Форум Рідного Міста

Біометричні докумети українцям необхідні?

Соломія Федушко - 2-10-2011 у 23:02

Сьогодні доволі активно обговорюється питання запровадження в Україні біометричних документів.

Передбачено, що до документів, які засвідчують особу і підтверджують громадянство України, належать паспортна картка, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення до України, тимчасове посвідчення громадянина України.

Є дві протилежні думки:
1. запровадження біометричних документів порушує права громадян та і може сприяти використанню їхніх персональних даних проти них. Причому потрібно за виготовлення таких документів потрібно "кругленьку" суму заплатити і кожного разу знову після закінчення терміну їхньої дії.

2. впровадження біометричних паспортів є зобов'язанням України, прийнятим в межах плану дій із введення безвізового режиму з ЄС і мають ступінь захисту, який унеможливить їх підробку.

Про підводні камені запровадження біометричних паспортів можна дізнатись у статті: http://glavcom.ua/articles/4908.html

Які ваші думки щодо цього?

П.С. Цікаво скільки така база біометричних даних громадян коштуватиме на "чорному ринку"? :rolleyes:

Андрій Пелещишин - 21-10-2011 у 16:05

Не буде поки що. Президент подбав про народ :)
http://www.pravda.com.ua/news/2011/10/21/6694024/

Андрій Пелещишин - 9-2-2012 у 20:18

Питання закрилося - Верховна рада підтримала Президента і остаточно відхилила закон, який перед тим сама прийняла.
http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/9/6958471/

Андрій Пелещишин - 27-3-2013 у 19:46

Імовірно, біометричні паспорти мають анекдотичні помилки в назві нашої Держави

http://ukranews.com/uk/news/ukraine/2013/03/27/92900

Цитата:
У зразку біометричного паспорта, затвердженому урядом України, виявлено ​​помилку. Про це написав на своїй сторінці в Facebook кримський історик Олекса Гайворонський.

Укладачі документа, за його даними, допустили неточність в написанні назви країни арабською мовою (слово "Україна" повторюється різними мовами на блакитному фоні у верхній частині паспорта). Арабський варіант розташовано поряд із зображенням українського герба.

"Панове сходознавці, це тільки мені здалося, що в арабописьмовому варіанті (див. лівий нижній кут герба) назву країни офіційно і без жартів затверджено кабміном як УРКАїна?", - написав історик в Facebook.

Арабісти, до яких звернулися за допомогою журналісти, знайшли в зразку паспорта відразу декілька помилок. З їх слів, в арабській транскрипції назва країни звучить як "Укранія". Водночас, в документі по-арабськи написано "Урканій".

У державну міграційну службу, яка займалася розробкою зразків, виданню повідомили, що не знають, який з запропонованих варіантів затвердив уряд, і про допущену помилку "нічого не чули".


Оригіналу у Фейсбуці не знайшов, тому усе може бути, але не здивуюся, якщо це правда.