Форум Рідного Міста

Який театр у Львові Ви нещодавно відвідали?

Соломія Федушко - 1-9-2011 у 22:52

Дивлячись на афішу одного з театрів Львова, замислилась чи справді театральні вистави стали менш популярними для молоді, наприклад, ніж відвідування кінотеатрів, дискотек, концертів тощо.
Хотілося б дізнатись, який театр (виставу) відвідували наші форумчани і як часто ви відвідуєте такі заходи. Чи прищеплюєте дітям любов до театрального мистецтва (обов'язкові "походи" зі школи не беруться до уваги :) )?

Галя Рифяк - 2-9-2011 у 07:19

минулого тижня дивилася "Формули екстази" в Курбаса. =) раніше відвідувала такі заходи ледь не щотижня - друг з консерваторії збирав компанію і проводив по своєму студентському. а тепер щось він про мене забув.. тож поки сестра, якщо не дуже втомлена після роботи, дозволяє себе затягнути на виставу.. але, мабуть, таки доведеться звикати ходити до театрів в гордій самотності..

Ігор Мацевич - 2-9-2011 у 13:12

Іноді буваю у Львівській опері. Певний жаль, чи то пак настальгія за далеким музичним минулим, іноді не дають пройти мимо. Воджу свою найменшу доцю на дитячі балети, і з превеликим сумом констатую факт дуже низького музичного рівня оркестрантів. Зазвичай балет йде під фонограму, ще й в дуже поганій (технічно) якості. І серце розривається: Не можливо привити любов до музики, навчаючи на розстроєному фортеп"яні, і не можливо полюбити такий балет. Але, що, хоч трохи тішить, - люди ходять, в тім і молодь. Не скажу, що зала переповнена, але й не порожня.
Дружина з старшими полюбляє піти в драматичний, і іноді захоплено розповідає, як було гарно, і скільки було молоді...
Я ж стараюсь в кожну поїздку до Києва відвідати столичну оперу. Попри те, що оркестрові музиканти там найвищого рівня (перші звуки одразу зачаровують), там танцюють одні з найкращих в світі балерин. Я бував у Варшавській опері, - надзвичайно ефектно, та не той рівень. Бував в "Большом" у Москві, - повірте, - Київська найсильніша. Коли приїздить з затяжних гастролей додому Олена Філіп"єва, загальнопризнана однією з десяти найкращих у світі, - в театр, на вистави з її участю неможливо попасти.
Мені поталанило: десяток років тому я працював виконробом на київській будові, і повірте, щовечора ходив в Оперний театр, і мав можливість бачити Філіп"єву ще тільки перспективною молоденькою балериною, і , завдяки їй закохався в балет, якого недолюблював у студентські роки...
...Але в Україні, як в Україні... Криза, політичні та економічні проблеми... Та не зникнуть талановиті люди на нашій благословенній землі! ...

Hanor Narasson - 2-9-2011 у 20:31

А на якому балеті Ви були? Бо "Лускунчика" танцюють під оркестр, хіба що там не рояль, а синтезатор :rolleyes:, а все інше "наживо".

Ігор Мацевич - 4-9-2011 у 15:14

Мені з доцею не поталанило. Лускунчик теж був під фонограму, як і гала - концерт зірок світового балету.

Hanor Narasson - 4-9-2011 у 17:18

Гм... Ми були на прем''єрі...