Форум Рідного Міста

Де нагострити ножі?

сумна - 17-10-2011 у 19:23

Порадьте, будь ласка, де можна було б нагострити ножі в районі просп. Чорновола?

Казали знаючі люди, що колись приходив такий майстер на базарчик біля "Арсена", але давно вже його не видно.

Дякую заздалегідь!

Ярема П. - 17-10-2011 у 20:24

Нема в домі господаря? А точилкою домашньою не піде? Питаю, бо я часом і кілька разів на тиждень точу, залежно які страви готуються і наскільки активно ніж використовується.

сумна - 17-10-2011 у 21:03

Господар є, але спеціалізується не на домашньому господарстві. :-)) Щодо точилки - думка така була, але чи можна нею нагострити ніж до м'ясорубки?

Ярема П. - 17-10-2011 у 22:03

Ааааа, так і треба було казати;) Береш кусок мілкої наждачки, ставиш ніж на неї і круговими рухами їздиш ножем по ній поки не заточиться.

сумна - 17-10-2011 у 22:10

Та от, думка була - зібрати всі тупі речі по хаті :-) , всі ножі, ножиці і тому подібне, і довірити правильній людині, яка вміє те робити. :-)

JumpingRat - 25-10-2011 у 06:21

Уточніть, що саме потрібно нагострити. Якщо кухонніки бюджетної якості - я б порадив придбати точилку типу такої:



Якщо щось більш серйозне помірної довжини - можу вивести на діамантовому пристрої KME-Sharpener.

сумна - 25-10-2011 у 13:00

JumpingRat, щиро дякую за відповідь! :-)
Ножі ось такі -
http://www.arcosknife.ru/product/20527/932/2/0/0/
І ножі до м'ясорубки звичайні Bosch, їх спробуємо наждаком погострити.

JumpingRat - 25-10-2011 у 13:36

Ага, ну нормальний сет, нічого надзвичайного, але й не зовсім ширпотреб. Чому запитався: серйозно бавитись із виведенням ріж. кромки є сенс у випадку коли з одного боку, матеріал леза хоч трохи здатен тримати гостроту, а з іншого - власник дотримується умов експлуатації, догляду і зберігання, тобто не вб"є заточку за декілька днів ;)

сумна - 25-10-2011 у 16:42

Дякую! :-)
Далі переходжу в u2u. :-)

Hanor Narasson - 29-10-2011 у 18:50

Взагалі кажучи, ножі до м'ясорубки, сокири та інше я вже років 30 даю гострити в майстерню на вул Братів Комсомольців, пардон, Рогатинців:saint: . то на ділянці між Галицькою і Сербською, на парній стороні. Тільки ножі до м'ясорубки треба брати разом з решіткою - їх притирають.