Форум Рідного Міста

Анкета-опитувальник від банків

Тарас Гулка - 25-10-2011 у 21:10

Прийшла тут на днях анкета від банку. Про саму анкету говорять вже давно, як і про її правомірність.
Коротко для тих хто не в курсі. Нацбанк заставив комерційні банки зібрати із юридичних та фізичних осіб-підприємців анкети, де необхідно представити певну інформацію про себе, своє фінансове становище та ін. Анкета досить дивна і більша схожа на податкову декларацію.

Але я не про це....
В анкеті поряд із типовими питаннями, стоїть питання, яке поставило мене в ступор:

Належність до публічних діячів (в тому числі пов’язаних осіб)* : Так Ні

і власне цікава зноска

* публічні діячі - фізичні особи, які виконують або виконували визначені публічні функції в іноземних державах, а саме: глава держави, керівник уряду, міністри та їх заступники, депутати парламенту, члени верховного суду, конституційного суду або інших судових органів високого рівня, рішення яких не підлягають оскарженню, крім як за виняткових обставин, члени суду аудиторів або правлінь центральних банків, надзвичайні та повноважні посли, повірені у справах та високі посадовці збройних сил, члени адміністративних, управлінських чи наглядових органів державних підприємств, що мають стратегічне значення

Ну навіть не знаю що і сказати.... :o
Це так нагло і неприкрито виявляють кого можна рухати, а кого ні?








Юрій Сєров - 25-10-2011 у 21:13

А як вони перевірять правдивість вказаних людьми даних?

Тарас Гулка - 25-10-2011 у 21:25

Та більшість інформації (як-то наявність житла, авта, види діяльності, дохід) перевірити за бажанням можна. Хоча, це тре робити запити в різні органи. Зрештою думаю ніхто і не буде перевіряти, бо ця інформація і так є в різних установах.
Але суть не в тому. Мене просто здивувала таке питання в суто фінансовому, банківському документі.

Юрій Сєров - 25-10-2011 у 21:43

Вони можуть "відмазуватися", що цих навпаки, треба більше контролювати :)

Взагалі то це рішення, одне з найдурніших, вчинених нинішньою владою. Мова, культура, Юля, вони не всіх зачіпають. А от заощадження...

Андрій Пелещишин - 25-10-2011 у 21:44

Напевно, це визначення з якогось закону типу про "про інформацію"
Але анкета - це повний ідіотизм.

Aндpiй - 26-10-2011 у 09:57

Мене минулого місяця в приватбаку для того, щоб замінити зарплатну картку, термін якої закінчився, заставили заповнити анкету, де є все крім, хіба, публічності. Потім попросили сфотографуватися на веб-камеру тримаючи розгорнутий паспорт, потім ще мала бути моя фотографія з карточкою. Все для моєї безпеки.От так.