Форум Рідного Міста

А що з Афішою на Великдень?

Рост - 9-4-2012 у 11:53

Запитав в Гугля, той про події 15-17 квітня розказав одним реченням - у дні Великодня відбуваються фольклорні свята, виставки, концерти, театралізовані дійства.
А що де і коли?
Орґанізатори, ви де? Чи воно все само по собі буде відбуватись, а що і де ніхто не знає?

Юрій Сєров - 9-4-2012 у 12:50

Може Роман Голощук нас потішить новинами :)

Роман Голощук - 9-4-2012 у 13:27

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Може Роман Голощук нас потішить новинами :)


Обов`язково потішу - але, коли буду знати щось конкретне...


Невеличка програма святкувань

Маріанна Котило - 10-4-2012 у 00:21

Перш за все, у Львові, як зазвичай, діє Великодній ярмарок на проспекті Свободи (7 квітня - 13 травня). Торгівля в рамках цього ярмарку проходить у робочі дні – з 11.00 год до 22.00 год, у святкові та вихідні дні – з 10.00 год до 23.00 год. "На проспекті Свободи відбуватимуться різноманітні майстер-класи, зокрема витинанки, розпис писанки, виготовлення ляльки-мотанки. Також відвідувачів розважатимуть виступи молодіжних гуртів, танцювальні вечори та покази фільмів", - як повідомляє 20 хвилин.

Також у Львові проходить фестиваль писанок (15 березня - 22 квітня). "Перед Великоднем організатори цих фестин проведуть квест Львовом, в якому участь зможе взяти кожен бажаючий. Потрібно буде відшукати гігантські писанки, які будуть розташовані по цілому місту", - пише на сайті http://www.velykden.lviv.ua.

У четвер 12 квітня на вулиці Галицькій відбудеться святковий майстер-клас з розпису писанок у рамках ІІ Фестивалю писанок у Львові.

У Шевченківському гаю традиційна гулянка з фестинами "Велика Гаївка" (15 - 17 квітня, з 10.00):
"На відвідувачів фестивалю чекають майстер-класи з писанкарства та традиційні великодні забави для дітей та дорослих. Серед них - «Кривий танець» (безперервний танець, що тягнеться центральною алеєю музею); конкурс «Писанка для милого», Майстерня автентичного танцю, атракціон «Гойдалки». На головній сцені протягом всього дня будуть звучати веснянки та гаївки, проводитимуться конкурси, забави та аукціон писанки. Також на гостей фестивалю чекають виступи фольклорних та хореографічних колективів та естрадних виконавців. Для найменших відвідувачів буде відкрито спеціальну галявину "Вербові котики", де діти зможуть бавитись і розважатись цілий день, пізнаючи народні звичаї та обряди".

Цікавим має бути і фестиваль "Святкуймо Воскресіння разом", що пройде в Гаю 21 квітня, в програмі якого: виставка-ярмарок від молодіжних християнських спільнот, майстер-класи народних ремесел, виступи дитячих колективів, а також святковий концерт за участю Тараса Чубая, Софії Федини, гуртів «Кана», «Крик душі», «Коралі», «Родинна капела» (http://lvivtour.com.ua/ua/events/3906.html).

А загалом, то все, як завжди, - всі чемно йдуть до Музею народної архітектури та побуту і бавляться там. Хоча, цього року погода не дуже сприятиме гулянням у Гаю... :(

Рост - 10-4-2012 у 22:09

Та воно якось в сорок в гаївки бавитися не дуже цікаво. Рівно як і дефілювати взад-вперед по Гаю, це я і в вісімдесять встигну. Тому і питаю, що крім гаївок буде, і де.

Ірка Біла - 10-4-2012 у 23:02

Цитата: Початково розміщене учасником Рост  
Та воно якось в сорок в гаївки бавитися не дуже цікаво. Рівно як і дефілювати взад-вперед по Гаю, це я і в вісімдесять встигну.


хто його там знає, все таки 2012 на дворі :D