Форум Рідного Міста

Грабчук Тарасик. Збір коштів на лікування за кордоном.

Станкевічас Сергій - 4-9-2011 у 15:28

Шановні друзі! Нашому форумчанину, Андрію Грабчуку, терміново потрібна допомога. У його чотирирічного сина Тарасика Грабчука діагностовано рецидив страшного захворювання - нейробластоми (рак).

До трирічного віку Тарасик ріс звичайним, здоровим хлопчиком. Три місяці лікування в Івано-Франківську на підставі помилкового діагнозу призвели Тарасика до такого стану, що він не міг обходитися без знеболювальних препаратів більше 8 год. І лише після цього, в Києві, у дитячому відділенні Національного Інституту Раку йому поставлено остаточний страшний діагноз – ракова пухлина типу нейробластома в заочеревній порожнині, поширена в малий таз з обширними метастазами в лімфовузли та кістки всього тіла, 4 стадія.
Десять місяців Тарасик проходив лікування, впродовж яких переніс 9 блоків хіміотерапії та пересадку стовбурових клітин кісткового мозку. Проведена в червні 2011 року за кордоном діагностика підтвердила успішність лікування.
Однак, в серпні стан Тараса знову почав погіршуватись. Комп'ютерна томографія встановила, що пухлина знову активна. Консультації з лікарями вказують, що лікування можливе лише за кордоном, про що домовлено з німецькими фахівцями. Україна - єдина країна Європи з чисельністю начелення понад 2 млн. жителів, яка самостійно не робить операції по трансплантації кісткового мозку.
Процес лікування передбачає повторний курс хіміотерапії та пересадку кісткового мозку від донора, що коштує понад 250 000 євро.

Самостійно родина не спроможна зібрати такі кошти. Сподіваємось на Вашу допомогу. Добра справа та молитва – те, що Тарасикові потрібно.

Допомогти Тарасу можна не тільки грошима! Величезну допомогу Ви можете надати, інформуючи оточуючих про проблему маленького хлопчика. Запрошуємо Вас розповідати про наш заклик про допомогу своїм друзям, знайомим, колегам по роботі, а також долучитися до групи Facebook: http://www.facebook.com/groups/250821768283032/ Крик про допомогу. Врятуймо Тарасика Грабчука.
В цій групі родичі та волонтери постійно інформують про хід збору коштів та про стан дитини. Також там наведені реквізити для надання фінансової допомоги. Будь-які ідеї, спрямовані н допомогу Тарасику, вітаються.
Спільними зусиллями ми зможемо врятувати людське життя!

Andreas - 4-9-2011 у 20:32

Цитата:

лікування можливе лише за кордоном, про що домовлено з німецькими фахівцями


Моє мило відкрите, нехай батько скине мені переписку з німецькими фахівцями, спробую звернутися до місцевих благочинних фондів.
Зібрати чверть мільона євро нереальна справа.

Станкевічас Сергій - 4-9-2011 у 22:55

У батьків на руках є результати діагностики Тараса, яка закінчилась буквально поза вчора - в п'ятницю, 2 вересня в клініці м.Нюрнберг. Щойно Вам скинули на електронну пошту.

Як сказали німецькі лікарі, розпочинати лікування необхідно негайно. Пухлина себе поводить дуже агресивно і швидко збільшується. Тому, на наступному тижні розпочинають хіміотерапію в Нюрнбергу. Однак тарансплантацію кісткового мозку ця клініка не виконує.
Батьки зараз в пошуку клініки, в якій пройде весь подальший курс лікування, операція та трансплантація.



Станкевічас Сергій - 18-9-2011 у 02:42

Рівно місяць пройшов з того моменту, коли чотирирічному Тарасику Грабчуку було діагностовано рецидив нейробластоми, однієї з найскладніших, з точки зору лікування, форм ракового захворювання у дітей. Рецидив – найжахливіше слово, яке тільки могла почути родина Тарасика від лікарів. Слово, якого страшенно боялися батьки і про яке старалися навіть не думати.
Понад рік тому, в липні 2010, Тарасик розпочав важкий виснажливий курс лікування в дитячому відділенні Національного Інституту Раку від нейробластоми 4 ступеня. Впродовж десяти місяців він переніс 9 блоків хіміотерапії та пересадку стовбурових клітин кісткового мозку, так звану автотрансплантацію. Здавалось, світ нарешті посміхнувся родині Тарасика. Проведена за кордоном діагностика підтвердила успішність лікування, «живих» ракових клітин виявлено не було. Починаючи з травня 2011 року нарешті сім’я була разом, вдома.
Однак, в серпні стан Тарасика почав погіршуватись, по ночах дитина почала жалітися на болі у спині; комп'ютерна томографія показала, що пухлина знову активна. Спеціалістами Національного Інституту Раку було рекомендовано негайне проведення детальної діагностики закордоном.
Батьки відразу звернулися в декілька клінік в різних країнах світу з проханням про проведення термінового обстеження. З 22 серпня по 2 вересня Тарасик з мамою перебували на діагностиці в клініці, яка першою відреагувала на прохання - Cnopf”sche Kinderklinik в м.Нюрнберг, Німеччина. Німецькі спеціалісти підтвердили рецидив, метастази виявлено і в животику, і в кістках, і в кістковому мозку. Надано рекомендований протокол лікування, що передбачає курс хіміотерапії, операцію по видаленню пухлини, MIBG-терапію і трансплантацію кісткового мозку від донора, які в Україні не виконуються.
Встановлено, що пухлина дуже агресивна, надзвичайно швидко розповсюджується, а тому лікарі наполягли на негайному початку лікування. Інакше могло бути вже запізно. Батьки ще розглядали варіанти дешевшого лікування в Італії або Ізраїлі. Однак, зважаючи на категоричну позицію лікарів, вже в понеділок, 5 вересня, не відкладаючи ні на день, розпочалась підготовка, а у вівторок, 6 вересня безпосереднє проходження хіміотерапії в Cnopf”sche Kinderklinik.
Німецькі лікарі запропонували перші 2 блоки хіміотерапії прийняти в Нюрнбергу, а впродовж проходження цих блоків визначитись із клінікою, в якій буде продовжуватися лікування (сама Cnopf”sche Kinderklinik не розглядається, оскільки не спеціалізується на таких трансплантаціях). Перелік із десяти клінік Німеччини, які мають необхідний досвід лікування аналогічного захворювання, є у батьків на руках. На даному етапі мама Тарасика очікує відповіді на запити про орієнтовну вартість від клінік, які погодяться взяти його на лікування. Скоро сім’ю очікує непростий і дуже відповідальний вибір - кому довірити життя дитини? Крім стандартного протоколу лікування деякі німецькі клініки пропонують експериментальні протоколи, які можуть мати кращі результати, але ще не є загальноприйнятими.

Станкевічас Сергій - 18-9-2011 у 02:47

Вартість лікування, яку поки-що неофіційно називають німецькі клініки, коливається в діапазоні від 190 до 250 тис. євро.
Батьки Тарасика розпочали інтенсивний збір коштів в Україні, були створені групи в соціальних мережах, інформацію про Тарасика розповсюдили декілька десятків ЗМІ, інтернет-форумів, відкрито власний інтерент-сайт Tarasyk.if.ua. Регулярну інформацію про збір коштів надають місцеві теле- і радіокомпанії. До збору коштів долучилися декілька івано-франківських благодійних фондів та громадських організацій. Проведено прес-конференцію для місцевих журналістів за участю батька Тарасика, а також директора Івано-Франківського Драмтеатру Ростислава Держипільського, відомого прикарпатського барда Зої Слободян, які долучилися до акції по допомозі Тарасику. До збору коштів долучилися діти з дитячої студії енергетиків, які роздають івано-франківцям буклети про Тарасика та розповідають про способи допомоги.
У вересні на підтримку Тарасику заплановано провести благодійний концерт Зої Слободян. ДепутатІвано-Франківської обласної ради Сергій Адамович взявся організувати благодійний книжковий ярмарок. Вчора був проведений матч чемпіонату України з футзалу "Ураган" -"Локомотив", всі кошти з якого будуть перераховані на лікування Тарасика.
За неповний місяць, відколи розпочалась акція по збору коштів, за сприяння та безпосередньої участі декількох тисяч людей із добрим і щирим серцем уже вдалося зібрати колосальну суму. Станом на 17 вересня зібрано понад 800 тис. грн.
Однак цього недостатньо. Зібрано тільки 35% від необхідної суми. Батьки Тарасика просять всіх небайдужих людей відгукнутися і допомогти їм врятувати юне життя.

Найновішу інформацію про лікування Тарасика і про збір коштів можна читати у Фейсбуці, в групі: «Крик про допомогу. Врятуйте Тарасика Грабчука».

Станкевічас Сергій - 18-9-2011 у 03:01

Хто не має можливості допомогти матеріально, чи не вважає це доцільним, просто помоліться за його здоров'я.

http://tarasyk.if.ua/

Станкевічас Сергій - 22-9-2011 у 15:36

Продовжується збір коштів на лікування в Німеччині чотирирічного Тарасика Грабчука. Станом на 22 вересня зібрано 900 тис. грн. із необхідних 2,3 млн. грн.

Новини про хід лікування Тарасика від його мами.

Уляна Грабчук
П’ять днів тому, 15.09.11 закінчили приймати перший курс хіміотерапії, який складався з 10 діб безперервного «капання» трьома різними надзвичайно потужними препаратами. Професор Лоде з клініки м. Грайсфальд, з якою ми проводимо переговори на предмет подальшого лікування, називає цей протокол хіміотерапії – атомною бомбою, настільки її дія є руйнівною, як для пухлини, так і для організму.
Відразу відчули як позитивну дію «хімії», так і негативну.
Останні дні курсу Тарасик перестав жалітися на болі у спині і в ніжках, нормалізувалася температура, яка ще на початку лікування довший час трималася на рівні 39- 39,5С. Все це вселяє певний оптимізм та надію на те, що пухлина «правильно» відреагувала на «хімію», тобто почала зменшуватися. На нормальному рівні тримається температура і тепер, уже після завершення курсу хіміотерапії. Правда, Тарасика постійно тримають на антибіотиках.

Надалі продовжують падати аналізи. Сьогодні лейкоцити були 0,3 (це при тому, що щодня вводять граноцит – препарат, який спричиняє штучне підняття лейкоцитів). Тромбоцити також низькі і продовжують падати. Вчора були 42, сьогодні – 28. Якщо тенденція буде така ж і завтра, прийдеться знову вливати тромбоконцентрат. Як результат таких показників, протягом тижня декілька разів текла з носика кров. Тарасик при розмові з бабусею по Skype казав, що через ту кров з носа в клініці «така зчинилась катавасія».
Один раз ми уже вливали тромбоконцентрат – це було 16 вересня. Сама процедура кардинальним чином відрізняється від тієї, до якої звикли в Україні. Лікарі на підставі результатів аналізів прийняли рішення про необхідність вливання, після чого працівники клініки відразу самі все принесли і підключили до стійки для переливання. Я не повинна була кілька вечорів видзвонювати донорам і домовлятись про їх обстеження, переживати, що хтось з них на обстеження вчасно не прийде, а хтось не підійде за результатами і тоді мені треба буде бігати по лікарні і питати в родичів інших діток, чи не має у них обстеженого донора 4 позитивної групи крові? А мені скажуть – «звісно не має», і залишиться тільки молитись, щоб аналізи за період пошуку донора не впали до критичної межі.
Мимоволі, постійно порівнюється лікування тут з Україною. Сумніваюсь, чи хтось з німецьких лікарів зумів би витерпіти хоча б тиждень роботи в тому темпі і в тих умовах, в яких змушені працювати наші лікарі в Інституті Раку. Ось тільки один приклад. Дитяче відділення онкології клініки в Нюрнберзі розраховане на 10 пацієнтів, при цьому лікується тепер 6 чи 7, а в критичному стані, можливо, тільки наш Тарасик. В Інституті Раку, приблизно на такій самій площі як і тут, лікується в 20 разів більше маленьких пацієнтів, значна частина з яких в тяжкому стані …

Попереду в нас ще 16 днів перерви (всього перерва 3 тижні), під час якої у Тарасика повинні піднятися аналізи. Потім другий 10-ти денний курс хіміотерапії, після якого плануємо в Нюрнбергу пройти обстеження і переїхати в клініку, в якій вже будемо проходити весь подальший протокол лікування.
Попереду у нас дуже важливий і відповідальний вибір – необхідно визначитися, в якій клініці продовжувати лікування. Клініка м. Нюрнберг, в якій ми перебуваємо зараз і в якій розпочали термінове лікування, не спеціалізується на трансплантаціях після рецидивів нейробластоми. У нас на руках є перелік німецьких клінік, які мають необхідний досвід проведення трансплантації. Як найбільш імовірні, розглядаємо варіанти продовження лікування в університетських клініках Грайсфальда, або Вюрцбуга. Документи Тарасика разом і запитом про можливість лікування та очікувану вартість направили також у декілька інших клінік.
Поки що отримали письмову відповідь про можливість подальшого лікування разом з орієнтовним кошторисом тільки від університетської клініки з міста Мюнхен. Однак, вартість лікування там просто захмарна – 350 тис. євро. Як нас і попереджали, клініка є однією з найдорожчих в Німеччині, тому її ми вже не розглядаємо. В усному режимі, представники клінік Грайсфальда і Вюрцбуга називали вартість лікування орієнтовно на 35% нижчу.

Останні декілька днів у Тарасика почали появлятися першу успіхи в німецькій мові. Спершу він і слухати не хотів про вивчення німецької, а ідею дивитися німецькомовні мультики сприймав категорично «в штики». Однак, на днях в столовій з цікавістю задивися якийсь німецький мультик, а після цього вже до них почав ставитися нормально і дивиться з цікавістю, незважаючи на те, що не розуміє про що в них говорять. Декілька німецьких слів Тарас вивчив від медсестер, які так радісно і захоплено реагують на його «данке» , «бітте», «гутен так», що цим серйозно стимулюють його бажання до вивчення інших слів. Сьогодні Тарасик демонстрував медсестрам вміння рахувати німецькою до семи

Що стосується ще однієї надзвичайно важливої події – діагностики сестрички на предмет можливості бути донором для Тарасика, то про це сьогодні написав на Фейсбуці Андрій. Результати очікуємо до п’ятниці, щоб у випадку негативного результату провести діагностику також і татка. Однак, зі слів німецьких спеціалістів, імовірність того, що хтось з батьків зможе бути донором є надзвичайно низька. Головна надія, наразі, на Тетянку.

Пишу вночі, оскільки вдень лікарі і Тарасик практично не залишають часу на комп’ютер.
Дякую всім Вам за підтримку, за допомогу, за організацію всіх тих акцій, спрямованих на збір коштів на лікування Тарасика. Все це дуже важливо для нас, і не тільки в матеріальному плані. Ваша підтримка надає мені додаткової сили і Віри. Дякую.

Станкевічас Сергій - 25-9-2011 у 09:43

Реквізити для надання допомоги:

ІФ ОД АТ «Райффайзен Банк Аваль», Розрахунковий рахунок 2625935367
МФО 336462, ЄДРПОУ 20551707
Призначення платежу: Благодійна допомога для Грабчук У.В. для зарахування на картковий рахунок 0439210500

ПриватБанк
Номер счета: 29244825509100, МФО: 305299 ОКПО (код получателя): 14360570
Назначение платежа : № картки 4405885816204447, Грабчук Андрей Богданович ІН 2764012794

ІФФ АТ«БРОКБІЗНЕСБАНК»
Р/р №26209380084190 МФО: 336882 ЄДРПОУ: 2764012794
Призначення платежу: Благодійна допомога на лікування Грабчука Тарасика, Отримувач: Грабчук А.Б.

Рахунок у російських рублях
BENEFICIARI: ANDREY GRABCHUK ACCOUNT: 26202602490303
БАНК ПОЛУЧАТЕЛЬ: ПРИВАТБАНК ДНЕПРОПЕТРОВСК,УКРАИНА
СЧЕТ БАНКА ПОЛУЧАТЕЛЯ В БАНКЕ-КОРРЕСПОНДЕНТЕ: 30111810355550000028
БАНК-КОРРЕСПОНДЕНТ: ОАО Банк ВТБ, Санкт-Петербург, Россия
РЕКВИЗИТЫ БАНКА-КОРРЕСПОНДЕНТА: БИК 044525187 ИНН 7702070139 ОКПО 00032520
НОМЕР СЧЕТА БАНКА-КОРРЕСПОНДЕНТА В ОПЕРУ ГТУ БАНКА РОССИИ 30101810700000000187
БАНК ПОЛУЧАТЕЛЯ: ПРИВАТБАНК, ДНЕПРОПЕТРОВСК,УКРАИНА

Рахунок у Німеччині
Kontoinhaber: Ukrainische Pfarrei St. Nikolaus, Bamberg
Kontonummer: 209028307
LIGA Bank (BLZ 750 903 00)
EU-Überweisungen: IBAN: DE50 7509 0300 0209 0283 07
BIC / SWIFT-Code: GENODEF1M05
Verwendungszweck: Hilfe für krebskranken Taras Grabchuk
(Мультивалютний рахунок у Німеччині. При потребі, можуть видаватися довідки про переказ коштів на благодійність, які визнаються податковою службою)

Рахунки у Канаді
UKRAINIAN CREDIT UNION LIMITED, 2397 Bloor street west, Toronto, Ontario M6S 1P6
tel 416 762 9404
"Fund for Tarasyk Grabchuk"
Аccount number 641837 ,TD Canada Trust
Account name: A.Kostyshyn,
IN TRUST for Tarasyk
05382 004 83916361945
Transit No. Inst. No. Account No.

WebMoney
U277267813368 - гривні
E266723864886 - євро
Z245323713048 - долар
R151826947850 – рублі

Станкевічас Сергій - 25-9-2011 у 09:47

Щойно надійшла інформація з університетської клініки Ерлангену!
З імовірністю 99% сестричка Тарасика підходить, як донор, для пересадки кісткового мозку своєму братику!!!!!!!!!!!!!!!!
Це дуже гарна новина.

Станкевічас Сергій - 5-10-2011 у 21:49

Продовжується збір коштів на лікування Тарасика.
Станом на 5 жовтня зібрано коштів на суму 1 558 907 грн., що орієнтовно складає 65,0 % від потреби (очікувана вартість лікування 2 400 тис. грн.)

Станкевічас Сергій - 5-10-2011 у 21:51

Новини від мами, Уляни Грабчук.

Ми вже тиждень неможемо розпочати наступну хімію. Ця «атомна бомба», яку Тарасикові влили, настільки сильна, що і досі в нього лейкопенія (0,7 лейкоцити), тромбопенія (15 тромбоцити – сьогодні знову влили тромбоконцентрат, вже вчетверте після хімії). Щоправда гемоглобін зупинився на рівні 86-83, після того, як двічі вливали еритроцитну масу. З такими аналізами Тарасик легко підхопив якусь інфекцію і вже тиждень (якраз відтоді як поїхали наші дорогенькі сестричка і татко) у нього нежить і бронхіт. Лікуємось антибіотиками та інгаляціями, і його самопочуття вже набагато краще.
Сьогодні лікарі нам повідомили, що наступну хімію розрахують менш сильною, щоб Тарасик міг вчасно заходити на подальше лікування. Для успішного лікування онкологічних захворювань надзвичайно важливо вчасно заступати на кожну наступну хімію. Тому, наше сьогоднішнє завдання – якнайшвидше підняти аналізи до необхідного рівня і тоді, за прогнозами лікарів, на початку наступного тижня повинні почати другу хімію. З цією метою, Тарасик щоденно випиває 200 мл соку власного приготування з буряка, моркви, яблук і всіляких інших фруктів. А також, дякуючи о.Богдану, Тарасик щоденно вживає екологічно чисте, козяче молоко і сир. Ми з п.Марійкою намагаємось погодувати нашого парубка його улюбленою українською їжею, яка йому зараз смакує вже краще (Тарасик навіть вагу набрав: з 19,5 до 21,3 кг). А він нас всіх у відповідь радує своїм гарним настроєм, бадьорістю і жвавістю, на диво німецьким лікарям
Після закінчення другої хімії має бути діагностика, яка також буде проведена в клініці Нюрнберга. За результатами діагностики лікарі будуть визначати подальшу стратегію лікування. А ми визначатимемось з клінікою, де проведемо наступні півроку, і де Тарасику даватимуть шанс жити.

Станкевічас Сергій - 8-10-2011 у 08:28

У Львові до збору коштів на лікування Тарасика долучилася благодійна організація «Архистратиг Михаїл». Представники організації з власної ініціативи зв'язалися родиною Тарасика і запропонували розмістити у Львові скриньки по збору коштів.

Станом на 8 жовтня зібрано коштів на суму 1 635 390 грн., що орієнтовно складає 68,1% від потреби (очікувана вартість лікування 2 400 тис. грн.)

Станкевічас Сергій - 9-10-2011 у 15:12

18 жовтня на Вічевому майдані міста Івано-Франківська з 10.00 год. до 17.00 год відбудеться акція "Книжка для порятунку дитини. Благодійний книжковий ярмарок задля допомоги Тарасику Грабчуку".

Всі кошти, виручені під час продажу книг будуть передані на лікування маленького Тарасика Грабчука. Купіть вподобану Вами книжку і подаруйте надію на життя!
Віримо, що саме Ви – той читач, якого так очікує книга і чиєї допомоги потребують Хворі Діти. Книги просимо заносити за адресою, м.Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 53, тел. 713655

Станкевічас Сергій - 24-10-2011 у 16:45

На Вічевому майдані відбувся ярмарок книг. Ярмарок не звичайний, а благодійний , - зібрані кошти підуть на лікування хворих дітей Тарасика Грабчука та Андрія Юркевича. Під час благодійної акції на лікування хлопчиків зібрано 4070 гривень.

Це вже друга така акція. Під час першого благодійного ярмарку на лікування Тарасика Грабчука було зібрано понад 10 тис.

«Сьогодні ярмарок мав трохи менше успіху, як минулий раз. Нам принесли дещо менше книг, ніж минулого разу: вранці було 650 книг, а в обід донесли ще півтори сотні. Можливо, акції не сприяла погода, а може і те, що принесли книги більш старіші», - зазначила куратор акції, депутат міської ради від партії «Свобода» Оксана Савчук.

«Звичайно, цього разу ми зібрали меншу суму, як минулого разу, але тоді і книг було більше тисячі. Та сподіваюсь що ця сума теж важлива для лікування тяжкохворих діток»,- зауважив депутат обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Адамович.
http://ankontr.if.ua/?page=news&p_id=26971

Станкевічас Сергій - 24-10-2011 у 16:47

Уляна Грабчук
Завтра закінчуємо другий блок хіміотерапії в м.Нюрнберзі. Оскільки Тарасика турбували болі в ніжці і в тазових кісточках справа, йому зробили позапланове МРТ, обстеження крові і сечі. Результати цих обстежень вказують на те, що пухлина добре піддалась першій хімії і зменшилась в обсягах, як ми вже писали. Крім того аналізи крові і сечі показали також добрий результат – онкомаркери і гормони в сечі, які в серпні зашкалювали, зараз практично ввійшли в норму. Але не зважаючи на всі ці позитиви, Тарасика майже щовечора турбують болі в ніжці. Лікарі не можуть дати на це якихось пояснень.
Другий блок хіміотерапії Тарасик переносить набагато краще: температура в нормі, баланс сечі також, аналізи тримались до вчорашнього дня, а сьогодні лейкоцити впали до 0,8. Але прогнозовано і також в межах норми. Інші показники крові ще не падають. Апетит дещо погіршився, але не зважаючи на це він їсть достатньо, навіть набагато краще ніж під хімію в Києві. Ми не лінуємось і, якщо дозволяє погода, щодня гуляємо на терасі: гойдалки, гірка-слоник, настільний футбол. Все в нашому розпорядженні, бо зараз, ніхто більше не гуляє на терасі крім нас. Але нам не скучно. Як і раніше наші друзі провідують Тарасика. Особливо азартно грають у футбол по парах в різних футбольних складах. Але «чомусь» перемагає завжди команда Тарасика
Він, як інші діти його віку, інколи так висловлюється, що особливо шкодуєш, що камера не була включена в той момент. Останніми днями Тараскові особливо подобалось спускатись з гірки-слоника. І якось він дуже натхненно повідомив: «коли я спускаюсь з гірки, то відчуваю дихання природи! Це так прекрасно!»

http://www.facebook.com/groups/250821768283032/

Станкевічас Сергій - 24-10-2011 у 16:51

Станом на 21 жовтня, в перерахунку на гривні, зібрано коштів на суму 1 890 097 грн., що орієнтовно складає 73,8 % від потреби (очікувана вартість лікування становить 2 560 тис. грн.)

Прохання до всіх небайдужих долучитися до акції на підтримку дитинки, яка потребує лікування в німецькій клініці.

Крик про допомогу. Врятуйте Тарасика Грабчука


Станкевічас Сергій - 6-11-2011 у 22:33

Привіт! В четвер в Тарасика був третій день діагностики. Озвучили попередні результати сцинтіграфії кісток. Метастази ще є, але спостерігається динаміка до зменшення.
В четвер і п'ятницю проходимо так зване MIBJ-сканування. Тарасику ввели радіоактивний йод, який повинен осісти на скупченнях ракових клітин, завдяки чому їх можна точніше визначити в ході діагностики. Ця діагностика, м'яко кажучи не дуже корисна, але необхідна для успішного лікування.

За кордоном усі дивуються (і не вірять) що в такій великій державі, як Україна немає жодної лабораторії для MIBJ-сканування. Коли Уляна пояснювала, що наші клініки таку діагностику не роблять, тому що не мають необхідного обладнання, німці зазвичай робили великі квадратні очі і задавали одне надзвичайно просте запитання: Як не мають? А чому вони не куплять?
- І я їм пояснити що в нас в країні все набагато складніше?

Тарасик розвеселив лікарів під час операції по відбору кісткового мозку на обстеження. Його завезли в операційну і ввели наркоз. Лікарі чекали коли Тарасик засне і постійно запитувалися:
- Тарасику, ти вже спиш?
- Ні не сплю!
Через хвилинку:
- Тарасику, ти вже спиш?
- Ні не сплю!...
- Тарасику, ти вже спиш?
- Ні не сплю. Краще дайте мені наркоз, бо просто так не засну!...
- Тарасику, ти вже спиш?
- Так, я вже сплю. Можете починати! ( і справді, відразу після цього заснув).

Розвеселити лікарів допомогла Наталія, яка переклала їм слова Тарасика на німецьку :))))

Андрій Грабчук. http://www.facebook.com/groups/250821768283032/

Станкевічас Сергій - 22-12-2011 у 22:43

Грабчук Тарас та нові випробування. Лист від мами

В першу чергу, хочу подякувати всім благодійникам, всім нашим опікунам і просто добрим людям за те, що Ви є, за те, що допомагаєте незважаючи на свої особисті обставини, за те, що даруєте нам віру в краще життя і надію на виздоровлення. Дякую від щирого серця і нехай Вас Бог благословить!

Весь минулий тиждень ми з Тарасиком знаходились в уніклінці Грайфсвальда, проходили обстеження і пили таблетки, які мають стримуючу дію на ріст пухлини і розмноження ракових клітин. В п’ятницю нас відпустили на квартиру. З проживанням за межами клініки в Грайфсвальді виникли проблеми – місця в будинку для батьків, що є при клініці, обмежені і все зайнято, без надії на вивільнення. Ми весь тиждень намагались вирішити це питання – шукали гуртожитки, квартири, пансіонати… Без особливих результатів… Але світ не без добрих людей і ми в цьому вкотре переконуємось! Нам запропонували тимчасово пожити в будинку для богослужінь Євангельських Християн-Баптистів. Там в них є квартири для гостей. При цьому оплата за нашим бажанням, тобто скільки зможемо стільки й дамо, коли будемо звідти переїжджати. Дякуємо за допомогу!

Наступного дня після переїзду до Грайфсвальда в Тарасика почались болі в районі спини. Це повторювалось три ночі підряд, я змушена була давати навіть обезболюючі. Але з початком лікування (таблетки, про які писала вище) болі припинились. Дякувати Богу!

По приїзді в клініку Грайфсвальда Тарасику повторно робили аналізи на гепатит і виявили нажаль, що він активізувався. Тому найближчим часом, поки не підлікуємо печінку і печінкові проби не стануть в норму, Тарасик не може гуляти у відділенні і контактувати з іншими онкохворими дітками, оскільки він може бути для них загрозою… Дуже шкода, бо по приїзді в клініку Грайфсвальда Тарасик встиг познайомитись з кількома дітками, які розмовляють російською і один хлопчик польською, що нам близька і зрозуміла. Тарасик висловив захоплення цією клінікою, бо тут є багато діток, з якими він може гратись…

Сьогодні робили МРТ, це останнє із запланованих обстежень. За результатами обстежень операція забрала приблизно три четвертих вогнищ-скупчень з черевної порожнини. Як і говорили хірурги Тюбінгена, дещо не вдалось видалити через занадто тісне розміщення з судинами і нервами. Крім того за місяць без хіміотерапії метастази в районі хребта дещо збільшились (мабуть саме там Тарасика і боліло). Таким чином було прийнято рішення негайно розпочинати хіміотерапію за протоколом РІСТ. Підготовку до цієї терапії ми розпочали ще минулого тижня. Протокол РІСТ складається з чотирьох препаратів і триває 8 тижнів. Почергово дають тиждень таблетовану терапію на стримування росту пухлини (про яку писала вище) і тиждень хімію, яку вводять разом з промивкою, кілька годин вдень і на ніч відпускають додому. По закінчені цього блоку через 2 місяці Тарасикові проведуть повторне обстеження для з’ясування результативності такої терапії і тоді будуть приймати рішення щодо подальшого лікування. На подальше лікування розглядають: хіміотерапію, імунотерапію, MIBG-терапію, haplo-трансплантацію кісткового мозку. Запланована хіміотерапія має значно лагіднішу дію на організм і, зважаючи на активізацію гепатиту, рекомендована Тарасику на даному етапі, оскільки дозволяє проводити паралельне лікування: хімію і лікування печінки.

Нам залишається молитись і чекати на результати обстежень через 2 місяці. Господи Ісусе Христе допоможи Тарасику все подолати! Дай нам сил і мудрості підтримати його в цій боротьбі за життя!



Уляна Грабчук



Станом на 19 грудня, в перерахунку на гривні, зібрано коштів на суму 2 646 687 грн., що орієнтовно складає 91,3% від потреби. (Очікувана вартість лікування становить 2 900 тис. грн.).


Приєднаний файл: phpWzX3YZ (240kB)
Цей файл був завантажений 519 разів

Станкевічас Сергій - 30-12-2011 у 02:33

Уляна Грабчук
Доброго дня, дорогі друзі! В останні дні цього року хочемо вас порадувати добрим настроєм Тарасика :) і від цього і наш настрій стає набагато кращим :)
Зараз ми ще в лікарні – закінчуємо капатись і будемо йти на квартиру. Завтра знову на 8:30 в клініку. Аналізи більш-менш в нормі: лейкоцити 4, тромбоцити 64, гемоглобін 7,2, при нормі 6,9-8,9 (його в Грайсвальді розраховують по якійсь іншій шкалі). Апетит і настрій відновились ще в суботу-неділю після прогулянки вздовж каналу.
Цього понеділка ми розпочали другий тиждень хімії по протоколу РІСТ (всього перший блок включає 4 тижні хімії, 4 тижні таблеток на стримування росту пухлини, почергово).
Буквально до останніх днів, ми боролись з тошнотою, рвотою, діареєю. Прокапали хімію один день в понеділок, а у вівторок лікарі змушені були її призупинити - Тарасик вранці поскаржився на біль внизу животика. Біль не постійний, тільки при дотику, але це стурбувало лікарів: зробили аналізи крові, сечі, зробили УЗД животика, прийшли хірурги, навіть декілька… Радились довго… придивлялись… підозрювали апендицит. Тільки сьогодні вранці, коли біль практично припинився вони заспокоїлись, ще продовжують спостерігати за Тарасиком, та вже відновили хіміотерапію. У зв’язку з тим, що ми пропустили один день, хімію продовжують до суботи… А вже з понеділка знов почнемо пити таблетки… Будемо сподіватись, що цього разу Тарасик легше переноситиме побічні ефекти хімії, Вашими і нашими молитвами!
Щойно приходив хірург ще раз промацати Тарасикового животика.. таких оглядів, тільки за сьогодні, вже було чотири… Тарасик у відповідь просто реготав, бо лоскітно! Вчора вранці плакав :( - боліло… Лікарі точно не можуть сказати причину цих болів, але головне, що це не пухлина і не апендицит! А ще вчора при огляді одного з хірургів, Тарасик так мужньо тримався, не скиглив, не плакав, хоч його боліло, що лікар просто вражено сказав: STRONG BOY!



Приєднаний файл: phpMxzxls (240kB)
Цей файл був завантажений 547 разів