Форум Рідного Міста

Міжнародний день музеїв (18 травня)

Роман Голощук - 18-5-2012 у 06:52

18 травня – Міжнародний день музеїв.
У Львові в цей день традиційно відбувається День відкритих дверей, коли відвідувачі можуть вільно заходити на експозиції, відвідувати виставки у музеях. Які музеї відкриють завтра двері для Вас?

У Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького в рамках відзначення Міжнародного дня музеїв, відбудеться низка культурно-мистецьких подій.

Зокрема, як повідомили у відділі промоції міста, 17 травня о 16:00 год. відбудеться урочисте відкриття виставки творів французьких художників-імпресіоністів «Нормандія в живописі». Міжнародний проект присвячений чемпіонату світу з футболу Євро-2012.

18 травня з 19:00 до 23:00 год. проходитиме Музично-мистецька акція «Ніч в музеї», у рамках якої відбудеться огляд постійних експозицій НМЛ «Українського мистецтва кінця ХІІ – початку ХХ ст.» та виставки «Нормандія в живописі». А з 20:00 год. у постійній експозиції НМЛ «Український давній портрет ХVІІІ – ХІХ ст.» та «Український живопис ХІХ ст.» - виставка «Модний салон ХІХ століття» (з приватної колекції Марини Іванової (м. Київ). На тлі виставки: сеанс малювання портрета (за участі львівського художника О. Войтовича).

О 19:00 год. стартує акція під гаслом «Порятуймо пам’ятки мистецтва». До уваги глядачів буде запропоновано 5 унікальних творів із фондових збірок НМЛ, що потребують проведення повного комплексу консерваційно-реставраційних заходів (історико-мистецтвознавча довідка, розгляд проблем і завдань реставрації, збір коштів на реставрацію). О 22:00 год. відбудеться цикл міні-вистав театру тіні та світла «Див» (режисер-постановник Д. Альошина). Протягом усього вечора відвідувачі зможуть насолоджувати роковими композиціями та творами світової музичної класики у виконанні струнного квартету «Фенікс».

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2012/05/14/348320