стежка наверх до джерела від непарної горловини, але зараз там все поперегороджували і штрафують. Це навіть якщо знехтувати, що переходити рейки там просто небезпечно, бо крива і видимість обмежена.

Тобто краще від монастиря Св.Онуфрія колії не переходити, а піти до джерела і каплички по вул Татарській, або по вул. Богдана Хмельницького йти аж до ринку Підзамче, там подиаитися "Фабрике вудек і лікєрув Бачинскєго" (Алмазінструмент) :baddevil:, та й взагалі ті всі старі єврейські квартали, трішки вернутися назад і пройти під залізничним мостом до перевалу між Високим Замком і Лисою Горою.

Офтоп. Тільки зараз усвідомив глибинну суть російської приповідки при рівному аж до краплі розподілі трунків по чарках: "Глаз - алмаз!":baddevil:

Андрій Пелещишин - 14-8-2011 у 14:14

Цитата:

Obs! Не раджу йти через рейки. Тобто теоретично там колись була стежка наверх до джерела від непарної горловини, але зараз там все поперегороджували і штрафують. Це навіть якщо знехтувати, що переходити рейки там просто небезпечно, бо крива і видимість обмежена.

Трішки далі від станції є перехід і навіть спеціальна хвірточка, там поряд якась будівля Укрзалізниці. Через хвірточку виходиться не на стежку, а на нормальну дорогу.

Козачок Сергій - 15-8-2011 у 17:52

Дякую! Уже сиджу з картою і складаю маршрути :)
Наразі маю два запитання:
1) Усі ці місця реально обійти пішки (не корстуючись транспортом), враховуючи що я звик ходити багато і швидко? Чи в будь-якому випадку доведеться користуватися транспортом?
2) У культові споруди та навчальні заклади, про які Ви говорили, може зайти кожен бажаючий чи вхід туди обмежений?

Катерина Слобода - 15-8-2011 у 18:59

Цитата:
Дякую! Уже сиджу з картою і складаю маршрути :)
Наразі маю два запитання:
1) Усі ці місця реально обійти пішки (не корстуючись транспортом), враховуючи що я звик ходити багато і швидко? Чи в будь-якому випадку доведеться користуватися транспортом?

та ну, який транспорт, пішки все, якщо дощу не буде :) зі зручним взуттям вам то не буде важко, і дуже не спішіть по дорозі, бо навіть просто іти вулицею і дивитися на будинки- дуже буде вам цікаво, то можу гарантувати.
На вулицях будете бачити коричневі вказівники, по них досить класно орієнтуватися в напрямках, на зупинках деяких є карти міста з позначкою де ви перебуваєте.

Цитата:

2) У культові споруди та навчальні заклади, про які Ви говорили, може зайти кожен бажаючий чи вхід туди обмежений?

зараз вступна кампанія ще, в навчальні заклади мали б пускати (на всяк випадок, моя порада, дуже не питайте чи пускають, ідіть і все... ;) )
в деяких з перелічених місць треба заплатити за квиток, але то вам на місці скажуть, і майте на увазі, що в храмах не можна фотографувати...в Вірменській церкві недавно фотографувала, треба вважати на знаки, ну або щоб вас не зауважили...

Юрій Сєров - 15-8-2011 у 23:13

Цитата:
На вулицях будете бачити коричневі вказівники, по них досить класно орієнтуватися в напрямках

Не завжди. Часом вони якось дивно вказують маршрут, краще по мапі.

Цитата:
і майте на увазі, що в храмах не можна фотографувати...

Проблема не в фотографуванні, а в тому, що більшість туристів фоткають зі спалахом, що негативно впливає на ікони та фрески (тому і виникли ці заборони). Просто вимкніть спалах.

Мої враження від перших відвідин Львова

Козачок Сергій - 1-9-2011 у 23:44

У перший же день перебування у Львові я знайшов пістолет та у мене врізалася машина... І саме смішне те що я не жартую :lol: Щоправда пістолет був іграшковий (револьвер системи "Кольт" :cool: ) валявся на вулиці Вірменській, а на автомобілі в мене в’їхав якийсь малюк на проспекті біля Оперного (причому цілком свідомо :) ).
Спробую зафіксувати найяскравіші враження:
1) Дуже несподівано, але Львів це перший обл. центр у якому я побачив білку (не рахуючи Рівненський зоопарк :lol: ), це трапилося коли я шукав Цитадель. Я помилково зайшов на вулицю Колесси, і коли дійшов до кінця вулиці я опинивля у такому ніби тупику, з якого виходило у різні сторони повно крутих стежок які вели у якісь хащі. Так-от там зовсім поряд від мене кілька хвилин з гілки на гілки стрибала білка, моєю присутністю вона зовсім не була збентежена :)
2) Цитадель я таки знайшов, зайшов зі сторони Калічої Гори, піднявля по металевих східцях до замкнутої хвіртки з охоронцем (на те вона і цитадель, подумав я:)), однак з охоронцев вдалося домовитися і він пропустив мене пройтися по периметру. Фортеця цікава, можливо трохи занадто "осучаснена", та й робити у такому місці готель-ресторан... Не знаю, не зовсім якось відповідно... Але найцікавіше було коли я уже залишив територію комплексу і попрямував по якихось бокових стежках. Цілком несподівано для себе я побачив ще одну фортечну споруду, набагато меншу, але в дуже страшному стані... Було таке враження що її взяли штурмом кілька століть тому і після того тут нікого не було. Стіни розтріскані, побиті, усюди валяються уламки цегли, все поросло кущами, навіть деревами. Сумно якось стало, я обійшов її по колу, увійшов до середини, на вежу по східцях лізти уже не наважився. Про те що тут хтось буває свідчили хіба що нехитні написи на стінах (щось на зразок "тут був я" у кращому випадку). Що це таке я так і не дізнався, шкода що така річ у центрі Львова пропадає...
3) А ще сподобалася гра під назвою "знайди Високий Замок" :D Телевежа ніби постійно маячить перед тобою, і здається що вона зовсім поряд і йти до неї зрозуміло в яку сторону. Однак насправді все виявилося трохи те так :rolleyes: Я вийшов по вулиці Пішій у тупик, уже хотів повертатися, але випадково зустрів якусь бабцю, яка мені порадила обійти будинки вулиці та пройти по якійсь стежці, яка повинна була вивести мене під самий замок. Цією порадою я і скористався, заразом познайомився з "ареолом обитания" місцевих бомжів :) На замок дерся не зовсім там де це було передбачено (про це я дізнався коли спускався), але вид який мені відкрився з вершини справді вразив, заради цього варто було шкребтись...
4) Музей зброї "Арсенал". Я б там сидів би сутками, справді багато унікальних речей які я мріяв побачити своїми очима. Наприклад справжній гуситський бойовий ціп!
Всьго не перерахуєш, але загалом Львів справив на мене дуже гарне враження: вулиці, парки, проспекти, будинки, храми... Важко це описати, це треба бачити, відчути.:)

P.S. Дуже дякую усім форумчанам, які допомогли мені правильно спланувати свій час перебування у Львові ;)

Юрій Сєров - 2-9-2011 у 00:08

Цитата:
Але найцікавіше було коли я уже залишив територію комплексу і попрямував по якихось бокових стежках. Цілком несподівано для себе я побачив ще одну фортечну споруду, набагато меншу, але в дуже страшному стані... Було таке враження що її взяли штурмом кілька століть тому і після того тут нікого не було. Стіни розтріскані, побиті, усюди валяються уламки цегли, все поросло кущами, навіть деревами. Сумно якось стало, я обійшов її по колу, увійшов до середини, на вежу по східцях лізти уже не наважився. Про те що тут хтось буває свідчили хіба що нехитні написи на стінах (щось на зразок "тут був я" у кращому випадку). Що це таке я так і не дізнався, шкода що така річ у центрі Львова пропадає...

Мабуть ось це ви бачили:
http://lviv.ridne.net/node/2110 та
http://lviv.ridne.net/node/2118

Катерина Слобода - 2-9-2011 у 08:10

Цитата: Початково розміщене учасником Козачок Сергій  

Спробую зафіксувати найяскравіші враження:
1) Дуже несподівано, але Львів це перший обл. центр у якому я побачив білку (не рахуючи Рівненський зоопарк :lol: ), це трапилося коли я шукав Цитадель.

білки то наші домашні тварини :lol: , вони не тільки там живуть :) один "Снікерс" і всі білки округи позбігаються...:lol:
Цитата:

P.S. Дуже дякую усім форумчанам, які допомогли мені правильно спланувати свій час перебування у Львові ;)

як придумаєте що наступного разу хочете побачити пишіть, вам ще багато чого цікавого залишилося...

Hanor Narasson - 2-9-2011 у 10:42

Цитата: Початково розміщене учасником Козачок Сергій  

1) Дуже несподівано, але Львів це перший обл. центр у якому я побачив білку (не рахуючи Рівненський зоопарк :lol: ), це трапилося коли я шукав Цитадель. Я помилково зайшов на вулицю Колесси, і коли дійшов до кінця вулиці я опинивля у такому ніби тупику, з якого виходило у різні сторони повно крутих стежок які вели у якісь хащі. Так-от там зовсім поряд від мене кілька хвилин з гілки на гілки стрибала білка, моєю присутністю вона зовсім не була збентежена :)


Та в місті тисячі їх! Тема обговорювалася на форумі, скористайтеся пошуком.:baddevil:

Козачок Сергій - 7-9-2011 у 19:46

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Цитата:
Але найцікавіше було коли я уже залишив територію комплексу і попрямував по якихось бокових стежках. Цілком несподівано для себе я побачив ще одну фортечну споруду, набагато меншу, але в дуже страшному стані... Було таке враження що її взяли штурмом кілька століть тому і після того тут нікого не було. Стіни розтріскані, побиті, усюди валяються уламки цегли, все поросло кущами, навіть деревами. Сумно якось стало, я обійшов її по колу, увійшов до середини, на вежу по східцях лізти уже не наважився. Про те що тут хтось буває свідчили хіба що нехитні написи на стінах (щось на зразок "тут був я" у кращому випадку). Що це таке я так і не дізнався, шкода що така річ у центрі Львова пропадає...

Мабуть ось це ви бачили:
http://lviv.ridne.net/node/2110 та
http://lviv.ridne.net/node/2118

Так, це воно...
А можна десь почитати побільше про цю споруду?

Козачок Сергій - 7-9-2011 у 19:51

Цитата: Початково розміщене учасником Катерина Слобода  

білки то наші домашні тварини :lol: , вони не тільки там живуть :) один "Снікерс" і всі білки округи позбігаються...:lol:

"Снікерса" на жаль (чи на щастя :rolleyes: ) не було :)

Цитата: Початково розміщене учасником Катерина Слобода  
як придумаєте що наступного разу хочете побачити пишіть, вам ще багато чого цікавого залишилося...

Дякую, обов’язково напишу :)

Юрій Сєров - 7-9-2011 у 21:17

Тут можна глянути, як Цитадель виглядає з космосу
http://kray.ridne.net/node/16

Тут почитати про неї:
http://www.ji.lviv.ua/ji-library/lviv2/okonchenko.htm
http://ukrainaincognita.com/zamky-ta-fortetsi/lvivska-tsytadel
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8C%D0%B2%D1%96%D0%B2%D1%81%D...
ну і Гугл прийде Вам також на допомогу :)

Юрій Сєров - 7-9-2011 у 21:19

Цитата з другого посилання.
Цитата:
Готель красивий і цікавий, а що головне – не виглядає помпезною декорацією. Щоправда розташований він у будівлі, яка колись була «баштою смерті» німецького концтабору Stalag-328 «Tsutadell». Це зараз над гарними скляними дверима башти висить гарний сучасний ганок-дашок, а колись тут висіла табличка із написом «Звідси тільки один шлях - на цвинтар»...


Якесь трохи моторошне місце для готелю...