Форум Рідного Міста

Презентація нових книг Романа Коваля 2-3 лютого

Тарас Сорока - 18-1-2012 у 18:08


2 лютого о 17.00 у м. Стрий Львівської області у будинку “Просвіти” (вул. Народна, буд. 8) відбудеться презентація книг дослідника Визвольної боротьби українського народу за свою незалежність Романа Коваля.

Коротко про книги:
“Михайло Гаврилко: І стеком, і шаблею” (Київ – Вінниця: ДП “Державна картографічна фабрика”, 2011; 472 с., іл., тверда повноколірна палітурка, формат – альбомний, папір – крейдований, друк – кольоровий). У дослідженні йдеться про Михайла Гаврилка – скульптора, художника, поета, творця і чотаря УСС, повстанського отамана. У цій книзі вміщено понад 600 листівок і фотографій, більшість з яких оприлюднюється вперше. В додатках до книги – близько сотні документів, більшість з яких також вперше вводиться в науковий обіг.
“Отаман Зелений” (Київ – Кам’янець-Подільський: Історичний клуб “Холодний Яр”, “Медобори”, 2011, 2-ге, розширене, видання; 464 с., іл., тверда повноколірна палітурка). У книзі йдеться про отамана Дніпровської повстанської дивізії Зеленого (Данила Терпила), його драматичні стосунки із Симоном Петлюрою, боротьбу проти Красної армії та денікінців у 1919 – 1921 роках. Події відбуваються в Києві та на території сучасних Київської, Чернігівської, Черкаської, Вінницької, Хмельницької та Львівської областей, а також у Росії.
“Тиха війна Рената Польового” (Київ – Вінниця: ДП “Державна картографічна фабрика”, 2011; 1040 с., іл., тверда повноколірна палітурка, формат – альбомний). У дослідженні йдеться про Рената Польового – нащадка запорозького козака, багатолітнього колимського в’язня, видатного інженера-винахідника, мецената, краєзнавця, учасника хору “Гомін”, чоловічого хору “Чумаки” та ансамблю “Радосинь”, члена Українського культурологічного клубу, Української гельсінкської спілки, Української республіканської партії, Всеукраїнського політичного об’єднання “Державна самостійність України”, Історичного клубу “Холодний Яр”, автора книг “Кубанська Україна”, “Кобзарі в моєму житті” та “Моя боротьба (спомини)”.

Презентація цих же книг відбудеться 3 лютого о 17.00. у м. Миколаїв Львівської області у Міському будинку культури (пл. Незалежності).
Вхід вільний.

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”
Koval_r@ukr.net

Газета Незборима нація
http://nezboryma-naciya.org.ua/

Ярема П. - 18-1-2012 у 23:08

Прочитав недавно спочатку "Залишенець" Шкляра, а потім вже "Холодний Яр" Горліс-Горського, хоч треба було навпаки. Взагалі, недавно відкрив для себе купу цікавих фактів та історичну прозу цих періодів. Коваля не чекав, але так бачу, що вартує.